Instagram : @peejburhan

cobaaaannnn...

tengah bersantai ni.
menunggu khabar berita.
rasa macam penat dah nak bercerita.
tapi rasa nak membebel-bebel jugak.
jantung ni rasa dup-dap je. sebab tunggu perkhabaran.

dugaan bertimpa-timpa sangat ok hal kereta ni.
again seperti biasa salah dealer lama.
urut dada kejap.
ok lets bebel.

ok kan aku dah tukar dealer n cancel booking daripada dealer lama.
urusan kereta sepatutnya settle n aku dapat kereta hari ini.
sekali rabu tu salesgirl tu contact aku kata dealer lama still tak cancel booking aku.
boleh? so kalau dorang tak cancel. dia tak boleh nak register kereta aku.
what the hell.
aku haruslah bengang kan.
masa cancel tu salesman kata whatsapp kat dia surat cancel.
aku kata tak pernah di buat orang whatsapp surat. bagi la email address kan.
sampai sudah di tak bagi.
well aku ingat tak penting la. aku pikir surat tu untuk hal nanti nak refund duit booking.
tak sangka memang pentinggggg sangat la surat dia tu.
so bila tau tak settle lagi. harus la bengang kan.

mintak dia email address sambil bebel2 kat whatsapp.
aku memang dah takleh dengar suara dia. manis mulut sangat.
i is bengang. so whatsapp je.
aku tengok dia baca. tapi tak reply. grrrrrr.
apa lagi suruh laki aku call la.
dia kata oh dia takda email. whatsapp surat.
aku kata mana la ada orang whatsapp surat. bagi la email address.
dia kata oh tengah drive, nanti dia bagi.
seperti biasa sampai besoknya tak bagi kau. kimak betul.
so semalam kul 1pm baru dia bagi email manager dia kot. entah la tak tau siapa.
personal email la. bukan email company pun.
aku lak bongok masa dia bagi card dulu tah mana aku letak.
aku dok google email company dorang takda pulak jumpa.

so terus send je la surat yang memang dah lama aku siapkan.
sebelum tu aku memang dah call sana sini cakap je kat semua colleague dia pasal problem aku.
sampai bila aku call terus dorang, oh yang pasal honda cancel tu ye.
yeeeeee!!!!!!
dorang kata akan call balik.
seperti biasa takda.
aku dah la sibuk kan. time2 tu sibuk pack barang nak post apa.

aku suruh angela check again dah cancel belum.
sebab aku dah berurusan ngan dealer lama tu.
angela tak dapat check sebab dia kat luar.
sekali pukul 5pm angela ni contact aku balik.
dia kata dorang still tak cancel. so dia tak boleh register.
if tak register, urusan tak settle aku takleh dapat kereta.
whattttt?!!!!!!

oiii ini mendatangkan amarah.
call balik dealer lama.
wah sedap nak pass telefon sana sini.
aku kata jangan nak pass2 lagi. korang pass sana sini tapi still benda tak settle.
buat sekarang. apa susah sangat click cancel dalam system je pun.
then 5.30pm dia call balik, kata oh baru bukak email aku.
so tengah buat urusan cancel.
aku just tanya ok kau cancel tu bila baru system clear?
dia kata tengah buat. so esok pagi baru clear. *tumbukan padu*
bila inform angela, angela kata tipuuuu. once cancel terus system clear.
keji sangat menipu akak lagi kan.

by the time tau pun dah lewat petang.
so dealer baru takleh check since orang admin semua dah balik office la.
so pagi tadi baru dapat register. Alhamdulillah settle part tu.
tapi angela kata kereta dapat isnin.
sebab today jumaat. so jpj people sembahyang. so tutup awal.
what??? tunggu lagi. i is sad.
tapi aku bagi tau angela sembahyang tu guys only. perempuan tak.
so lunch hour pun counter bukak sebab aku pergi memang bukak pun semua.

tu dia kata dia try her best untuk settlekan hari ni.
n sempat aku amik petang ni.
kalau tak memang kena tunggu isnin sebab weekend tutup jpj tu kan. tsk.

tu yang dengan harapan sangat ni.
feeling tu rasa macam ibarat menunggu bulan jatuh ke riba je.
betapa besar la dugaan sebab benda ni. cobaaannnnnn.
dah la kemain angela bagi pic bakal kereta ku.
rasa macam jauh di mata dekat di hati sangat feeling tu.

berdoa la dapat by today.
baru je verangans nak ke sana sini weekend ni tau.
n harapnya orang jpj cergas ini hari macam the last time aku pergi.
sebab hari tu aku pergi memang laju la. walaupun nombor aku 40 gap dpd number current tu.
tapi dalam 10 minit je dah di panggil. sebab kaunter banyak n laju nombor dia.
tapi ni hari jumaat, tak tau la dorang cergas ke tak.

ok dah. nak concentrate tengok jam sambil pegang hp tunggu khabar berita.
hahhaa over melampau.
tapi takpa la kan, if tak dapat pun redha je la, ketentuan Illahi.
kita sambung la lenjan merempit lagi 3 hari.

p/s: oh untuk yang tanya siapa nama salesman n dealer lama tu. takpa la biarlah. tak baik pulak nak dedahkan. yang buruk kita abaikan. yang baik harus kita sebarkan. nanti aku share contact angela ni. sebab serious aku suka service dia.

4 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

tahniah dalam amarah dan geram masih jaga periuk nasib salesman lama hahahah..adalah balasan untuk org positive mcm peej nie, semoga urusan dimudahkan Allah aaminn

chempaka corkscrew said... [Reply to Comments]

dasyat gile dugaan kak peeja nk dpt 'baby baru'... nasib dlu mase saya beli keta senang je, salesman n org bank sampai cari saya kt ofis sb tanya knape saya x datang amik keta sb nye keta saya dh sminggu trkebil-kebil kt showroom tu....kikkikikkii... hrap kak peeja dpt drive 'baby baru' arini... good luck ^_^

Anonymous said... [Reply to Comments]

Salam & Good day Kak Peej...

hope everything went well... biasalah bende nak best ni kene susah2 dlu baru kita hargai kan... semoga sentiasa dimudahkan urusan akak... btw...yg nama & company dealer lama akak tu, saya rasa better akak share if ade people nak tau jadi tak terjebak dengan orang kurang bertamadun itew... hehe... apa2 pon...all the best kak... have fun with ur car soon..i mean really soon... ;)

Iena Marlyssa said... [Reply to Comments]

adui my dad pun pnh kena cam nie... dealer asyik mngelak pulangkan duit booking mcm2 la alasannye..sampai dah dpt kereta baru dri dealer lain pun still xnak pulangkan duit booking .. mcm hampeh

by the way, kalo free singgahla .. http://lameablog.blogspot.com/

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...