Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : boracay & raya

Salam peej..

Lama benar tak menjengah kat blog ko..
niari br ade masa nak masuk dan bc..
lama jugakla tak ngepos cite expose mistik..
yela tade kisah benar..takkan nak reka lak kan..hehhe..
ok2 meh sini dengar cite aku plak...

watak lam cite ni...
Pau, kemal dan aku.

2 bulan yg lepas...si kemal ni murah hati gile nak belanja aku dgn pau ke boracay island.
Kononnye da lama tak tgk laut dan dah lama tak buat family trip.
Ok fine.. aku ikutkan aje napsu si kemal ni walaupun masa tu aku tade la fefeeling nak travel sgt.
So setelah beberapa kali kua masuk booking.com dan air asia.. kitaorg pun berlepasla ke destinasi yg hendak d tuju iaitu boracay island.

Jgn main2.. si kemal ni kalo ajak bercuti.. mmg tanak kalah.. seminggu weh dia ajak aku dgn pau dok kat pulau tuh.
oh yea.. hotel yg dia book pun tanak kalah weh.. nun atas bukit.. jauh dr hotel2 lain... view memang lawa... nampak laut dan ada hanging swimming pool... ada private balcony siap..
Sikit sebanyak aku rs teruja jugak la.
So mlm pertama tu... suma pengsan kepenatan sebab perjalanan nak ke boracay ni agak jauh jugak la....

Satu mlm tu... si kemal mtk izin aku.. kononnya nak tgk nite life kat white beach.
Nak ke white beach ni dr hotel kitaorg dlm 15minit dan kene amik shuttle.
aku pun dgn berat hati terpaksa relakan sebab kena la kasi pluang dia release stress kalo tak sia2 jela dia g boracay kan.
Dalam rela tapi terpaksa tu aku beranikan diri duduk hotel berdua dgn pau.
Masa aku tgh layan tv dgn pau.. tetibe aku dengar bunyi pintu kene hempas... hempas yg memang kuat sampai pintu bilik ko pun bergegar.
Aku buat tatau je... yela aku nak ngadu dgn sape kan.. si pau ni baru je setahun.. nak tak nak aku sengih2 jela kat pau.... nak dijadikam cite.. si pau berak pulak.
jd tpaksa la aku cuci kan sebab dia mana reti nak cebok air lagi..
Nak ke bilik air tu kena lalu cermin besar... ntah nape aku rs seram2 je lalu situ tapi aku kuatkan jugak la semangat aku.
aku bawak pau masuk bilik air.. masa lalu cermin tu la aku nampak "gadis" tu sengih.
Pau plak bleh baibai gadis tu.. kalo  ikut lemah semangat aku mmg aku nak pengsan dah... tapi demi pau aku gagahkan jugakla.

Dlm tandas la aku bc segala surah2 yg aku tau.. mampusla aku da tak kisah.. mengigil tayah ckp la... nak tepon kemal henpon lak kat atas katil....
Dlm 10 minit aku lam tandas tu.. mcm2 aku dengar kat lua.. bunyi kene cakar la... bunyi barang jatuh la... last aku jerit lam tandas tu.."weh kitaorg tak kacau kau.. tlg jgn kacau kitaorg boleh tak" si pau sengih2 je tgk aku jerit camtu.. entah dia sengih kat aku ke kat entiti lain aku pun tatau... huhuhu....
Tak lama lepas tu kemal pun balik. Dia ckp x sedap ati lak tinggal anak bini sorang2 kat bilik hotel. aku tak cite kat dia sampai la kitaorg balik kl.

Cerita2. Selamat hari raya

Benda ni jd masa raya yg lepas. Kalo raya kat kuching.. memang meriah.
Seminggu masih steady pakai bj kurung dgn bj melayu.
Mlm ke empat raya kitaorg beraya la kat umah member.
Balik dr rumah member tu bleh plak nak lalu kat kawasan umah2 banglo yg baru siap kononya nak cuci mata. Dasar taksedar diri ada anak kecik kan aku ni..
Sampai umah.. cuci kaki tangan terus masuk tido. Tetibe dalam kol 1am camtu la.. pau nangis cam melalak camtu.
Aku pun trs rs tak sedap ati... dah la masa tu aku tgh peod.
Bapak aku trs bangun masuk bilik kitaorg baca2... huishb lg la aku seram.
Tetibe je org tua ni baca2 kan.
Fyi bapak aku ni bleh nampak la benda2 camni... pastu da baca2 adalah dlm 1 jam gak si pau menangis.. bapak aku leh ckp ade benda usik... pastu entah camne mulut aku ni secara otomatik cakap benda tu kat dapo.
Jgn tanye nape aku leh ckp camtu sbb entah... aku cam dgr org panggil2 aku kat dapo.
Si kemal da tensen sbb pau nangis tak brenti. 
Dia pun  gi dapo. Lama jugakla dia stay kat dapo tu. Last2 dia masuk bilik balik muka cam ketakutan. Aku tanye... nape.. dia diam je...

Pau masih nangis. Aku fed up aku gi dapo.
Masa kat dapo tu la bulu tengkuk sampai ke rambut2 aku meremang.
Ko pnh tak rs camtu cam rasa rambut terpacak sekali... pastu bapak aku g dapo gak.
Dia azankan setiap penjuru rumah.
lepas tu alhamdulilah pau berenti nangis dan sambung tido.
Esoknye..si kemal cite dgn aku.. dia ckp bulu tengkuk dia meremang masa dia masuk dapo dan dia dgr bunyi org hempas pintu dapo dan mcm2 bunyi la.. pendek kata dia cakap mcm ada aktiviti la kat dapo tu.
Sampai skrg dia fobia...

P/s: Okla aku nak tdo. Gile gigih aku nulis kat ko kol 3am ni. Takut!

Assalam;
Zz

6 Comments:

SaraGurL said... [Reply to Comments]

Oi. Scary yg ni

Che kem said... [Reply to Comments]

FUYOOO..meremang bulu aku baca ..scaryyy gilerrr..

Anonymous said... [Reply to Comments]

OH YES YANG INI SCARY...

Cik Puan Fairul said... [Reply to Comments]

leh tahan scary gak cite kali ni

Diana Rashid said... [Reply to Comments]

seram la..mujur saya baca ni waktu siang...

I-am-Cheeky Kitty said... [Reply to Comments]

I baru follow your blog and this is the first post read.

OMG! Scary mary okaaay...

Tapi I suka posting nih. Lain from the usual posts.

Do follow me on my blog at http://i-am-cheekykitty.blogspot.com/

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...