Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : pesanan terakhir



Assalammualaikum, hai peej. 

saya ada 1 kisah nak share dengan awak. 
cerita nak jadi tahun 2013 kalau tak silap.. 
ada 1 hari tu my mom ada event kat office dia.. and nak dijadikan cerita, my little sister pulak keluar dengan her dad pergi rumah sedara.. 
so saya comfirm bosan sorang-sorang kat rumah.. so i decided to follow my mom.. 

event dia start dalam lepas magrib gitu.. 
dalam pukul 6lebih kitorang gerak la.. 
lepas solat magrib kat surau office.. 
my mom pergi event tu kt blok 1 lg.. 
ada 3 blok and ada 5 kuarters kat office dia.. 
so saya stay kat bilik ofis my mom ni.. sorang... 
my mom teached computer skills so dia ada lab sendiri lah.. 

saya dok dalam lab, lampu semua buka kecuali lampu luar lab(rosak).. 
tapi taklah gelap sangat sebab at the end of the corner ada bilik memasak, and lampu depan tu terbuka.. 
so i pun online fb.. layan movie semue bagailah.. 
i ni fanatik horror stories.. 
so layan movie horror sorang.. 
dalam pukul 10.30 camtu i call my mom tanya dah settle ke belum.. dia cakap dalm 30 minit lg.. oklah. i tunggu... then lepas habis movie tu, dlm 10.45, i sambung on9 fb je smbil chating ngan member.. 
tiba2 ada orang ketuk pintu.. 
pintu lab ni, luar pintu cermin, dalam ada grill.. i kunci dua2.. 
so i pun bangun gi usha .. 
nampaklah my mom punya office mate. pangkat pakcik2 la ni.. 
so i just bukak lock pintu cermin je.. then dia tanya.. 

pakcik : sorang ke?
saya :  ya, sorang. pakcik tak pergi event ke?
pakcik : tak pergi.
saya : ouh. ok.
pakcik : ko duduk sorang tak takut ke? kunci pintu baik2. jangan buka pintu kalu tak kenal org tu.
saya : ok pakcik..

then pakcik tu pun terus jalan menuju ke arah bilik masakan. 
"maybe gi tandas kot sebab tandas pun area situ", kata dlm hati jela.

i pun lock balik pintu and sambung on9..

my mom habis event dlm kul 11.15pm..
then i bagitau la pakcik tu dtg.

saya : ma, tadi pakcik *** datang.. saje je tegur kot.. dia pesan suh lock pintu..
mama : (muka hairan) pakcik ** dtg? ye ke ni? salah orang kot..
saya : aih.. betul la ma.. org kenal la pakcik tu..
mama : tapi pakcik tu dah takda... dia baru meninggal minggu lepas.. lupa nak gitau kamu..
saya ; ........jom balik ma....


my mom pun cepat2 siap n kita orang pun balik...

nasib baik la dia dtg dlm rupa yang elok camtu.. ada byk lagi story.. nanti sy share lagi..

tQ peej...

-NSS-

8 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

Poyo cara pompuan mereka cerita. Ntah, me don't like it! Not up to Peej standard.

Anys Amyra said... [Reply to Comments]

Haih. Mau gugur jantung kalau kena macam ni. Hahah.

Diana Rashid said... [Reply to Comments]

seram aih...kalau saya memang dan2 tu jugak ajak balik..hehehe

Anonymous said... [Reply to Comments]

Poyo cam mereka cerita? Mana ntah nampak poyo dia.tgk ok jer jalan cerita.mmg seram kalu ad disituasi dia.cerita best..

Anonymous said... [Reply to Comments]

Haha baca di airport heathrow arrival

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply to Comments]

alamak! tapi kalau akk sorang2 mlm2 tu takdelah nak layan horror movie.. huhu.. nasib baik pakcik dtg dgn muka baik.. mgkin mmg roh arwah tinjau tempat kerja.. wallahu a'lam

cik amal said... [Reply to Comments]

huwaa!!!!! seram !!!

Anonymous said... [Reply to Comments]

poyo?ok je aku baca cerita ni..cuba cik anon 30hb plak yg share cerita..

-diyana

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...