Instagram : @peejburhan

Merdeka 57.

Salam Merdeka semua,

wah tajuk entry n intro macam patriotik sangat rasa kan.
padahal entry takda kena mengena pun.
sangap sangat ni weyh.
jealous iolls tengok fb orang berjalan sana sini.
since cuti panjang kan, maka panjanglah langkah semua orang.
tak kisah la bercuti ke, berjalan ke apa la.

kak jah hanya mampu duduk rumah meratapi nasib diri je. sobs *lap air mata*
ye la kau nak kemana kalau kereta takda kan.
kongjaq punya salesman. janji palsu kan.
kalau dapat kereta dah verangans aku nak balik kampung weekend ni.
sebab ada sepupu kawin, so meriah sikit kan.
abis dah takdo kereta, tinggal harapan je la.
hanya mampu kirim salam n kirim duit je la.

itu pun nasib semalam mama ajak teman dia pergi wedding.
ye la since papa dah sakit kan, siapa lagi nak bawak.
so mama mintak aku teman, ajak sekali kawan MrB.
sebab dah biasa jumpa dia, dia pun baik elok ngan family kita orang.
mama mintak tolong dia bawakkan. ok je. huhu.
tak jauh pun. kawin tempat aku kawin dulu tu. huhu.
so ada la aktiviti aku ni.
kalau tak bertambah sedih walaupun cuti panjang.

memandangkan tak kemana.
orang datang nak amik barang aku kata ok je.
later ada lagi 2 orang nak amik, then free.
tengok la if rajin pergi la kot rumah mama.
takda apa sembang je la pun.
nanti mesti laki aku boring.
mula la dia mereka-reka.
dah la kelmarin ke sana dia potong pokok mulberry mama sampai togel.
urut dada mama. dia kata takpa ma, nanti mama balik haji tumbuh balik.
dia jugak gian memotong pokok nampaknya.
mama siap kata, ni aku taknak bagi dia potong ni, abis semua.
banyak kali mama ingatkan…jangan potong pokok melur mama tauu.
hahahaha. sabar je la.

ok tak tau nak buat apa ni.
layan movie je la kat viooz nampaknya.
sebab mostly tv series yang aku follow tengah season break.
oh semalam aku tengok cerita the purge: anarchy.
best jugak la. debar2 n stress tengok cerita macam tu tau.
tapi movie omputeh ni best betul la. ada je otak dorang ni pandai nak mereka cerita kan.

tak sure korang ingat ke tak.
aku pernah cerita dulu pasal the purge. dulu aku tengok yang no 1 punya.
the purge ni macam hari di mana kat US konon 1 hari tu dalam setahun adanya benda purge ni.
korang boleh buat apa jenis jenayah bunuh ke apa pun la.
tapi korang takkan di tangkap, di dakwa ke apa semua la.
tujuan adalah konon time tu la kau nak balas dendam ke apa, buat la. kau bunuh la orang tu.
so bila dapat balas dendam, jiwa kau macam dibersihkan. katanyaaaa.
padahal tu cara-cara kerajaan nak kurangkan rakyat dorang.
yang jadi mangsa yang miskin2 ni la, ye la rumah biasa mana nak letak top security system ke apa kan.

movie sebelum ni kisah orang kaya.
kali ni kehidupan orang2 tak kaya pulak time the purge tu.
pasal ada couple ni on the way nak balik rumah kereta breakdown.
n ada dah elok duduk rumah kena ceroboh rumah n heret ke luar.
scary weyh.

scary weyh. terus terpikir kalau betul ada hari tu.
memang sehari sebelum berlaku tu aku dah tak keluar rumah kot.
tapi macam la rumah aku selamat sangat kan.
so terpikir lagi, takleh ke time tu kita pergi la vacation memana.
wah macam kaya kan. takpa kita pikirkan.
eh scary.
apa-apa pun cerita kedua ni pun tak mengecewakan.
rajin pergi la tengok kat viooz.co tajuk dia the purge: anarchy.
tapi if belum tengok yang first. pergi tengok yang first dulu.

ni tengah pikir nak tengok movie lain.
eh cerita divergent best ke tak?
ingat nak tengok tu.
kelmarin aku tgk maleficent. eh tu ke tajuk dia.
ok la best gak la cerita walaupun fairytale gitu kan.

ke korang ada suggestion cerita best lain nak layan?
jangan la cerita baru sangat yang tengah keluar kat wayang ke apa.
kalau macam tu gambar belum clear.


5 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

mmg tak sabar nk tgk the purge anarchy tu.. tp nk tggu gmbr lawa versi bluray. the divergent boleh tahan la best, tapi xde la aksi mendebarkan sgt.. dia byk cerita psl group ni dengan latihan pertahanan diri diorang. dah tgk cerita the orphan? yg itu best and twisted sikit. cerita neighbor & the fault in our stars pun dah keluar versi gmbr lawa.

Anonymous said... [Reply to Comments]

Hi peej.. Cube tgk cite Fault in our stars... Haritu br layan kt viooz tu..

Fazlia said... [Reply to Comments]

Mau cite horror je ke romantik pun layan gak? Baru tengok this Japanese movie Cult. Mungkin sebab masa tu tgh tgk sorg kul 3 pagi so rasa agak scary walaupun lepas habis tu rasa cam ishh cam lawak pun ada gak huhu. Kalau romantik, Blue Valentine ngan Closer sangat ngam. Kalau heavy drama sikit, The East and Hard Candy sangat best. Kalau drama tak berapa best tapi pelakon hot nak mampus sila tengok Shame = D

sHieRa cAkAp said... [Reply to Comments]

Peeja... Aku nam tanye kau download kat Viooz tu die berbayar kan? Ke yang aku check ni Viooz lain?

Naina said... [Reply to Comments]

dah tengok The Other Women? best.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...