Instagram : @peejburhan

helloooo. anybody hereee???

macam sunyi sepi je dunia blog. n facebook.
korang ni dah cuti ke?
ke dah takda mood nak pikir lain selain dpd nak beraya ni?
me? still kena kerja. last day orang pick up esok malam. pheewww.
awal pagi tadi dah kena bangun sebab orang nak amik barang.

ni ngantuk ni.
kalau dapat tidur macam starfish best ni.
tapi tu la cannot. tgh tunggu customer.
so nak hilangkan ngantuk mari update entry tertangguh.
jap lagi kita layan tv series pulak.
aik tetiba teringat ada baju satu load kena sidai la. T___T

btw ni adalah jumaat lepas.
kawan aku ajak berbuka luar. sekali ngan sepet n qery.
berapa kali tangguh dah. aku ok aje. ikut dorang la.
so jumaat tu tengahari dia inform jadi berbuka sama.
aku pulak tak sihat. sebab period pain.
so aku kata tengok dulu, if aku ok by ptg. aku akan pergi.
plus last minute pun takpa sebab tak jauh dpd rumah aku n kita orang boleh pergi naik motor.
cilok sana sini.

elok aku bangun petang tu memang ok.
so terus inform kata aku pergi.
time tu pukul 6pm gitu.
dia kata dia dah otw. ok set.
aku sempat mandi.
then sempat singgah kg baru pergi beli plastik.
sebab cookies dah sampai kan. orang nak amik. so kena beli plastik.

sampai sana tengok dorang takda lagi.
oh btw kami berbuka kat lala seafood kg baru.
tengok tempat almost penuh.
nasib ada kosong lagi.
rupanya dorang stuck kat traffic ok.
katanya dalam smart tunnel tu jam tak bergerak.
dekat sejam lebih.
aaaa pitam.
aku memang tak suka smart tunnel tu.
tak jam pun sesak napas memikirkan apa ke panjang sangat tunnel ni? nak keluarrrrrr…
ni pulak jam dalam tu. tak sanggup.

so call azlin tanya apa nak order.
dia bagi 2-3 cadangan. then tah apa dia cakap aku dah tak dengar.
hilang2 suara. pandai2 la ahkak tambah.

:: belum apa2 dia dah amik siap2 ::


:: order je air siap2. tembikai, mangga n asam boi ::



dia whatsapp pic. hoi gila la.
time ni dah pukul 7.20 gitu ok.
then makanan pun sampai.
kelakar.
kita orang amik table untuk 6 orang la.
tapi dorang hantar makanan semua nak muatkan depan kita orang laki bini.
apa dorang ingat kita orang ke nak makan semua ni berdua je.
agak2 la.
itu melantak namanya. hahaa.

ok check out our spread.

:: kainlan ikan masin ::

:: kangkung goreng belacan ::

:: ayam n gajus amsak apa tah ::

:: tomyam pok tek. first time rasa. ok la. tapi rasa macam rassem pun ada gak. ::

:: siakap 3 rasa. lagi best kerisik. ni manis n kering tak feeel. tapi laki aku suka ::


:: siakap stim. ok ini adalah terbaik. sedapnya kuah dia hirup2. ok ni yang rasa nak lagi ni ::


:: kerabu su un. pun sedap masammm sangat. ::

kita orang makan dulu.
10-15 minit lepas berbuka baru dorang selamat sampai.
then azlin tambah ketam cili 3 ekor. dorang makan.
aku kan pemalas makan ketam. huhu.
tapi macam mana? aku teringat kepiting masak kuah padang kat jakarta tu.
itu memang sedap gila daripada malas, jadi rajin gila makan ketam woih.


:: gambar cilok dpd sepet :) ::

kemain suka qery tengok aku pakai helmet. gigih nak snap pic. gila.
seee. kepala aku macam robocop kan pakai helmet tu. haha tapi lantak.
janji cepat sampai senang parking. itu i like.

gigih si sepet n azlin nak salam laga pipi.
haaa kau laga je la helmet tu yea.
aku malas nak bukak.

tak lama pun kat sana.
by 8.30pm aku dah gerak sebab ada orang nak amik barang pukul 9pm tu.

eh i is lapar.
terbayang la pulak siakap stim.
sedapppp. hari ni nak berbuka apa eh?



5 Comments:

ieda iedana said... [Reply to Comments]

apa comel sangat k.peej pakai helmet tu? muka bulat je, pastu pipi macam kuih pau tersekat..hehe... comel je...

anyway, selamat hari raya k.peej. Maaf zahir batin..

mashelas said... [Reply to Comments]

:) Comel + klakar la Peej ni. Especially time pakai helmet tuh. Eh, saya still ade lagi. Everyday dok menjengok blog Peej. Selamat Hari Raya Peej. :)

Zara Zainudin said... [Reply to Comments]

Slamat hari raya peej.. gigih yer keje sampai ujong2 puasa..

harry p said... [Reply to Comments]

Bestnya..lauk. selamat hari rayw

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ada lagi lah kat internet ni and still berblogging walaupun instagram, facebook, blog semua macam dah sepi je haha. meriah woah lauk bukak puasa! xD

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...