Instagram : @peejburhan

keroncong

agak awal bangun hari ni.
around 8ish tadi.
semalam pun tidur agak awal.
letih this week sebab musim gaji kan.
mementang bangun awal n reply whatsapp awal.
semua pun nak terkejut2 tau.
tanya aku ni bangun awal ke aku tak tidur2 lagi. hahah.
ye la sebab selalunya if awal memang aku tak tidur lagi la.

tolonglah lapar ni.
rasa nak keluar makan.
tapi buruk nau perangai awal begini pergi layan perasaan makan sorang-sorang.
nanti orang tengok kata semangat budak gemuk ni. hahhaha i dont want.
tapi tu la malas pun ye.
tengok la, payah nau kita order je sat lagi macam biasa.
rajin kalau, mari memasak.

ni tadi baru transfer pic ke macbook.
amik kau ada 400++ pic.
maknanya lamanya aku tak transfer gambar.
then baru la sedar wah banyak gambar aku ke sana sini.
konon nak update la apa.
hampeh betul.

so alang-alang sangap tak tau nak buat apa ni.
mari la kita update entry 1-2 mengikut kerajinan.

korang tau tak app food panda?
aku tak sure la area korang ada ke tak.
tapi rasanya KL ni ada la.
food panda ni macam delivery service.
kira kau masukkan location rumah kau kat app tu.
then dia akan listkan restaurant apa yang ada kat area tu.
yang food panda ni cover la.
contoh area rumah aku ada 23 restaurant yang dia cover.

contoh yang dia cover area rumah aku ialah.

7-e
starbucks
pastryville
kenny rogers
tgi friday's
papa john's
penang xpress cafe
kitchen teppanyaki
sushi king
sakae sushi
bbq chicken
chatime
pizza san francisco
a&w
karry's kitchen
ayers rock
dapur penyet
ayam penyet AP

n ada few lagi restaurant cina la.
haaaa kau banyak kan.
makin malas la kak jah memasak uolls.
pilih je nak apa, hanya di hujung jari gituh.

so nanti kau order la apa kau nak daripada salah satu restaurant tu.
nanti food panda ni akan order n deliver ke rumah kau.
nanti sampai kau bayar je la cash. gituh.
delivery time 60 mins. biasa la standard.

tak gembira kau?
selama ni yang boleh order nandos, kfc, mc d (which i miss terribly...sobs) tu je la pusing2 kan.
now memacam ada. i loike.

selalu aku order ayam penyet la.
tekak melayu. mau nasi ok.
then ada sekali tu aku dok scroll la food panda ni.
tengok ada dapur penyet.
tengok list makanan dia teruja gila.
sebab rasa macam kat indonesia sangat.
siap ada iga penyet, ada sambal hijo bagai. best ni.
tapi since dia baru. dia takda add on.

macam ayam penyet AP boleh add on sambal penyet tu.
aku ni kuat pedas. so sambal yang dorang bagi aku tau tak cukup.
aku mesti nak tambah.
so tak best la nanti makan sambal tak cukup kan.

terus lepas post barang aku ajak laki aku pergi terus ke dapur penyet.
tak jauh pun. dia area shop lot belakang2 wangsa walk tu.
sederet dengan ariani tak silap.
yang ada balai polis ke apa tu.
siapa dok area ni tau la.

so pergi sana.
eh kosong. tak sedap ke?
then duduk, eh apesal takda orang amik order ni?
oh rupanya system macam waroeng penyet kat the curve tu.
nak order sila pergi ke kaunter n terus bayar. oooo mana acik tau.

pastu order harus nak tamak-tamak.

:: teh botol nak. jus alpukat pun nak. heheheh ::



serious menarik menu dia.
gurame goreng, bakar-bakar cicah sambal kicap tu semua ada la.
cissss, dok type ni balik lagi teruk lak perut aku ni bunyi.
aaaa time lapar ni harus rasa tamak je ni.


oh rupanya memang daripada sana.
ok fine ayam penyet memang la dpd sana.
tapi kebanyakan sekarang ni aku tengok macam dah jadi citarasa melayu kita.
teh ais pun dah tak sama macam sana, sambal pun dah tak sama.
macam tu la.
tapi kedai ni aku tengok still sama.
dekat celebriti corner ni ramai pic artis sana, kat branch sana kot.
yang sini punya ada la muka sepahtu, julia ziegler n sapa tah lagi.
lupa lak aku.




ngeri sangat rupa tu.
konon nak konsep kening tebal persis nora danish.
hahahaha jauh kelaut perginya.
maknanya kak jah memang tak sesuai nak konsep kening tebal.
horror sangat rupa.
dah la comot semacam, bertambah-tambah jadinya.

oh anyway, ingat aku je yang tamak.
rupanya laki aku pun order tamak-tamak.
aku order air 2, makan 1 je.
dia lak air 2, makan sampai 3. amboiiiiii.

:: sambal tumis udang petai. pedas meletop ::

:: ni aku punya. iga penyet. btw, iga tu adalah ekor. gila banyak kau. sampai tahap habis makan aku rasa aku boleh sakit jantung serta merta. sebab sedap isi banyak n berlemak2. aaaa akuttttt. tapi sedap. macam mana itu? ::

:: MrB punya. empal sambal ijo. empal is daging btw. ::


ni pulak tauhu telur.
laki aku jugak order.
aku tak makan. aku ni pelik2 tak berani nak makan.
kang tak lalu kat tekak mula la trauma.
tapi licin je dia makan. sedap la kot.

ok tak boleh tahan.
i wantttt.
ada yang aku order ni kejap lagi ni. *gulp*

6 Comments:

muis ismail said... [Reply to Comments]

Order kak peej, jgn tak order.hihihi

ShiE J. said... [Reply to Comments]

peej, iga tu ribs la sayanggg.. hihi! sedapnyaaaaaaaaa!!

honey bedazzled said... [Reply to Comments]

sama la suka gila aku food panda tu. tp biasanya order sama macam kau la

Mad Woman said... [Reply to Comments]

peej.. x banyak choice dlm foodpanda... hahahahahha.....baru order semalamm.....

Miss Moon said... [Reply to Comments]

oooiiii empel sambal hijo tuh sangat menarik hokeyyyyyyy

terliur nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sambil tarik2 shawl sendiri sebab nakk punya pasal

Suriya Majid said... [Reply to Comments]

wah baru tahu pasal foodpanda, memang elok untuk orang2 yang malas nak keluar tapi malas masak

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...