Instagram : @peejburhan

Kena mandi bunga kah?

Kan entry semalam tu. End up aku tidur pukul 7ish ye.
Aku bangun around 10ish. 
Dapat la berapa jam.

Bangun terus mengadap kerja.
Rasa macam tak banyak order. 
Sekali dok isi borang poslaju tu sedar macam banyak sangat je ni.

Terus mengucapkan good luck kepada diri sendiri.
Then memulakan kerja packing.
Settle kerja elok around 2ish


Dah rasa tak berapa best. 
Rasa nak pitam.
Tah kenapa seminggu ni rasa nak pitam je.
Nak kata darah rendah tak.
Aku ni darah tinggi ada la.

Before 3pm aku dah keluar rumah.
Kena restock ephyra.
Elok kt situ customer inform dah sampai poslaju. 
Dia nak amik brg kt rumah. Cannot sbb aku mmg keluar post time2 tu.
So mintak dia tunggu jap.

Dan time tu la jalan blkg umah aku tu nak jammmm gila.
Sebab dia tutup lane. Grrrr.
Aku ni xleh pressure2 ni.
Rasa bersalah org tggu.
Rasanya ada dekat 30 mins orang tu tunggu.

Sampai sana dapat parking tp jauh sikit. 
Dah la belah yg part tu mmg petak parking rapat bagai nak gila.
Tp no choice kena park. Kalau tak sampai esok aku x dpt parking.
Bukak pintu. Fakkk kecik. Mana muat badan kak jah yang almari ni nak keluar.
The only pintu yg ada ruang boleh bukak is pintu belakang kiri.
Terpaksa la si gemuk melompat ke belakang sambil lemak tersangkut kat kerusi kiri kanan bersomersault tergolek ke kerusi belakang. Ngeri sangat kalau org rakam nih.

So terkangkang2 la kak jah angkat barang.
Tunggu customer. Mintak aaf atas kelewatan. Berurusan. Dan byebye.
Pecut masuk post office.
Aaaaa barisan panjang!
Tgk jam. Confirm aku takkan sempat post ni.

Terkangkang kembali angkut barang ke kereta.
Ok kereta kiri dah tukar kereta biasa.
Memula td pajero besar.
So aku leh guna pintu depan kiri.
Xde adegan tergolek2 tersangkut. 
Masuk kereta terbatuk2 sesak napas mulut kering sangat.
Bukak pintu lalu termuntah terus. 
Wth. 

Then ke driver's seat. 
Nak betulkan seat sbb tadi tolak seat kebelakang kan.
Tetiba salah capai. Terbukak boot kereta pulak. Aaaaaa.
Nak betulkan takleh sbb aku takleh keluar!!! Kena panjat2 penat.
So gerak ngan boot terbukak. Then baru berhenti tepi tutup boot.

Then terus ke PPL batu caves.
Sebelum tu singgah mcD.
Dah termuntah. Pastu aku punya pening tu lain macam rasa terhoyong hayang.
Beli la set nugget.

Sambil bawak kereta sambil makan frice n nugget 3 ketul.
Pastu minum air.
Air tu leh tumpah lak kat baju aku.
Milo ok! Milo!
Saje je nak memalukan i kan sebab tal puasa.
Aaaaa

Tak lap. Nasib bag silang so kita coverline.
Angkut barang pergi post office.
Tengok la no berapa aku dapat

 Wah niceeeee.
Tapi aku tgk dlm ni ada dlm 30 org je la.
So hopefully laju.

Ni nak kill time lets online kt phone.
Xde masa dah nak layan sgt nowadays.
Sekali tgk battery 25% je!
Xpe ada battery bank. Yeay.
Charge. Tgk dpt naik 2% je tetiba mati dah.
Lupa nak charge batt bank.

Oh Tuhan.
Nasib malamg bertimpa-timpa hari ini.
Mungkin perlu mandi bunga. 

7 Comments:

Ayu sukatiakula said... [Reply to Comments]

kelakar..ketawa smpi sakit abdomen perut sy

li n said... [Reply to Comments]

Meriahnya hidup peej :)

jija said... [Reply to Comments]

Peeja ......kelakar sangat lah Peeja tapi Peeja mesti cool je kan.....hahhaahha

azrena sahadon said... [Reply to Comments]

mcm pregnant je ..hik hik

Anonymous said... [Reply to Comments]

pregnant kot

Anonymous said... [Reply to Comments]

morning peeja. jaga kesihatan. tapi sommersault tu memang terbaik.

~deem~

diyana said... [Reply to Comments]

pregnant kot kak hihi...mne tau rezeki pas mkn kacip farimah hehe :D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...