Instagram : @peejburhan

Fukubukuro at HiDY

2 weeks back tak silap ada plan keluar ngan filla n elly.
tapi sebelum tu filla ajak ke HiDY.
aku macam apa tu? dia kata kat melawati ke apa. ni butik online dia kata.
tapi ada butik jugak.
aku dah macam melawati ke dataran wangsa melawati?
sebab setahu aku area tu banyak online butik bukak kedai.

ok lets ke sana.
memang confirm la situ.
aku tau butik ni. tapi tak pernah jejak kaki masuk.
so bila masuk je teruja.
sebab aaa lawanya baju-baju n kasut semua.
tapi aku just pusing-pusing sambil jeling-jeling je la.
sambil dorang borak la apa.







ok fine. ada la yang macam besar.
tapi aku kan ada perangai rasa macam semua baju kecik.
nanti aku nak masuk tak muat. tsk.
so takpa tengok kasut pulak.
oh hidy ni baju-baju.
selain hidy ada jugak cipela shoes.
eh macam suka je.
macam nampak selesa je.
tengok harga. wah murah. takpa nanti dulu.





tengok baju tergantung semua kecik je. fineee.
aku buat hal aku. aku kan ngan orang tak biasa aku memang banyak diam je.
so aku duduk je la diam-diam.
ok tipu. tak diam. aku selfie selekeh satu kali.




then aku tengok seronok elly n filla pilih baju.
aku hanya meratapi nasib diri.
sekali owner dia kata size dorang paling besar adalah XXL.
terus dorang keluarkan baju-baju size ahkak jah.
wahhh teruja ni. menari goyang buntuit.
takda la menari depan orang. menari dalam fitting room je.
nasib filla n elly tak selak. kang trauma pulak. hahah


alangkah gumbira bila sarung al muattsss uolls. *mata kelip2*
tapi cutting dia agak pelik untuk orang ketot macam aku.
n macam tak biasa je i pakai baju colorful ni. hmmm.
so mari tengok color gelap sikit.
baru nak try, sekali dia keluarkan design lain. eh macam lagi lawa.
tapi dia kata ada XL je. ala confirm tak muat. tsk.

eh sekali muat laaa. *eleh saje nak cakap muat XL. kecoh. orang lain makan S tak kecoh. haha*
sebab gembira terus akak posing kayu ala penguin.

:: dah la gemuk berkepak pulak kau pija oiii ::

eh takleh jadi ni.
apesal kak pilla n kak engku posing nak lawo-lawo ni?
i pun nak lah.
hahhhh amik....


i pun boleh cekak pinggang ok...walaupun pinggang tak nampak. hahahha.
tapi pelik apesal cekak pinggang pun masih kayu aku ni?
fail betul la. hahha.

:: elly tolong jangan nak gelakkan aku ye ::

:: ok penat cekak pinggang time ni aku pegang rail pulak. hahhaha bongok sangat ::

:: ok pic ni ngeri. tapi takpa share je la. sebab satu2 pic ngan owner HiDY ni. sangat sweet n peramah orangnya. :D  ::

:: very the happy dapat baju n kasut. oh ye aku beli kasut selesa tu. ok nanti aku cerita later ::


HiDY boutique dpd depan.
ala daripada tepi jalan dah nampak terpampang.
area situ memang banyak butik2 ni.
yang ada kwsp, rhb bank, ada kedai baby manjaku ke apa situ tu.



serious aku suka sangat kedai tu.
dah la baju semua lawaaaa. i like. harga pun affordable aku rasa.
confirm jadi kedai favourite lepas ni.
dah la dekat ngan rumah.

serious rasa nak repeat pergi lepas2 tu.
esp nak beli cipela shoes tu.
tapi ku tahan jebattt.
sebab apa?
aku tunggu HiDY ni buat Fukubukuro Day on 25th ni.




apa tu Fukubukuro?
Fukubukuro ni asal daripada Jepun yang bermaksud "lucky bag", "the bag that brings luck" atau "mystery bag".
haaa macam tu la maksud dia.
apa yang best sangat ngan Fukubukuro ni?


haaa nampak tu?
nanti akan ada bag tau berharga macam dalam pic atas ni.
tu harga2 dia.
tapi korang takkan tau apa ada dalam bag tu.
dia just tulis size baju or size kasut je dan juga nilai sebenar barang yang ada dalam bag tu.
let say korang beli bag tu harga Rm50...tapi dalam tu maybe korang dapat 2 baju n 1 kasut worth RM300 let say. haaaa kau. tak kau suka macam tu?
hampir terkentut-kentut kak jah kegembiraan ok.

Fukubukuro ni hanya dibuat untuk 1 hari ni je, 25th December 2014.
akan ada 110 bag bernilai macam kat pic atas tu.
dorang akan start release bag tu starting 11 pagi dan setiap 2 jam.
kira let sat kul 11 pagi release 20 bag, nanti pukul 1 pm release lagi 30 bag...dan seterusnya.
setiap orang boleh beli 1 bag je ye.

andai la kata dah beli tetiba tak berkenan ke apa.
katalah korang datang ngan kawan ke family ke. ha pepandai la tukar sesama sendiri.
pihak HiDY tak masuk campur la. gituh.
tak boleh tukar, refund ke apa lepas beli tu.
tapi aku rasa berbaloi kot. kalau patut harga rm300 kau beli RM50 je kot.
daripada tak suka jadi suka la weyh.

tapi let say korang pergi tu dapat pulak Fukubukuro bag tu.
jangan kau bimbang sayanggggg....
sebab semua item kat kedai akan ada sale up to 80%

so HiDY collection akan range from RM30++
Cipela Shoes pulak akan range from RM30++

haaaaaaaaa sebab tu aku sanggup bertenang n tunggu 25th ni mau beli macam-macam.
so kalau korang takda plan cuti khamis ni sila la ke sana.
tapi if kalau dah ada plan pun takpa.
kalau tak dapat join Fukubukuro tu pun.
tapi sale up to 80% tu akan berlanjutan sampai 11 jan 2015. :D

for more info boleh check out ig dorang

http://instagram.com/hidycollection

http://instagram.com/cipelashoes/


gigih iolls follow sebab teruja tengok pic.
serious lawa i loike.
baju2 dia mostly from cotton linen. so memang exclusive sangat.





haha aku amik ini. comel angat.
untuk orang macam aku yang memang selipar jepun 24/7 aku sangat suka kasut ni.
sebab selesa bangat ni.
rasa dia macam pakai stokin je ok. tapi ada tapak.
nak hitam. tapi takda size lak hari tu.
so aku harap on 25th nanti dapat color lain pulak.
n ada jugak aim few ni. nampak selesa n lawa jugak.

dah plan ni nak gi ngan filla 25th ni.
tapi katanya tak berapa pagi bangun kan.
so if pergi pun 2pm onwards kot.
harap ada la saki baki untuk kita orang.
jangan korang datang sekampung abiskan Fukubukuro tu nanti.
sentaps iolls.



3 Comments:

Nur Saleha Jayiddin said... [Reply to Comments]

wah cantik2 laaaaa baju2 kat situ. besnyeee dekat je ngan rumah harus pegi nnt

Murni said... [Reply to Comments]

Akak..update la tetiap hari..rindu

nor nazliana said... [Reply to Comments]

wahh cantikknyerr

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...