Instagram : @peejburhan

PaperMaster - Game Apps

[Advertorial]
[48 hours sticky post]

Aku rasa semua pun biasa guna paper kan.
Macam aku biasakan aku panggil kertas A4.
Mostly yang guna kertas A4 ni mesti student sebab nak buat assignments yang banyak tu, and orang bekerja pun sama jugak, nak prints segala kerja, reports, paper works ke apa kan.
Salah satu kertas A4 yang aku suka guna ialah daripada PaperOne.
Suka sebab quality kertas dia sangat best.
Terus terasa macam wah berseri-seri terus assignment ke, resume ke. gituh..
Sebab some kertas macam kualiti tak best. So kadang-kadang tu kertas tu kuning la, nipis la.
So not nice. Me not like.

Tapi sebelum ni aku tak tau pun yang kertas A4 pun ada beza dia.
Aku ingat semua pun sama je.
Rupanya ada beberapa jenis yang lebih sesuai digunakan untuk setiap task yang berbeza.
Macam PaperOne, terbahagi kepada 3 jenis which is All Purpose, Digital and Copier.
Setiap jenis ada kelebihan masing-masing.


All Purpose ni mostly sesuai digunakan untuk apa sahaja contoh untuk presentations, newsletters, proposal, grafik, memo, reports, resumes dan jugak surat menyurat.
Paper One ni perfect untuk kerja-kerja high-quality printing and copying.
Satu lagi best sebab kertas dia putih bersih so memang mantap la sebab contrast untuk semua grafik dan jugak text.
Satu lagi kertas PaperOne ni edges dia mempunyai precision-cut for trouble-free performance.
So possibilities kita terkena paper cut ke time buat kerja tu takda.
Hoi sakit weyh kalau kena paper cut ni. Dia punya perit tu.

Selain All Purpose ada jugak jenis Digital


Digital ni memang sesuai di gunakan untuk printer.
Tak kira la inkjet ataupun laser printer.
Kertas dia punya surface lagi smooth.
So if nak print gambar yang guna color pun sangat lawa.

And last sekali ialah jenis Copier.

Sesuai untuk kerja copying.
Setiap print/copy sentiasa clear crisp dan kualiti terbaik.
PaperOne Copier ni available dalam pelbagai size selain A4.


Sangat cool kan.
So dengan adanya pelbagai jenis kertas mengikut penggunaan yang sepatutnya ni, takda la lagi kena hadap masalah paper jam ke apa.
Ye la kadang tau la sedap kita print sekali tersangkut la apa.
Tak pun nanti tiba-tiba tersenget la, abis menyenget je hasil print/copy nanti.

Ok mula-mula memang akan sedikit confuse.
Tapi jangan risau sebab PaperOne ada keluarkan game, PaperMaster. muahahha.
Amboi gelak sakan. Ye aku ni bab game memang semangat. Tau la aku kan hantu bab2 game ni.
PaperOne create game PaperMaster ni untuk educate kita pasal paper, polisi dan produk mana yang sesuai di gunakan untuk sesuatu kerja tu.

Yang bestnya, if download game ni...
  • 1st 1000 downloads berpeluang memenangi iPhone 5s
  • Grand Winner berpeluang memenangi Epson Printer
Best game dia. Serious.
Silalah download.

Cara senang je.

Download 'PaperMaster' daripada Google Play Store/ Apple App Store




Untuk lagi best guna yang Facebook Connect so that boleh invite kawan-kawan nak dapat extra point, boleh lawan siapa lagi hebat kan. *angkatangkatkening*
Or berpeluang menang macam-macam hadiah menarik.
lepas Log In boleh Read through Paper policies untuk dapatkan extra resources untuk game tu.

Game dia ada dua peringkat.
Mula-mula kita kena jaga Acadia Tree ni.
Cara ialah dengan memicit segala bugs ni.
Halang jangan bagi bugs ni kacau Acadia Tree tu.
Sambil tu jangan lupa add nutrients untuk besarkan pokok tu.
Lagi besar Acadia Tree kita, lagi banyak resources yang kita dapat untuk next part of the game.




Untuk The Office challenge, segala resources yang kita dapat earlier tu akan di tukarkan menjadi kegunaan yang praktikal dalam senario office.
Tugas kita adalah dengan membantu office mate kita guna paper yang betul untuk setiap task.

Contoh macam pic bawah ni.
Keluar bubble warna teal so pergi kat college yang teal tu, then pergi amik paper tray teal, then ke printer yang ada flag color teal.
Then keep on buat kat setiap bubble yang pop out tu. :)



Begitulah lebih kurang.
Wah nampak macam simple je kan game dia.
Ye mula-mula boleh la.
Lepas tu tau la jari kau menggila nak mengejarkan memicit bugs tu.
Nak pastikan semua colleague kau dapat kan apa yang dorang nak. Fuhhhh.
Makin lama makin tinggi quota target nak kena capai n makin susah. Rasakan.

Tapi addictive gak game ni.
Kejap2 nanti aku main lagi.
Dapat naik level kembang2 hidung bangga. hahaha.

So ni aku nak pengaruh korang main jugak game ni.
Tapi jangan nak hebat sangat sampai beat score aku yea.

Last but not least jangan lupa check out www.thepapermaster.asia




0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...