Instagram : @peejburhan

Kak Jah dan kuih rayanya muncul kembali.

sorry kalau terlambat mempromosi.
ye la busy kan daripada last week.
kau jangan la ni berderet lagi 5 benda nak kena settle kan.
so satu-satu kasi settle dulu.
so mari cerita pasal kuih raya.

buatkan aku lambat update sebab aku nak confirmkan harga.
sebab tau-tau la sekarang ni semua harga naik kan.
kang buatnya harga naik aku maintain harga lama, haru namanya.
so dah confirm harga macam mana baru boleh update kan.

takda tambahan apa-apa.
masih kuih yang sama aku jual macam tahun lepas.
siapa dah rasa tahun lepas semua puas hati.
yeszaaa, tekak i ni boleh dipercayai.
sedap kat tekak iolls, selalu sedap la kat tekak orang lain.
ada yang dah order, amik cepat. sekali boleh nak raya abis dah kuih2 dia.
gigih malam raya repeat lagi amik.
nasib tahun lepas memang aku order lebih.
so boleh la jual. gituh.

so mari check out kuih apa ada.

sama jugak.

  • suji brunei
  • chocolate chips
  • almond square.
dijamin sedap meletop-letop ok.
esp chocolate chips tu.
sampai aku terpaksa sorok.
kau bayangkan orang datang tak sampai 10 minit licin balang.
aku top up licin lagi. *lapairmata*
belum tang anak tina makan sekejapan setengah balang habis.
aku bawak ke rumah mak. bebudak suka la.
maqil makan siap, setiap kali gigit dia dok, "mmmmmmm". wah sedap sangat tu. hahaha.

almond square tu pun sedap.
esp bila makan ngan air panas, coffee ke teh ke. 
antara paling laku jugak cookies ni.

so anyway. harga bagi sebalang adalah RM20
chocolate chips n almond square tu kandungan 330g
suji brunei tu 30pcs.

satu lagi pulak aku tolong jual untuk pihak mama :)
ye uolls tolong menolong.
apa lagi. tart nenas kesukaan ramai.
kemain mama kata belum apa2 dah ada orang msg dia kat fb tanya jual tak tahun ni.
sebab katanya last year boss dia makan, boss dia suka sangat.
since mama kata aku yang tolong jual.
so suruh orang tu contact aku je.



harga RM29 - 50pcs

melt in your mouth sangat.
sedap tak terkata.
sebab dia pakai butter, bukan planta ke apa.
so memang terbaik.
sekali rasa, teringat2 punya.
confirm raya belum 1-2 balang dah habis korang sental.

sorry la tahun ni naik sikit harga.
aku naik pun ikut harga supplier, dorang naik rm2 aku naik la rm2.
dorang naik seringgit, maka seringgit la aku naik.
takda amik lebih.
kalau ikutkan boleh je aku genapkan tart tu rm30 ke kan.
tapi kak jah tak begitu ye.
as usual niat aku meniaga selalunya sebab aku nak share benda best.

sebab serious semua cookies ni best.
kira kalau korang nak bawak buah tangan untuk mak mertua/bakal mak mertua/boss/kawan/mak ke apa takda la kau segan or malu.
sebab confirm sedap dan mendapat puji-pujian. gituh.

ni pic bawah ni hasil jualan last year.
Alhamdulillah last year aku jual almost 500 balang. :)
penuh dining area aku.
sampai 3 hari sebelum raya baru aku free la untuk diri sendiri.
sebab hari2 ku takleh kemana tunggu customer amik cookies.



Alhamdulillah jugak takda back out buyer. semua amik.

so sini kisahnya.

siapa nak beli sila buat tempahan.
boleh whatsapp/sms aku kat 012-2758575

tarikh tutup untuk buat tempahan adalah by 13 julai 2014.

cookies aku akan dapat seminggu sebelum raya.
once dapat aku akan inform kat blog n personally bagi tau korang.
pick up seperti biasa dekat rumah aku.
aku akan bagi date n time frame.
jangan risau sangat. aku ni tak beraya kampung so ada je sini.

so marilah meriah raya bersama cookies kak jah.
matiklah mengaku cookies sendiri kan.
ok tukar ayat, marilah meriah raya bersama cookies jualan kak jah.
la la la.



3 Comments:

muis ismail said... [Reply to Comments]

Teringin nak try tp jauh sgt nak cod.huhuhu
Faveret tu suji dgn choc chip cookies

sya mokthar said... [Reply to Comments]

assalam kak peej..
sedap bebeno nih.
suji yang tak menahan tu.
kalau luar dari kl boleh oder x kak peej? cth : ipoh
thanks....

Juz Haira said... [Reply to Comments]

Promo berjaya! Nak coklat chip tuh! Pos la kak peej, pos la.. eh? (^,^) Penang je pun.. hehe.. Boleh ek?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...