Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : hantu yang suka merenung

Salam Kak, 

Bila baca semua orang punya cerita tiba-tiba saya pun teringin nak ceritakan kisah saya yang bagi saya dah cukup seram tuh and saya panggil hantu yang suka merenung sebab saya tak tahu scientific name untuk hantu ni.haha

Masa diploma dulu saya belajar dekat one of IPTA kat sarawak and saya tinggal kat kolejj yang disediakan la kan, Saya balik daripada kelas around pukul5 something macam tuh (saya pun lupa),  Balik daripada kelas biasalah kan penat gila kot, saya pun baring-baring la and saya baring dekat katil saya yang bahagian bawah sebab kolej saya memang guna katil yang double decker tuh, Saya sorang-sorang time tu sebab roommates saya tak balik lagi.

Tiba-tiba saya tertido (tiba2 pun boleh)haha, time saya tertido saya tak berapa ingat pukul berapa tapi apa yang paling saya ingat waktu tu memang dah nak dekat maghrib tapi belum maghrib lagi rasanya and untuk pengetahuan akak waktu kat maghrib kat sarawak memang awal sikit around 6pm something. Tengah-tengah saya tertido tu, saya terbangun, terbangun bukan sebab apa tapi sebab memang nak bangun. 

Time saya bukak mata tu (masih lagi tengah terbaring) saya ternampak lembaga rambut hitam panjang and baju putih, macam baju yang pontianak selalu pakai tuh, nasib baik saya tak nampak muka bende alah tuh sebab rambut dia yang panjang tu cover muka dia and that thing betul2 berdiri dekat hujung kaki saya plus saya ni tak lah berapa nak tinggi so memang dekat la saya nampak bende tuh, saya betul-betul rasa yang die memang tengah renung saya, saya memang tak boleh buat apa memang terdiam kejang kat situ nak baca surah apa pun semua berterabur. saya maki2 sambil tutup mata, surah tak baca tapi maki boleh pulak.haha saya tutup mata rapat-rapat and saya tertido balik after 10 minutes macam tu saya tersedar, tapi saya tak berani nak bukak mata lagi takut-takut benda tuh still staring kat saya.  last-last saya bukak gak mata, bukak pelan-pelan ni..fuhh..nasib baik dah takde, lega betul.

Lepas je kejadian ni berlaku roomates saya pun balik, tapi saya tak cerita kat diorang semua sebab saya dengan confidentnye rasa yang saya mimpi or mengigau time tuh and takut orang tak caya lak kalau saya cerita.  Tetapi, nak dijadikan cerita pulak, after few days budak-budak kat bilik depan datang bilik saya, bercerita dengan kitorang yang diorang tengah takut sebab masa diorang tengah tido one of their roommate ternampak lembaga yang sama yang saya nampak tuh berdiri depan pintu bilik diorang and staring kat diorang semua yang tengah tidur.

Dalam hati saya masa tuh, "Betullah apa yang aku nampak"

-zulaikha-

2 Comments:

Petak Bunga said... [Reply to Comments]

kolej nga hntu x dpt dipisahkan..
huk

Norazlina Idris said... [Reply to Comments]

Waaahhhhh scary......dah le saya style penakut....menyesal lak baca...hahaha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...