Instagram : @peejburhan

power nap

semalam elly n filla dok bebel suruh aku normalkan tidur.
oi susahnya. dah belas tahun menjadi burung hantu ni hah.
dah la time tengah whatsapp tu ngantuknya rasa.
time tu kul 10pm macam tu.
rasa nak tidur. tapi tau sangat of tidur mesti kul 2am macam tu aku terjaga.
tapi tu la memang takleh tidur pun sebab malam semalam dah janji nak restock barang.

so bertahanlah mata.
so aku buat urusan whatsapp customer untuk payment cookies.
2 jam masa amik baru half siap.
nak teruskan bagi alang2 tu kan.
tapi macam dah pukul 12am.
macam biadap sangat nak whatsapp tengah malam mintak payment. hahaha.
Insyallah by malam ni aku akan habiskan whatsapp korang yea.

settle buat kerja tu.
dok tergolek sana sini.
kawan aku kata dia hantar lewat sikit barang.
ok takpa.
so golek2 terlena aku.
pastu terjaga sebab phone bunyi.
12ish time tu. rasanya dapat la tidur dalam 15 minit kot. power nap.
terus janji nak ke kedai makan.
sebab dorang nak makan.
ok set.

then ke sana.
duduk makan sembang kejap.
sempat lak kawan aku ni beli durian bagai.
kedai pun nak tutup so orang tu suruh borong.
tak abis pun makan.
so 3 pack aku hantar rumah mama.
rasanya pukul 2.30 am durian sampai. huhu.

sampai rumah pun dah pukul 3am macam tu.
terus kena kemas stock susun semua.
masukkan segala free gift ke apa.
buat kerja pun sedar-sedar pukul 4 am baru sedar.
dah nak kena prepare untuk sahur.
haaaaa so tang bila yang ahkak nak tidur awal tu uolls?

dah la esok banyak kerja menanti.
nak restock ephyra pulak. pun laju sangat barang jalan.
selang sehari aku restock barang.
borang poslaju tak tulis lagi ni.
barang tak pack lagi ni.
pitam-pitam memikirkan kerja yang menanti.

aku nak update pasal promo n stock.
tapi tu la nak transfer pic dah tak larat ni.
ni nak sahur n tidur la.
kita sambung kerja esok pagi.
harap dapat bangun pagi.

oh update.
stock skincerity takda. so jangan tanya.
dah try carik sana sini tak dapat stock.
if ada nanti aku inform.
oh by the way aku dah start activekan instagram @peachhub untuk online business ku.
so update pantas semua kat situ yea.
so apa2 sila refer situ.
if korang takda acc ig, kat sidebar kanan ni ada aku letak widget instagram @peachhub aku.

satu lagi. krim ibu putih 50g pun takda stock.
Insyallah by selasa malam baru dapat stock.
so if nak beli boleh tapi aku akan post rabu.
siapa nak COD aku takda stock.
nak yang 30g ada stock.
sorry aku dah restock 50 bekas, tapi dalam masa 4 hari licin ye.

ada yang tanya cara pakai ibu putih tu.
dia adalah pati/booster. so guna tak perlu banyak.
sikit saje.
cara pakai, untuk muka campurkan dengan night cream.
untuk badan campurkan dengan body lotion.
bukan la kena bancuh n baru apply.
cara senang let say kau dot dot kat muka dalam 4-5 dot ibu putih.
then dot-dot lagi 4-5 dot night cream. then sapu la bagi rata.

ye ibu putih ni untuk badan pun boleh.
berkesan untuk cerahkan kulit dan hilangkan parut.
sebab tu adik aku dulu nak sangat pakai.
kan dia balik pantai hari tu gelap menakutkan sangat.
so ibu putih ni membantu sangat la. so lepas 3 week to a month tu dah cerah n berseri. :)

ada yang tanya if dia takda cream macam mana?
boleh tak pakai tu sesaja.
boleh. tapi jangan banyak. dot kan tak lebih dpd 4 dot. then sapu nipis bagi rata.
n kalau boleh pakai selang sehari.
lagi satu. pengguna cukup sehari sekali je malam sebelum tidur.
yang tak campur tu selang la sehari. macam tu.

btw. patut sempena ramadhan ni aku buat promo gift kan.
macam last year aku bagi angpow packet.
tahun ni takda ye. tak sempat n budget lari.
ada rasa nak bagi gift.
tapi aku takda masa pun nak memikirkan or nak pergi carik gift.
aku akan cuba pikirkan bagi gift cara lain.
maybe aku bg discount or salurkan some of keuntungan tu untuk kerja amal.
aku rasa tu terbaik. sama-sama kita kongsi amal jariah tu.
sebab aku jenis tak reti nak kongsi kesedihan aku kat social media ke apa.
boikot apa semua aku tak reti.
aku bantu dengan cara aku. cukup la aku je tau.
dapat la melegakan sikit kesedihan aku bila tengok posting macam-macam kat fb tu.

so bila tadi sembang ngan kawan aku dia sembang pasal promo n gift.
aku macam takleh pikir.
then dia bagi cadangan pasal salurkan untuk derma ke apa.
terus aku rasa suka pulak.
apa-apa aku akan inform ye.

ok nak sahur.
selamat berpuasa. :)


0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...