Instagram : @peejburhan

sedap sangat dia masak ni.

hola peeps,

semalam bangun awal kan.
rasa produktif sangat hidup.
terlebih produktif sampai pukul 9pm aku dah ngantuk n tidur. huhu.
siap pakej aku silentkan phone semua n pesan kat laki aku jangan kejut aku or kacau.
aku taknak lepak. aku nak tidur.

sekali kul 1 pagi tadi laki balik lepak kejutkan.
elok dia dah hidang n hantar ke bilik, dia bungkuskan nasi putih, telur dadar n tomyam campur.
sweet sangat ni. sweet bagi bini makan pepagi sampai gemuk tak berkesudahan ni.
aku check hp amikkau banyak gila whatsapp n missed call.
ada customer ni kata nak amik kul 7pm.
aku tunggu takda sampai kul 9pm, aku tidur la.
tengok dia datang kul 10pm, sian. aku lak silent phone kan.
tapi dia tak tekan door bell. if tekan laki aku ada je.
n ada kata nak amik la apa. sorry ahkak tidur awal semalam.
tak reply pun lagi ni. tak seswai lak nak reply pepagi. nanti la tunggu later.

ni dah kekenyangan takleh sambung tidur pulak.
so marilah update blog.
entry aku tak basi tak sah kan.
ni tahap melampau raya dah habis lama baru nak update ni. huhu.
entry beraya rumah filla.
rumah filla kan jauh. ok sebenarnya tak jauh mana.
tapi jauh la daripada kita orang. so nak sesaja datang lepak takda ye.
so if nak kita orang pergi, sila buat occasion. gitu. harus memaksa.
tu yang tak pasal filla kena buat makan-makan untuk raya. baru kita orang sampai.

dah la sepuluh kali tanya nak masak apa.
memacam la mee la apa la. kita orang kata, hello jauh ok datang nak makan mee je.
sila buat nasi. tak kisah la lauk2 apa ke.
so ok la. pastu sepuluh kali jugak la kata nervous la apa.
mengada sangat. masak je la macam biasa.
pastu malam sebelum makan-makan tu dia kata dia macam nak demam pulak tak sihat. macam mana ni?
aku n elly diam je tak jawab. hahahahhaha.
jangan bagi alasan, esok tetap kita orang pergi.

paling semangat harus elly. awal-awal dah serbu rumah filla.
aku? well, well, well. terlajak tidur kauuu.
malam sebelum tu kan ada wedding tu.
pastu sambung session lepak. balik pun lewat. harus lambat la tidur.
bangun mandi badan je, touch up make up.
then ke rumah mama. nasib malam sebelum tu aku balik bawak kereta noy.
so takda la kena merempit laki bini pulak.
rupanya noy pun bangun lambat. hahahaha. rasakan.

pukul 3pm baru sampai sana.
elly n fam dah kekenyangan pun.
aku, noy n mama terus hadap nasi. lapar niii.
laki aku lepak depan ngan radie n win. tetiba hantar2 pic kat group whatsapp.
takdo kojo.





sian laki aku ni.
motor besar pun dapat kat dia tetap nampak kelakar.
macam gergasi naik basikal rupa. huhu.


wah meriah sangat ni hidangan kak pilla kiter.
ada ayam masak lemak cili api, sambal tumis udang petai, sayur campur, ulam-ulam dan sambal belacan.
ada puding jagung (this i like), marble cake, cupcakes, fruits.
eh tengok pic tembikai tu tertelan air liur lak aku pepagi ni.
oh spaghetti bolognese pun ada. tu aku repeat kemudian. :D

:: bertungkus lumus ni hidang ::


serious sedap.
mama n mrB siap tambah 2 kali.
yang noy n mama kata sedap banyak kali.
macam kita masak jugak.
aku terus cakap, ye la dia pun orang melaka jugak.
so nak sama la.
ooooo mama baru tau. heheh.

siap lepas tu hidang air panas bagai.
aku bukan pengemar hot drinks. so dorang la layan.
aku layan ni.


wah special sangat ni siap ada … eh apa nama ni.
apesal tetiba blur ni.
aku bertambah-tambah amik. i like.
elly eksyen taknak, dia kata tak suka susu la apa.
pastu balik tu menyesal lettew, sebab dia kata anak-anak dia pun kata sedap.
haaa sapa suruh eksyen.




noy seronok leecha pergi kat dia.
sebab sebelum tu dia nak amik gambar ngan leecha tapi eksyen sangat kenit tu.
dia sibuk nak tawaf meja n capai itu ini.
sekali kena heppppp, biasa dia tu ngan aku.
memula jeling. kena lagi terus cebik nangis pergi kat noy.
hahaha i memang aunty garang.


filla suka la.
sebab leecha if orang suap dia taknak.
dia nak suap sendiri. takut tumpah.
terus filla, haaa tengok nanti aunty tu marah.
aku besarkan mata terus elok je dia biar mama dia suapkan. hihi.


dua eksperasi berbeza.
noy muka excited ngan budak kecik.
elly muka memikirkan, nasiblah anak2 aku dah besar. takda anak kecik lagi.
hahahah memandai sangat aku ni.

:: muka happy kekenyangan ::


dorang ni tengah layan af punya audition tak silap. tu muka asyik gelak n mengutuk orang je ni.
tapi memang pun kan. aku kagum ngan tahap confident sesetengah orang.
dah la pergi auditon. nyanyi tak sedap.
bila dah kena reject tu boleh lak kata bagi nyanyi lagu lain pulak.
e eh. kira lagu lain tetiba nanti jadi sedap la suara tu?

:: pak radie layan watie shahrin n husband pulak makan. take turn ::


:: lelaki-lelaki mithali. laki aku tu dah kenapa la rupa tu. ngan duduk macam tu. cantik perut tu ::

seperti biasa tengok orang amik pic.
laki aku pun sibuk jugak. pastu semangat share gambar dalam group.
sedih sangat camere hp dia ni.
tapi takpa, kegigihan tu kita harus puji.








seperti biasa walaupun selalu jumpa.
tetap la rasa tak puas sembang.
nanti ada je sambung kat group pulak.
filla ngan perangai blur takleh blah dia tu.
aku ngan elly pasrah je.
elly pulak dengan perangai dia suka pengaruh orang.
serious ok, pastu if aku melawan taknak ikut, dia tak puas hati.

macam-macam segi la.
esp elly la, ada benda-benda baru best mesti dia share.
n paksa kita orang buat jugak.
bagus la ahkak-ahkak ni. selesa berkawan ngan dorang.
banyak tunjuk ajar untuk adik yang belum cukup makan garam ni.
walaupun ada darah tinggi.

bila next session?
ok rumah aku nanti-nanti. takleh. i is sibuk.
tunggu rumah elly la buat bbq. hahah tetiba.
tapi dia kata tunggu mama balik haji nanti baru buat.
alaaaa lama lagi tu.

ok nak tidur.
ok tipu. nak layan tv serious mistresses jap.
bye.





2 Comments:

Petak Bunga said... [Reply to Comments]

x miny sgt af..
tp bab audition af rsa nk tgok jugk kalau tertngok tv..

betul kelakar.

Filla said... [Reply to Comments]

paksa je elly tu buat bbq.. kata dah beli bbq set baru tu... kan kan kannnnn?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...