Instagram : @peejburhan

persiapan

Hi semua, how's raya?
masih beraya kat kampung ke?
ke dah start balik KL n masuk kerja?
aku still cuti ye. aku akan start kerja next monday.
so siapa beli barang tu harap bersabar. tapi dah start ada customer COD barang.
takpa rezeki, n if aku ada je kat rumah so boleh je la nak COD.

ingat nak start kerja balik this week.
tapi hoih penat pun tak hilang lagi ni.
direct daripada bulan puasa busy menguruskan semua.
post abis selasa. tapi customer amik cookies sampai la last day of puasa.
tu yang tak boleh bergerak ke sana sini.

tu pun MrB banyak bantu.
bab mengemas semua la. dia kan suka.
so nak raya ni memang rasanya 90% dia buat semua.
aku? aku mandor je. huhu.



:: Mochi terpaling manja lately. asal masuk bilik je laju je dia ikut. bak kata MrB, ni manja sebab baby pertama. hahah mengada sangat kan. ::


:: horror muka lately. tak berjaga. busy n kepenatan sesajo ::


:: ni pulak asyik nak berkepit je ngan MrB. siap kongsi selimut. pangg kang ::


tahap kerajinan melampau kan.
aku baru balik buat kerja kot. tengok dia dah sampai rumah.
tengok la tak bukak helmet tapi dah siap sapu. hahha sabar je la.
siap tak kasi aku parking kereta sebab dia nak sapu.
siap ada sekali tu kemain dok potong pokok depan la apa.
tu takpa. siap pokok jiran sekali dia trim.

:: penyu dah besar. like a boss pulak landing situ ::





noy nak tengok pic latest penyu so kasi snap.
penyu ni macam slow sikit. boleh nampak. sedikit retarded. hahha sesuka hati mengata.
tapi serious. kalau dok belai2 dia pun lidah sampai terkeluar.
pastu lidah tu tersentil lamaaa gila dia tak sedar.

hari ahad tu ke rumah mama.
sebab tolong apa patut.
pagi tu MrB pergi jumpa bapak dia.
tolong trimkan rambut n shave.
sebab semua orang pun tak buat.
bak kata MrB dah rupa professor dalam cerita back to future.
so dia balik je terus ke BAK.
carikan MrB baju melayu n sampin.
belikan sekali baju melayu P.G.
susah gak carik baju laki aku.
tau la size dia macam mana kan.
baju size XXL ada satu je. warna oren terang.
jenuh dia berpusing jalan sana sini try baju tu.
pastu sendiri cakap, taknak la baju ni…i dah la gelap pakai warna ni dah macam apa ni.
u saje nak sabotaj i.
hahaha tetiba aku lak sabotaj kan.
bukan salah aku. kau yang besar tak tentu arah sapa suruh.
pastu beli last minute.

lepas tu dapat la color semenggah.
cuma kena amik kemudian.
sebab dorang bukak tang tangan n kaki n jahit lain.
kalau tak nampak senteng n kelakar sikit.

settle situ terus ke rumah mama.
baru nak start masak.
elok aku sampai dalam 15 minute begitu.
tetiba orang rendang dah call kata dah sampai depan rumah aku.
whatt? dia janji lewat petang or malam.
time tu baru kul 2pm gitu.
terus aku kena bergegas balik amik.

tahun ni aku belikan rendang untuk family aku n mertua aku.
senang mama takyah penat buat rendang semua.
so ke rumah aku balik n amik rendang.
then patah balik ke rumah mama.
singgah giant sebab mama suruh beli few benda kering.

KL memang lengang.
gembira bawak kereta.
tapi dalam supermarket jam ok nak membayar.


then ke rumah mama.
tengok ayol dah start masak.
so dia la chef sambal daging tahun ni.



ni orang kuat bab kemas mengemas.
sampai ke malam dia tolong mengemas rumah mama.
aku tolong light light je.
tak larat la. iolls kepenatan bekerja bulan puasa tak berkesudahan.

then balik rumah aku amik cookies semua.
untuk bagi mak aku n mak mertua.
lupa aku padahal dok ulang alik rumah aku berapa kali kan.
tu takpa. pastu boleh tinggal rendang kat rumah mama.
so lepas kat rumah aku lepas mandi apa semua.
ke rumah mama balik hantar cookies, amik rendang.
then kul 12am ke rumah mertua lak hantar rendang n cookies.

then around 1ish baru balik rumah.
boleh lak aku masuk salah jalan.
pergi ikut danau kota uptown tu.
amik kau jammmmm


dinda menyesal.
laki aku dah lena dah dalam kereta.
sampai rumah kul 2am.
dia terus tidur.
aku dalam 1/2 hour later terus tidur gak.
oittt penat gila n ngantuk.

tapi puas hati semua settle.
ok tak settle sangat la sebab rumah aku sempat kemas ruang tamu je.
area lain masih macam kena bom.
dengan penuh kotak2 cookies apa semua.

ok nanti ada masa i sambung lain.


0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...