Instagram : @peejburhan

Makan-makan.

Makan la. apa lagi kan. itu je la yang gembirakan hati kak jah.
memang dah plan lama nak gi makan-makan sempena birthday filla.
lama tak beraktiviti makan-makan ni.
selalu keluar n lepak mesti rushing je rasa tak puas je.
so harus kena ada aktiviti boleh lepak lama sikit. sambil bawak suami masing-masing.

tapi buat belated sebab the exact date filla spend ngan family dia.
ok set.
semangat iolls nak keluar. lama tak keluar. haha sedih gila ayat.
ala takda semangat apa pun.
semangat make up je la pun.
lama tak berjasa make up iolls. :)


sempat facetime ngan noy.
noy kata asal baju tak lawa. baju lama tu.
aaah lantak.
i busy ok, nak shopping baju pun tak sempat.
ada la shopping online.
nampak lawa. beli je tak menepati citarasa la piuler.
terus pass semua ke ibu mertuaku :D
lantak la baju lama ke apa.
bukan nak market pun. dah kawin pun.
janji laki kata ok, dah la kan.

tunggu rumah je. sebab elly kata pergi sekali.
so dia datang jemput.
weoww merasa naik kereta baru elly. :D
bagus jugak la naik ngan dia.
sebab kalau aku pergi sendiri confirm sesat n tak sampai la ke majestic hotel tu.
macam berbelit je jalan nya.

sampai terus serbu makan.
aaa sedap2nya makanan dia.
macam-macam ada. japanese food, italian, western, malay.
tapi aku terjah sushi je. tolong lah fresh sangat.



:: sedap sangat sampai kegembiraan filla tak dapat di cover. haha. elly lagi gone case, dah tak kisah sekeliling dah ::


:: kau bawak la dia makan kat atas langit sekalipun. dia tetap mengadap phone ::

:: birthday wahman. tengok tu macam hamster perangai simpan makanan kat pipi ::


:: vain pot. sambil menunjuk cincin mak dats katanyer. heheh. mama belikan from mekah :D  ::



:: sedapnyaaaaaaaa. telan-telan air liur lak tengok balik pic ni ::

orang sibuk makan.
laki aku?
well dia memang hantu nasi.
so memang dia bedal nasi ngan lauk2 menggunung.
pastu dia suruhnya orang snap pic dia.
kuat berangan betul dia ni.
yang pelik radie n win rajin lak melayan dia tu.
bukan satu je.
memacam pose la.
siap pinjam spec radie n bag win. T______T
sabar je la.
laki sapa la ni.





tak menahan aku tengok.
takleh bawak majlis tau perangai macam ni. hahha.
ok tipu. kalau bawak majlis di kampung2 mungkin pujaan makcik2 dan pakcik2.
sebab dia ringan tulang.
tapi tu la. maybe sambil rajin sambil suruh orang amik pic dia memacam aksi.
sebab tu aku kata berbeza aku ngan dia.
dia ni gila bergambar.
aku on the other hand tak berapa suka bergambar.
esp if orang amikkan. mesti keras je aku.



:: suka sangat kak pilla kita ni. suka lak tengok pic ni. lawa berseri je ::

sebelum gerak as usual dorang ni kan kaki bergambar.
layankan je la.
camera dorang banyak la gambar.
aku tak kuasa.
ni je few aku sempat snap.


:: macam2 hal ::



:: mamat kuat berangan ::


:: jengkit untuk kelihatan tinggi. masih kemetot. ::

benci. time ni pun sama.
elok pegang pinggang nak amik pic.
boleh dia turunkan tangan aku pastu kentut kat tangan aku.
eeeiii tak sukanya dia ni!


lepas tu ingat nak session kopi2 pulak.
gerak naik satu kereta je.
pastu mula la berangan, road trip ngan kereta elly ni best jugak ni.
gituh. berangan sangat kan.

memula nak kopi2.
pastu tak tau nak pergi mana.
elly n win kata jom karaoke.
ok jommmm.
radie memula bising.
dia kata nak balik jauh la.
nanti lewat la apa.
elly n win kata jangan bawak bunyi. kau dalam kereta kita orang. ikut je.
esok bukan kerja pun.

so aku kata jom low yatt. situ murah n boleh karok lama.
memang lama. sampai kul 4am boleh nyanyi.
tapi dorang kata kul 2am kita gerak la.
ok jom.

sekali aku terkejut.
sebab radie yang kemain banyak komen tu yang tak henti2 menyanyi ok
balik-balik dia. balik2 dia. hahahhaa.
aku n elly tak tahan ok.
sebab nyanyi lagu jamal suara dia macam jamal.
nyanyi m.nasir suara macam m.nasir.
paling epic, lagu beribu sesalan kot.
dia suruh aku, elly n filla nyanyi.
aku kata aku tak tau lagu tu. dia tak percaya.
aku nyanyi merepek2 la.
dia tak puas hati dia nyanyi.
amik kau tetiba suara dia macam ning baizura.
pitam ok. hahaha.

sebagai penutup....

hahahah sakan sangat bergelek ni.
tak sangka aku radie macam tu.
selalu dia jenis garang2. aku n elly selalu seram je ngan radie.
filla pun seram tapi dia seram2 degil2.
tapi malam tu kira nampak the other side of radie la kiranya.
yang laki aku kerja dia suka jadi juri.
dia memang kurang karaoke ni. dia pergi sebab nak makan je T____T
sebab dia nyanyi memang tempo ke laut.
so bila orang nyanyi dia sibuk kata ok awak layak ke peringkat seterusnya.
boleh bg i/c. pergi ke lane sana ye.
bila tang filla nyanyi je dia kata, ok boleh cuba lagi lain kali. awak tak berjaya ye.
kong jaq sangat. tak sedor dia pun sama je. haha
seronok la.
e eh rindu lak.
berapa minggu dah tak jumpa ni.
hari tu filla cuti.
then ni elly pulak.
lagi 2 weeks la kot baru jumpa.
kena plan next trip ni.
bila ni weyh? memasing bersusun je aktiviti.
dorang la. aku tak. i'm free like a bird. :D

6 Comments:

mamabeauty said... [Reply to Comments]

adoiii tak menahan Pak Radie gelek.. hahaha

Filla said... [Reply to Comments]

Hahahhahah suara latar tu x leh tahan... Elly gelak paling power... Hahah

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hahahaa tu mmg dapat masuk semua lagu kalau macam tu :DDD

Duplet said... [Reply to Comments]

Kat mana kedai makan ni peej..looks delicious. Aim for next birthday hehe

Anonymous said... [Reply to Comments]

kak peej.. bolehkah saye merequest selfie kak peej senyum nampak gigi? boleh laa boleh laaa plissss

Latifah said... [Reply to Comments]

Amboih! kemain Pak Radie.. Kalah Zahid AF masa bawak lagu nie..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...