Instagram : @peejburhan

hi-tea

[sticky post - scroll down for new entry]

thanks untuk semua yang hantar email/whatsapp yang nak join hi-tea tu.
ramai jugak yang tanya n takut-takut je.
macam-macam soalan. aku takut ada yang aku lupa reply ke apa.
rasa ramai tanya, sendiri pun tak ingat, dah reply ke semua. ;p
ye la sbb ada yang whatsapp, ada sms, ada email.
so senang aku update sini terus yea.

untuk yang bertanya ada ke charge nak join hi-tea ni.
jawapannya adalah takda. so FREE je.
jangan risau :)

ada jugak yang tanya dia pengguna ephyra.
dengan kawan dia, or adik dia pun, kakak ke, mak ke.
so if nak pergi ngan partner dia tu boleh tak?
yes boleh. as long as korang pengguna ephyra.
tau ada yang segan ni. sama la kita segan.
ingat aku tak segan.

lagi satu. ni bukan majlis formal.
just relax-relax. sembang-sembang.
vain sikit amik2 pic. ok tipu, amik pic banyak sikit la yea. heheh.
makan-makan.

n lagi ada yang contact kata harap terpilih untuk join.
no ni takda aktiviti pilih kasih ke apa.
siapa bagi nama cepat. aku confirmkan terus.
tak kisah kalau korang beli dengan aku ke tak.
as long as korang pembaca blog ni, tapi pengguna Ephyra…sudi nak jumpa iolls. boleh je korang join.
tujuan utama ni pun untuk jumpa pembaca-pembaca aku. hihi

so yeah. jangan risau yea.

untuk yang blur-blur pasal hi-tea ni. boleh baca sini CLICK HERE.

Tempat : Flora Cafe, Ampwalk, Jalan Ampang, KL.
Tarikh : 31 May 2014
Masa : 3pm - 6pm



2 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

http://news.sky.com/story/1250755/saudi-arabia-killer-flu-bug-claims-more-victims

peeja.jiran I yg dari saudi buat nazar mak dia sehat dari operation pon tak pegi umrah. Dia duduk kat riaadh. Dia kata dah lebih 200 org mati. Tapi biasa la.gomen dia suppress. May b kau kena brritau mak kau suruh postpone..papa.kamu Allah beri sebab.
esp both yr parent shld posponed.

Anonymous said... [Reply to Comments]

Salam Pija
I typed above guna phone.

Cam ni.. neighbour saya org saudi. dia balik 3 months ago... masa nak baharukan visa dia, dia planned nak pegi umrah sekali sebab mak dia operation sihat. Tapi dlm tempoh sebulan lebih dia balik saudi kat riaadh, dia tak dapat pergi buat umrah.
sbb wabak MERS tu tgh kuat. dia kata masa tu dah lebih 200 org meninggal. Tapi masa tu kjaan dia tak laporkan.

Anyway masa hari dia sampai ke London, anak dia yg bungsu tiba tiba kena demam panas diarrhea muntah etc , dia pon panik. lalu bawa anak ke hospital. Anak dia muntah diarhea mahu seminggu...
seminggu teruk anak dia kena. dia terlepas la juga jugak risau kot kot anak dia kena virus wabak..

Saya nak sedapkan hati cakap tak mungkin bukan..,

anyway dia cakap dulu berpuluh tahun yg lampau ada sekali haji dibatalkan kerana wabak bahaya melanda. So she said the govt shld cancel this year ... tapi sapa la nak beritau kan...

fyi... masa musim hj banyak jenis strain virus akan tersebar.. so utk yg lemah dan kurang sihat adalah senang untuk berjangkit dgn air born punya virus.

papa awak tak sehat ..so dah cancelled trip tahun ni.. so alhamdullillah.. cuma saya rasa nak share kan perkara diatas... sebab mak awak tak sihat juga... so may be she should consider the above MERS wabak yg melanda. kjaan negeri tu ada sikit denial....


anyway just to share.. i meant well ... coz mak awak pon kurang sehat... MERS ni ... lagi la bahaya..

salam





http://news.yahoo.com/special-report-saudi-arabia-takes-heat-spread-mers-041809007.html

The rate of infection in Saudi Arabia has surged in recent weeks after big outbreaks associated with hospitals in Jeddah and Riyadh. The total number of infections nearly doubled in April and has risen by a further 25 percent already in May.

The recent upsurge is of particular concern because of the influx of pilgrims from around the world expected in July during the Muslim fasting month of Ramadan.




Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...