Instagram : @peejburhan

weekend getaway

wah tajuk nak gempak je kan. getaway katanya.
takda makna ok. terperuk kat rumah je.
ikutkan nak pergi rumah parents aku tapi ni hujan pulak.
nak bergerak macam mana kan.
kereta tahap kronik. bunyi enjin mengalahkan kilat sabung menyabung.
takut aku.

kereta baru iolls tak bila nak dapat.
last week bank call kata loan ok. cuma nak guarantor.
ok dah ada noy. terima kasih noy.
so taktau la bila bebetul ok n boleh ambil kereta. :)
susah nak bergerak kereta takda ni kan.

but anyways, if ada pun today takleh keluar.
ramai nak amik barang kat rumah.
so takleh la bergerak.
maybe malam kang free sikit.

parents in law ada kat rumah ni.
sebab kakak MrB pergi mana tah.
so suruh jagakan abah.
tak sure pernah cerita ke tak.
tapi bapak mertua aku memang sakit.
lama gila dah. dpd zaman aku baru kenal MrB dulu.
dah 2 tahun ni langsung takleh jalan dah.
so tu kena jagaan rapi gitu la.

gigih laki aku keluarkan katil letak kat ruang tamu.
pitam kejap.
tapi ye la. abis macam mana kan. takkan nak letak atas sofa lak.
aku suruh tidur bilik.
tapi nanti takut dia boring lak. MrB kata boleh abah tengok tv kat depan.
tapi aku rasa lagi banyak episod tv tengok abah ada la. hahah.

mak pun ada la ni.
menantu hantu bangun mesti la lewat.
tau-tau bangun dah siap mak masak. hihi.
oh sedap.

tapi tu la barang dapur pun takda apa sangat ni.
nak kena pergi beli tapi tu la, kena ajak noy la ni.
abis nak pergi macam mana kan
naik motor macam tak muat lak nanti.

buhsan gak dah berapa hari dok umah ni.
memang memerlukan getaway sangat ni.
tengok nanti kalau rajin, dapat kereta kita roadtrip ke.
wah macam rajin. aku ni paling la pemalas nak travel lelama dalam kereta.
diharap berubah di masa hadapan.

ok le.
selamat hujung minggu korang.
sakan tengok bercuti sana sini semua orang.
korang bercuti mana cuti panjang ni?
cer citer sikit.

3 Comments:

Didi Kar said... [Reply to Comments]

Hehe sama la peej. Saya pun terperuk di rumah. N ekceli mmg dah berbulan2 terperuk.. sapa yg x nak holiday kan. Tp nak ngumpul ongkosnya tu.. nangess hehehe..

Hehe kita sama. X suka travel lama2 dlm keta..mmbayangkan pun dah rasa fenat. Kbai huhuu

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

stay rumah siapkan minit mesyuarat sampai tgh hari (tak best betul bwk balik kerja ofis ke rumah.. lolx), lepas tu gerak pergi rumah in laws. lepas maghrib balik rumah semula. ahad nak pergi jalan shopping. ahaha

Damski Fashion said... [Reply to Comments]

Cerita Peej, teringat atuk saya kt kampung. Pun sama kurang sihat, terbaring je depan tv, tu pun nasib baik dah pindahkan katil depan tv. Yg tkle lari rokok dia je la.... ; )

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...