Instagram : @peejburhan

apalah nasib

kopi punya pasal semalam kemain payah nak tidur.
tu takpa. tu takpa. akhirnya after subuh baru boleh tidur. biasa la tu.
ok memang biasa. tapi luar biasa sebab ikutkan hari sebelum tu kan aku bangun awal pagi.
dengan lansung takda nap ke apa. melampau sangat.

so aku pergi toilet nak buang air kecil.
tetiba gelap segelapnya.
dalam hati dah macam, eh mak ni tak perasan ke aku dalam toilet ni.
takpa la. dah habis pun.
walaupun tangan mengagau la dalam gelap nak tutup paip.
keluar. eh apesal gelap gelita sangat ni.
patut la satu macam gelap bilik air tadi.
rupanya bukan mak tutup lampu.
takda elektrik.
so pergi bilik n amik phone.
guna lampu phone.
tengok la luar. segelap-gelapnya jugak.
ok maknanya semua rumah kena.
n mak pun kata takda bunyi api tendang ke apa tu.
so bukan kat box tu yang tendang ke apa.
ok la takpa.

masuk bilik try tidur.
nasib ok sebab earlier kan bukak a/c
so bilik still sejuk.
then kul 7ish tu terjaga.
oi ini melampau aku dah start panas rasa nak tendang orang ni.
call hotline tnb.
dia kata oh memang banyak aduan.
pencawang kat danau kota area genting klang ada masalah.
so tengah repair la apa.
anggaran dalam 1-2 jam ok. anggaran masa je. tapi mungkin cepat dpd tu.
amboi ayat nak manis je.

dalam mamai tu aku sambung tidur.
then terjaga around 8ish sebab noy call.
pagi ni kan shift jaga papa.
noy n mama ada hal urusan kat luar.
memang bad mood bila bangun tidur tak ok lagi elektrik.
oiiii melampau sangat ni.

tu takpa, tu takpa.
paling hangin bila dengar mak cakap air pun takda ok!
apa kena mengena air ni?
dah la br kelmarin ok aku suruh laki aku abiskan air.
so boleh simpan bekas semua.
sian pulak memikirkan mak n abah kat rumah tu.
dah la takda elektrik. dah air pulak takda.
terpaksa la mak makan apa ade je dulu.
nasib aku ada beli roti n biskut2 banyak la.

ni dah sampai setiawangsa.
tengok papa tidur.
aku pun tak cukup tidur ni. tidur 2 jam je.
so sementara pesakit tidur mari la kita tidur jugak.

btw, korang bagi confuse kannnn.
memula aku dah yakin sangat la icing sugar.
ramai jawab tu.
dah tetiba ada snow powder. pastu castor sugar.
terima kasih daun keladi.
ok la lantak la apa jenis sugar pun.
janji sedap aku makan. tu je pun yang penting n ahkak suka. hahahahha

2 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

Air xde sbb letrik xdakk

Chekgu Azrine said... [Reply to Comments]

Samala kt area melati ni xd api mlm td dr 10 pm til 3 pg .gilos

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...