Instagram : @peejburhan

Expose Mistik: pengalaman saya

assalamualaikum kak peej.....

saya suka baca blog kak peej especially "Expose Mistik".
Kat sini saya nak kongsikan pengalaman yang saya alami. 

Ist: Hostel

pengalaman pertama saya dlm hidup.... time nie taun 2010 masa study kat KL. Waktu tu tgh exam week dn selalu akan ada kejadian histeria kalu time exam nie. Selama 2 tahun study kat situ belum pernah lagi rumah saya mengalami histeria. So cerita dia mcm nie, 1 hari nie (petang around 5.30ptg mcm tu) saya ngn dak2 umh lepak kat meja bulat kat luar sambil gosip2...lepas tu dtg la sorang akak nie ( umah yg kena histeria time tu) lepak sekali. Kiteorg suh la dia citer kejadian2 yg jadi kat umah dia tu. Dia pn cerita la ada dak umah dia tgh study darah jatuh kat tgn la, pastu bnda tu menyerupai housemate dia la....so kiterorg bercerita smpai la dekat maghrib...lepas tu kiteorg pn masuk la umah pastu cerita la plak kat dak2 umah yg lain... lps azan maghrib ja saya pn pegi la mandi, masa nak jalan ke toilet tu bulu roma tgn kanan saya nie rasa berangin tetibe, pastu tgn trs kebas... saya pn wat xtau dan trskn niat nk mandi(tgh period lak).tgh2 mandi dak2 umah yg lain menjerit panggil saya kuar... saya pn kuar dn trs g depan... sampai ja trs dieorg tnya

iera          : ko ade bg jatuh kerusi nie x?
saya        :  eh mana ada aku dh susun blek sblm mandi td
iera          : abis tu sapa bg tolak lak

si iera pn cerita la yg masa saya tgh mandi td dia ngn si leha nie tgh berborak pasal histeria nie la...dia ckp jgn la ganggu kami suma kami xkacau pn awak... biar la kami belajar dgn tenteram. lps abis ja dia ckp tu dia dgr kerusi jatuh...Mlm tu umah kiterog kena kacau, sorang junior kena tarik rantai ngn rmbut masa ddk sorang dlm bilik.  bapak sorang dak umah nie dtg tlg pagarkan umh kiteorg. mlm tu warden suma turun terkejut sbb umah yg xpernah kena kacau selama 8 tahun kolej tu dibuka tetiba kena mlm tu... rupanya bila kiteorg dgr cita blek si junior nie mrh2 bnda tu kacau time exam.... so mmng dia kena la mlm tu....lepas kejadian tu kiteorg kurangkn la gelak2, suka ria dlm hostel takut kejadian berulang...bdk tu pn brhnti blaja.....


2nd:
saya dapat peluang keja as pekerja sambilan kat Komtar nie lepas dapat offer dari bos masa praktikal kat situ selama 3 bulan.  Cerita dia mcm nie, saya pegi keja dgn abah saya memandangkan abah saya nie bawak teksi dan memang station teksi dia kat area komtar tu juga jadi memang awal la sampai ofis tiap2 hari.... Nak dijadikan cerita la 1 hari nie perasaan rasa lain macam ja seram sejuk takut dari rumah lagi. dalam hati memang xnak pegi keja dh tp memandangkan dh siap saya kuatkan semangat jgk. Sampai2 kat tingkat bawah saya berharap sgt ada la org yg akan naik lif sama2 sbb takut sgt... Tapi bila sampai kat depan lif pergghh sorang2 la plak. redha ja la naik sampai tingkat 49. Masa nak kuar tu harap lagi pak guard ada kat depan ofis leh borak2 dulu... bila sampai depan ofis hampeh sorang2 jgk. Sbbkn perasaan still xok lg saya stay kat luar ofis dulu tgu smpai staf2 lain smpai.... tp dlm 15 minit tgu xdak org jgk saya amek keputusan masuk ja la insya allah xdak apa2 kot....masa buka ja pintu ofis rasa bulu roma meremang ja..... saya pun jalan ja sampai kat tempat saya. tgh tunduk nak letak beg saya dapat rasa mcm ada org so saya pun angkat la kepala dan time nie la saya nampak lembaga hitam besar melintas masuk bilik photostat. tergamam sekejap.... lepas tu cepat2 buka PC nak buka ayat-ayat al-quran... alhamdulillah dapat buka tapi xsampai 5 minit komputer terpadam sendiri. Bila dh kena mcm nie memang xdpt nk lari la saya stay ja kat tempat saya tgu sampai staf lain dtg....



3nd: BILIK PA
Pengalaman ketiga saya, masa saya kena gilir2 ganti tempat PA Boss dgn sorang akak nie...dipendekkan cerita la boss saya nie perempuan dan jarang dtg ofis disebabkan sakit (buatan orang). So kerap jgk la ddk bilik tu sorang2 buat keja lain sambil tgu kak yati settlekn keja dia dlu....bila saya duduk dalam bilik tu saya akan rasa panas sgt2 siap berpeluh kadang2 tu....yang heran nya kak yati nie lak siap leh pakai blazzer lg bila ddk dlm bilik tu...satu hari kak yati nie cuti so saya kena stay utk 1 hari la dlm bilik tu.....PC memang buka ayat2 al-quran la.... tgh2 wat keja tu dgr mcm org jentik2 dinding dr dlm bilik bos. First tu slow je so buat xtau lg 2nd tu mcm kuat sikit dr 1st tu....then kali 3rd mmng kuat smpai tergamam kot.... Pastu buat xtau la still trskan buat keja. tetiba ibu jari kaki rasa sakit sgt2 mcm ada org picit perasaan masa tu memang xdpt nk ckp la then xsmpai 5 minit rasa tu tetiba ja Ayat2 Al-Quran tertutup sendiri. Kali nie trs bangun lari kuar pegi tmpt member. 


so setakat nie ja la dlu kak peej...ada lg story mistik nie nnti saya email lg k.....sori kalu ayat tunggang langgang ye…..

- dyla -

1 Comments:

Miss Brenito said... [Reply to Comments]

oooooooooooo seremmmmmmmmmmmmm

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...