Instagram : @peejburhan

sabtuday lovin'

ni kisah hari sabtu.
mak ngah cousin aku izza datang.
dapat la jumpa humaira si comel ni.



tapi tak dapat lepak lama pun sebab aku kan setiap sabtu session jumpa n lepak ngan elly n filla.
so dapat la lepak few hours je ngan izza.
kali ni lepak alexis je.
senang dekat.
minggu lepas noy join lepak.
tetiba pulak dia nak. hah jom la.
kalau tak asyik ngutuk kita orang sebab kata kita orang geng orang tua.
kurang ajar sangat. macam la dia muda kan.
tapi masalahnya memang pun. hahah topik perbualan adalah berkenaan rumah.
nak reno rumah la.
nak cantikkan rumah untuk raya la. hahaha tak best langsung.
bagi dia la kot tak best. bagi kita orang best je. hahaha.


amboi tan x berkesudahan nonoy ni kan.
tu la lama sangat pergi pulau.
hoi aku takda gambar dia balik pulau.
punya la berbalau kulit dia menakutkan ok.
ada sekali tu facetime ngan dia filla pun sibuk sama.
terkejut filla tengok. ketakutan sangat.

yang noy denial kata eh saya suka..saya suka.
lepas 2-3 hari baru nampak ngeri dia. tau menggelupur.
terus mintak aku tabita n ibu putih.
amboi main order je kan nak apa. meniaga tak bawak untung macam ni.
tapi elok pulak dia pakai. suka gila dia pakai ibu putih tu.
aku rasa bagus la ibu putih tu bagi kulit jadi lawa.
macam noy takda la putih. tapi gelap dia jadi glowing bronzy gitu.
muka pulak elok bersih. tinggal parut jerawat.
noy ni memang ada love hate relationship ngan pimples. kejap ada kejap takda.
tapi now tgk elok lak.
ni kemain tanya aku ada tak bekas besar sikit ibu putih tu.
dia nak bekas besar. amboi over sangat ni. obses sangat.
nway, siapa nak ibu putih 50g ada promo ye. RM65 incl postage. normal price RM80.


bersama elly n filla.
ingat lagi noy nak ikut ni kata eh saya rasa nak pakai itu ini.
over tak? alaaa kau simple je.
yang aku, ah pakai je. filla n elly memang jenis over.
tapi dia kata taknak la. nanti dia paling over.
sekali elly n filla sampai rumah nak tumpang solat, terus noy, ehhh kenapa lawa sangat korang ni. over betul.
haaa kan aku dah cakap.
aku je selalu comot tak kuasa.


aku mesti pakai bongok2 je.
beli baju pastu peram sebab sayang nak pakai. hahahahah.
tak pun rasa macam ahhh rimasnya nak pakai gini.
aku suka pakai cotton selesa.
since simple sangat mari la pinjam kalung tok bomoh noy. hahhaha.

lapar semua. order mesti nak best je.

:: noy paling over. tapi makan 2 keping je. cehhh. last2 pack bawak balik ::

:: aku lapar boleh tahan. so order nasi ayam la. kenyang n confirm sedap ::


filla order fish n chips. lama gilaaa nak decide. penat menunggu.
last2 ni je order.
tu takpa. pastu makanan sampai kata, ni fries ni menggemukkan ni. tak suka ni.
alaaa makan je la. takdanya gemuk pun dia tu.
tapi aku paham kot. sama macam noy filla ni.
padahal berat if 'gemuk' pun 50+ je. aku kalau dapat berat tu sujud syukur kenduri seminggu ok.
tapi bagi orang biasa kurus 40kg berat rasa n nampak gemuk sangat la bagi dorang.
so biarkan je la.

tapi dalam pada tu.
kau bayangkan orang lain dah lama abis makan.
elok galak bersembang.
aku ngan elly dok perati je filla.
dalam sembang tu dia dok mengunyah je fries tu sampai abis ok. hahaha.
filla ni memang perangai dia takleh tengok ada makanan terbazir kat meja.
nanti dia sibuk nak habiskan. bagus sangat perangai tu.



terpaling over memang elly.
aaaaa takleh terima aku.
time order takda la dengar dia order apa.
tapi bila waiter hantar minuman terus aku macam, elllyyyyyy kau ni selalu macam tu.
dia dah macam, kau kenapa dengki. biar la aku sukaaa.
kau boleh kenal ok mana air dia.
air dia mesti nak over2 je.
pastu nanti tersengih2 suka sebab masa masukkan cube sugar tu sampai see popo suka macam ni. macam orang kaya.
hahaha takleh terima.


lepak yang fun seperti selalu.
n selalu rasa macam kejap je tak cukup masa.
yang mama excited lebih, dia kata plan la setiap sorang bawak joke satu setiap minggu.
seronok nanti gelak2.
aku kata, takyah ma..elly tu sangat kelakar. dengar cerita dia pun dah gelak2.
filla pulak selalu di gelakkan sebab dia blur tapi nak berlagak pandai takleh blah.

so sampai time balik la.
sampai rumah tengok cousin aku nak gerak dah.
eh mana boleh.
dia kata dah termenung je. mama tertidur.
bosan balik je. tapi tengok kita orang balik, terus masuk balik lepak. hahaha. bagus.
mana boleh balik. belum lagi vain ngan baby.




:: eh dia pun nak senyum tu ::


kesian humaira semua sibuk photo shoot ngan dia.
naik fed up kecik ni.
beria la semua mengagah dia. macam2 style la.
lawak2 je. hahah.

lepak kejap ngan papa n mama.
then aku balik.


family bonding sangat kan.
masing2 mengadap gadjet.
zaman teknologi ni kan.


saje selit pic ni.
favourite aku if pergi old town.
chicken n mushroom steam rice. sedapp.
jangan lupa mintak cili padi potong.
since steam harus tunggu lama la dalam 20-30 minit gitu.
tapi pernantian berbaloi namanya.



4 Comments:

ieda iedana said... [Reply to Comments]

wah sedapnyee steam rice tu... pastu tabur cili potong banyak2. dengan pedas and panas... pehhh..

Miszyuyu said... [Reply to Comments]

betolll saya sukaaaa steam chckena riceee oldtownnn, rela tunggu 30minit pon xpe heehe

rosebudsismuslimni'mcool said... [Reply to Comments]

Memang ok la ibu putih tu peej.sy beli utk mak hilangkan jeragat..pastu baru2 ni krim malam sy dah habis x beli2...sy try pakai ibu putih.esok paginya (br 1 malam) rs mcm cantik je kulit.ahahaa..

So sempat la amek sikit stok seminggu...x smpi seminggu ye la mmg rs glowing je kulit.x putih tp cantik.nak beli la peeeeej....!

Anonymous said... [Reply to Comments]

Kalung tok bomoh noy hahaha. Btw,tabita ada due date tak like a year,perhaps ? I bought from u a lot

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...