Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Misteri air

Assalamualaikum kak Peej,

Sempena bulan Ramadan ni saya nak ucapkan selamat berpuasa kepada akak sekeluarga. 
Saya ni silent reader blog akak.. 
Saya suka baca blog akak.. 
aritu terjumpa pasal artikel yg expose mistik.. saya pun suka baca.. tapi siang2 la.. 
saya nak share kat akak pasal pengalaman mistik saya dalam bulan ramadan ni.. saya kena baru je.. 

Time tu parents saya xde pergi IJN(Institut Jantung Negara), sebab ayah sy kena admitted kat wad sana. 
So saya tinggal la sensorang sebab kena kerja.. 
Ada satu hari dalam bulan puasa tu, saya drive nak balik keje. 
Saya drive xde la laju sgt, tapi ada sekumpulan monyet lari laju merempuh kete saya, saya x sempat elak dan brek kemudian terlanggar seekor monyet lalu mati.. 

Saya pon xtau la kejadian ni ade kena mengena atau tak dengan kejadian mistik yang saya kena kat rumah pada malam hari tersebut.. 
lps langgar monyet tu, saya rasa bersalah sangat.. rasa sedih,pastu terpikir pula kat family monyet tu.. Bila sampai dekat rumah macam biasa je.. 
So saya berbuka puasa mcm biasa.. 
Lps solat saya pon start wat keje2 umah, basuh pinggan, baju dan tadah air.. 
Semenjak dua menjak ni kawasan umah saya selalu xde air, bile ada air tu perlahan la pulak.. 
sambil buat semua keje tu sy tengok tv.. 
Yang tadah air tu, sy tadah dlm kolah.. jadi saya pastikan kolah tersebut penuh sebelom saya masuk tidur.. 
Bila dah penuh tu saya pon tutup air dan tidur.. 

After that saya bangun kul 4.30 am nak sahur.. 
Of course la memula saya menuju ke bilik air.. 
Bila masuk je bilik air saya terus sentap dan terkejut sebab air kolah yang saya tadah penuh tu, tinggal separuh je.. 
hadoiii.. dahla kena time tinggal sorang..huhuhuhuhu.. seram giler saya rasa kak.. 
Sape pulak yg guna air kolah tersebut...huhuhuhu.. 
Lepas tu saya tanya la kwn2 yang alim.. 
die kata mmg masa bulan Ramadan syaiton tu kena ikat, mungkin saya kena ganggu dengan jin yg Islam.. 
Mungkin "Beliau" guna air tersebut untuk mandi dan berwudhu' .. 
Ya ALLAH kak.. subuh tu terus sy baca surah2 yang dapat halau jin.. 
Hari seterusnya pon bila sampai umah saya baca surah2, pasang tadarus kat tv kuat2.. 
Lepas kejadian tu saya takut jugak nk tadah air.. jadi saya tadah air hari ahad siang masa saya cuti.. Hari2 seterusnya saya beranikan diri dan berdoa pada ALLAH supaya makhluk tu x ganggu saya.. Walaupon die x menampakkan diri tapi saya tetap rasa seram kak.. 
Saya rasa bukan 'Beliau" seorang, tetapi beramai2 lah..
Mungkin "beliau" sebab air dalam kolah tinggal setengah je.. 
Banyak tu sbb kolah rumah saya besar.. 

Sekian.. 

Minta maaf sbb ayat tunggang langgang saya, sebab saya xde bakat menulis cm akak.. hihi(tersipu2 malu). Akhir kata Selamat Hari Raya saya ucapkan pada akak dan keluarga juga rakan blogger akak yang saya baca iaitu kak filla,ngn kak elly.. Thanks
…………………………………………………………………………..

Assalamuaalaikum kak,

selamat hari raya saya ucapkan kepada akak dan keluarga.. 
saya terpanggil nak tulis email ni pada akak, sebab saya takut terlupa.. 
kisah mistik yang terjadi kat saya ni pada bulan Syawal pulak.. 
Famili saya xde pergi kl, saya x dapat ikut sebab kerja.. 
Masa saya tinggal seorang tu, saya ada minum air dari peti sejuk pada mlm pertama tu.. 
oleh sebab air tu dah habis jadi saya tinggalkan dekat luar bekas air (tupperware) yang ade penutup tu.. saya fikir esok baru nak isi air kat dlm bekas air tu.. 
lepas tu saya pergi keje dan tinggal bekas air tu, tapi sebelum pergi keje saya tengok bekas air tu elok bertutup rapi.. 
sekali masa blk keje tu, bekas air tu dah xde penutup, ade 'seseorang' yang buka penutupnya masa saya tiada kat rumah.. tutup bekas tu diletak kat tepi tu.. 
haaaa misteri taw.. seram kak.. 
kawan saya pon pesan kalau kena ganggu, baca surah al mulk.. 
jadi start bulan puasa selepas kena ganggu tu saya baca surah tu.
tetapi walaupon saya baca die tetap ganggu juga.. 
ada juga saya baca surah2 lain terutama yang dalam mathurat tu.. 
xpelah saya anggap tu ujian ALLAH pada saya.. huhuhuhu..

-husna-

………………………………………………………….

haaaa nampak tak berapa lamanya email ni.
daripada bulan puasa. bawak ke raya. 
ni baru sampai turn untuk publish.
ramai share cerita.
sampai 2 kali adik ni share kisah mistik.

nampaknya entiti kat rumah adik ni suka ngan air.
asyik air je dia kacau.
tapi adalah seram ok kalau tetiba air tinggal separuh. huaaaaaa.
kalau aku pitam terus kat situ.
dah la dah sememangnya kau sorang kat rumah kan.

kalau rumah aku logik la jugak sebab ramai kucing suka menyibuk nak minum la apa.
tapi still. if luak pun ada la 1-2 inch je.
kalau setengah baldi luak memang sesuatu sangat.
aaaaaa me not like la.



1 Comments:

Abang Bear said... [Reply to Comments]

salam... mudah2an takder gangguan semacam tu lagi... harap semakin aman... tak suka sangat bab bab mistik nih

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...