Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Rasuk

Assalaamualaikum kak peej. 

Saye baru form 2 tapi ntah mane dtg keberanian nak hantar cerite nih pon tak tau la hehehe.
Okay back to the story. 
Seperti biase setiap hari sabtu atau ahad akan diadakan latihan kompang sebab saye masuk pasukan kompang sekolah saye sejak saye form 1 lagi. 
Saye pergi nih dgan membe 2 saye dgan menaiki moto. 
Kami selalunyer parking moto kat dewan sebab senang la nk blik nnti sebab latihan buat kat dewan. Tapi harituh ntah knpe pak guard tuh tak kasi kitorang parking kat dewan. 
Dalam hati kitorang mencarot la jgak tak puas hati punyer pasai hahaha. 
Hari latihan kami yang same dgan latihan silat. 
So harituh tetibe budak silat kasi amaran kat kitorang jgn masok dewan. 
Mule tuh pelik la jugak tapi diamkan aje lah.

Bebudak silat kate kat ketue kompang kalo ade sesape jerit kerr hape kerr pggil deme plus salah sorang dari kami saye namekan dye Su lah yerr, Su mcm ada saka ker hape kitorang tak tau la tapi dye nih selalu kene la. Wallah hualam. 
Okay mase deme ckp tu kitorang da start cuak la kan, yela tetibe jer ckp camtuh plak kan. 
Sblom kami start bebudak silat da siap pagarkan kami. 
Okay lah kitorang mulekan latihan macam biase. 
Da lame tuh kitorang stop la kjap nk rehat. 
Yela tak kan nak terus tepuk kompang tuh? Mau tercabot tangan kitorang nanti *okay tak kelaka*. Mase tuh kitorang pakat2 laaa sape yang kene pegi beli air and makanan ape sume dan mangse nyer adalah saye dengan membe saye. 

Sebelum pegi tuh Su tetibe diam...saye cube nak bagi dye bercakap sebab kalo dye diam dye akan terkene tapi tak berjaye. 
Lepas balik dari beli makanan tuh saye perasan laa yang keadaan macam kecoh.
Saye tengok bebudak silat macam berkumpul kat tepi dewan sambil tangan terangkat alaaa yg macam orang nk berubat lah. 
Saye pon datang la dekat. Tgok2 Su da kene rasuk. 
Mase tuh tangan dye tengah cengkam tangan ketue kompang. 
Ketue cakap la kat saye sroh saye tarik tangan Su tuh sebab tangan dye sakit kene cengkam. 
Saye pon tarik laa, bersungguh okay nak tarik tangan dye tuhh sebab dye punyer cengkam tuh memang kuat. 
Kitorang pegang dye ramai2 sebab dye nk lari. 
Mase tuhh saye pegang tangan dye sebelah, sebelah lagi orang lain tapi betui la orang cakap...orang yang kene sampuk nih memang tenaga dye kuat. 

Kitorang call la parent dye sroh datang. 
Panggil la skali sepasang suami isteri nih datang ubatkan Su. 
Memang bende tuh degil laaa kak oiii bende tuh dah menjerit skit pon dye tak nak kuar. 
Last2 parent dye bawak dye pegi Taiping terus berubat kat sane. 
Balik tuh memang trauma sampaikan mase bawak moto tuh pon mengigil tangan. 
Mase balik tuh macam ade bende folow.

Malam tuh seperti biase saye tido dalam bilik parent saye hahaha tak malu kan da form 2 pon tido lagi ngan parent :p 
Dalam bilik tuh hanya ada satu katil iaitu katil double decker dan mestilah saye ngan adik saye yang tido, parent saye tido atas lantai. 
Mule tuh saye tido tetibe terjage pulak macam ade orang perhatikan kite. 
Saye cube nak lelap balik tapi memang tak boleh langsong kak peej. 
Puas saye dok pikir pasai orang yang saye suke pfthh hahaha...tapi asyik dok jugak teringat pasai kejadian tuh. 
Last2 saye turun bawah sambil bawak komforter saye tido kat kaki ayah saye. 
Mase tuh baru boleh lena sampai ke pagi. 
Tapi serious la kak peej, kalo kite tak pernah mengalami situasi camni memang trauma bile terkene.
Lupe nak cakap kak peej kejadian nih terjadi lepas saye bace expose mistik akak yang ade sebot pasai kene rasuk. 
Tup tup sehari lepas tuh saye pulak yang mengalami nyer hohoho kuase Allah sape boleh halangkan??

Okey sekian dari saye kak peej :) Sorry kalo tak seram

-Amy-

4 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

macam comeyyyy je

Anonymous said... [Reply to Comments]

lebih comel cerita ni dari scary..hihhihi

Didi Kar said... [Reply to Comments]

Dye=dia. 😅😅

Anonymous said... [Reply to Comments]

Kenapa silat silat yg mengamalkan ilmu ilmu diajar dikawasan sekolah?
taksesuai. Perlu dikaji.semula..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...