Instagram : @peejburhan

cookies dah sampai. so cepat amik cookies korang

[sticky post - scroll down for new entry]

Assalamualaikum.

just nak inform dekat semua customer cookies.
cookies dah sampai ye.
Alhamdulillah semalam sampai dah.
lagi 100 balang je lagi choc chip takda, tapi sekejap lagi sampai.
tart pun half aku dah amik. nanti aku amik balance.
so siapa yang nak amik dah boleh amik ye.
hari ni so far dah ada orang amik.
tapi since aku ada hal, so mintak tolong laki ku pass kan.
aku dah siapkan.

so siapa nak amik please inform a day earlier or few hours earlier supaya senang aku nak siapkan





ok ni set untuk pick up.

boleh amik between 12pm - 4.30pm
or malam 8.30pm - 10.30pm.

*khamis siang tak free sebab ada urusan kat luar.

oh lupa bagi tau last aku post barangan adalah on 22 july ni ye. maknanya selasa ni.
so siapa nak barang before raya tu timing dia.
then akan start business balik after raya. belum confirm lagi bila start balik.

siapa nak amik cookies contact aku thru whatsapp/sms yang korang buat masa order cookies ni.
senang nak track.
hari tu ada few yang beria order suruh post.
sila buat payment before ahad ni.
senang aku nak post isnin.
kalau tak aku let go cookies korang.
sebab ada yang menunggu.
but still tak baik ok dah order pastu buat2 senyap.

oh satu lagi.
siapa yang nak amik kat rumah parents aku.
sila inform selewatnya by this sunday.
aku busy tak senang2 nak bergerak selalu.
so inform so aku boleh hantar cookies ke sana ahad malam ni.

n satu lagi perhatian, if nak amik kat rumah parents aku.
mintak tolong considerate.
sebab both parents aku tak sihat ye.
so kalau kata nak amik date sekian n time sekian sila datang.
n make sure tepat pada waktu.
kalau korang sesuka cancel kesian ye.
sebab bila customer nak amik barang sana, dorang takleh rehat.
sebab takut orang datang tak sedar.
harap maklum mak aku tak dengar. so nanti dia duduk je dekat pintu.
pernah seharian dia tunggu customer tak datang pun. eeeiiiii.
dulu papa sihat ok la, boleh papa uruskan. ni papa pun dah sakit.
still dulu pun, sebab orang nak amik papa tak tidur tunggu. tapi tak datang or lewat ke apa.

sian. aku tak suka sebenarnya. susahkan dorang.
tapi dah orang request sangat. boleh la sekali sekala.
n satu lagi if datang. let say tekan bell ke apa.
tunggu kejap. kadang mama jauh, so papa takleh bangun.
dok panggil2 dia bukan dengar, tengah solat ke.
so bawak bersabar.

tak pun if nak amik kat sana.
set untuk datang malam ke.
atleast by then abang aku dah ada kat rumah.

apa2 pun nak lagi senang amik kat rumah aku terus.
ala bukan jauh pun la rumah kita orang 15 minutes away je.

so yeah.
nanti senang aku inform korang sorang2 thru whatsapp.
mana tau ada yang tak baca blog ke.
tapi harap maklum nak inform akan amik masa sbb ramai.
nak cepat korang terus contact aku.
terima kasih.

EDITED : SIAPA YANG TAK BALIK KAMPUNG, RAYA KAT KL JE. KORANG NAK AMIK LEWAT TAKPA. AKU PUN TAK KEMANA. 

SEBAB AKU KEKURANGAN KUIH TART LAGI 2 KOTAK. INSYALLAH PALING LAMBAT DAPAT RABU.


3 Comments:

Mila Hilas said... [Reply to Comments]

perghhh..maju biz sis..byk gila order

Anonymous said... [Reply to Comments]

nak dtg beraya...boleh tak?
:)
~deem~

Anonymous said... [Reply to Comments]

tak payah la kacau parents peej ni. kesian diorang kan tak sihat. jgn la fikir diri sendiri je. fikir la org tua tu sakit. nak rehat. apa la korang ni.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...