Instagram : @peejburhan

percubaan curi masa

dah terasa nak raya ke semua orang?
aku rasa tahun ni raya macam tak dapat nak feel sangat.
baju raya pun nasib baik je ada sebab mintak noy belikan jubah kat kuwait.
tapi noy kata labuh gila. sebab orang sana kan besar2 tinggi2.
aku ni dah la rendang (rendang as in pokok. bukan rendang as in kegemaran laki aku tu).
ada harapan tak dapat pakai. huhu.

lain benda pun tak dapat beli.
sebab aku akan busy takleh kemana until saturday.
orang nak amik cookies apa bagai kan.
dah la tart aku balance tak dapat lagi ni.
susah hati ahkak. janji today. silap2 esok baru settle. aaaaaaa…

yang elly n filla tak abis2 ingatkan jangan lupa menyimpan.
aku nak keluar pun takda masa.
dia kata cuba curi masa pergi pagi ke.
takleh ye. seawal pagi orang dah datang amik cookies.
pastu gap antara pick up tu 1/2 jam ke 1 jam gitu. tang bila nak lari tu kan.

ni aku nak restock ephyra sebelum cuti rasa.
setting dengan customers yang nak pick up ni.
next session around 3pm.
sorang lak kata otw n tak pasti sampai kul berapa.
terus tak dapat nak curi masa pergi restock barang.
kena tunggu settle la baru leh pergi.
percubaan curi masa tak berjaya.

ingat nak relax. sebab dah cuti post kan.
rupanya ramai nak cod barang.
tu yang kena restock gak ni.
then teringat. patut la ramai nak beli.
sebab takut promo habis kan.
aku pun tak sure promo sampai bila.
aku ikut pihak ephyra.
dorang bg aku promo, dpt la korang promo.
bila aku pun dah start normal price. takleh la nak bagi harga runtuh kan.
so siapa nak harga promo sila puchase ye.
cod boleh. nak post pun boleh.
tapi akan post lepas cuti raya ye.

esok la free sikit.
takda free sangat la pun.
free sebab takda orang amik cookies.
righttt. tapi tak free sangat pagi2 nak ke umah parents aku.
then nak kena pergi airport pick up noy.
free la sangat kan *tangan di dada, mata ke atas*
then rush balik. orang nak amik cookies malam.
harap tak pitam.

ngantuk la pulak.
kalau curi masa 1/2 jam power nap boleh?



2 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

auww...kesiannya.tapi kan peej time muda2 ni la kena pulun buat kerja.kena menyimpan banyak2. Pengorbanan masa muda utk keselesaan di hari tua...gitu hihi....;)

~deem~

Bella Lala said... [Reply to Comments]

peej, nak tanye. if mengandung boleh consume ephyra?

thank you.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...