Instagram : @peejburhan

sembang sahur

eh lupa pulak nak update kisah ni.
kisah lepak sahur dengan elly n filla.
bawak laki masing2 jugak.
plan kita orang bertiga je macam last year.
tapi pikir balik ala bawak je la suami.
dorang pun semua ok kan.

plan asal nak lepak weekend.
n nak tempat best sikit.
tapi tetiba ada public holiday kan last week.
so tukar la lepas weekdays.
n tukar jugak kata ala lepas2 raya la kita lepak tempat best.
kali ni lepak mama sudah.
wah suka tu. aku pun boleh tahan penat nak melawa ke apa.
lepak mamak boleh relax2 je kan.
tapi no no no. walaupun mamak, si popo elly tu make sure adalah nz garden ok.
happening kata dia. ye la elly. elly nak lepak mesti happening je. hahaha.

since rumah tak jauh pun. elly kata biar dorang je pick up kita orang.
wah bagus tu. sesuai untuk orang malas drive ni kan :D
sampai sana elok filla n radie dah sampai.
padahal dorang lagi jauh. tapi cepat sebab radie bawak motor laju.
membebel je filla malam tu sebab tak suka. gilo.
kalau aku suka je. siap nanti aku jerit, "yeeeehaaawwww". feeling cowgirl. *tetiba*

dah sampai tu port dah lawa duduk depan. tapi dapat meja kecik je. lain penuh.
so terpaksa duduk dalam. kalau tak boleh feeling sambil nyanyi lagu kuala lumpur.


ni konsep orang malas make up namanya.
pakai celak. then pakai lipstik merah. terus nampak beria. haha.
aku kan ada lipstik terang2 ni. tapi taktau napa lately macam segan nak pakai.
hahaha saiko tak?
rasa macam amboi merahnya bibir. tak pun rasa macam overnya makcik.
sebab tu lama je tak pakai. ;p
tapi since hari tu macam malas je nak make up. so ok la buat coverline.
itu pun aku memang nak padam ok. sebab segan *yes saiko i know* tapi tetiba elly dah sampai rumah.
pastu sembang, elly tegur amboi merah bibir. oh ye ke? hahah sendiri lupa tak sedar.
ingat dah padan. ;p
tapi bila tgk pic ok je pun kan. takda la over. kan?


amboi banyak popo makan.
hahah tipu je.
sup dia makan separuh je. separuh lagi aku habiskan :)
aku lak dorang dah order lama dah dapat makanan semua nak habis dah baru order.
sebab blur tak tau nak apa.
dorang semua order sup. aku takda la rasa nak makan sup.
punya pikir lama, last2 order tosai je pun. ceh.



perangai laki aku.
nampak orang amik2 pic. mesti dia pun sibuk amik.
aku pun tak tau motif. sebab orang amik sebab orang ada blog, ada ig, ada fb.
orang upload somewhere. laki aku tak.
fb pun dia buat main game je. motip sangat sibuk nak amik pic.
dah la siap berdiri2 bagai. over kan?

dia duduk sebelah aku.
aku tanya la.

me : u amik gambar semua ni nak buat apa yea? u bukan masukkan mana2 pun.
him : i amik mana tau u nak guna nanti ke apa.
me : taknak. sebab camera hp u tak lawa pun. i tak suka.

hahaha kejam tak bini macam ni?
sedih muka dia terus rupa macam ni >>> :(
macam tu la mulut dia. keh keh.


dah lama tak selfie laki bini.
so lets.

hari tu ada rasa nak update entry.
tengok gambar sendiri, eh ada pic kat atas ni je?
what the hell. memang takleh jadi blogger dah aku ni.

tu takpa. tu takpa.
tah bila lepas tu MrB bagi aku tgk hp dia.
dia nak tunjuk pic apa tah aku lupa.
so aku tengok la. then scroll2 tengok few pics.
sekali nampak pic lepak hari tu.
eh banyak je dia amik. ok la daripada takda.
so lepas tu aku whatsapp la dia kata bagi aku pic lepak hari tu.

ok dia bagi.
tapi sebelum tu dia bagi pic ni dulu.


uwaaaaaaaa….. dia gelakkan
dia ingat ke statement aku kata aku taknak pics2 dia tu. hahaha.
padan muka kau syaitonnnn. siapa suruh eksyen kan.
takpa la.
janji dapat pics. hahaha.




haa nampak muka iolls.
pic atas yang dia berdiri tu la.
muka aku clueless n tak puas hati asal mamat ni semangat amik pic ni?








seronok lepak.
dah la masing2 lawak je.
bergelak ketawa je.
aku seperti biasa mesti ada adegan terkena ngan radie.
dia tu suka tipu kenakan aku, yang aku kenapa la asyik nak percaya je.
nyampah.

rasa tak puas je lepak.
sedar-sedar dah pukul 3am ok. amik kau.
lepas ni tunggu lepas raya la baru jumpa.

bila next session tah.
mungkin open house rumah filla ke.. ehemmm ehemmmm. hahaha



4 Comments:

Filla said... [Reply to Comments]

rinduuuuuu!! byk nye gambaaaaa.. bagus kalau radie mcm ben barulah akunleh jadi blogger berjaya hahahha...

Kausar Amin said... [Reply to Comments]

hai peeeejjj..salam kenal. bloghop je terjumpa ur blog :)

R.R.Z said... [Reply to Comments]

me : taknak. sebab camera hp u tak lawa pun. i tak suka.

haha peej kejam!
selamat hari raya peeeeejj

Anonymous said... [Reply to Comments]

hsband kak peej ngan kak elly cam kembar plak

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...