Instagram : @peejburhan

Expose Mistik: kisah bilik hostel

Salam kak peej...
hari ni nak share cerita zaman duduk hostel dulu...



cerita ni berlaku dah lame..
zaman saya duduk asrama U dulu
dalam tahun 2006 kalau tak salah..

masa tu rumate ada class so saya dengan rajin nya mengemas bilik...
tapi masa kejadian berlaku pintu depan dan belakang memang tertutup,
tingkap pon tak buka...
masa tu saya tengah kemas rak buku saya..
tapi tiba-tiba rak buku rumate 
semua buku dia jatuh tergolek atas katil macam ade orang tolak..
padahal angin pon takde mase tu..
masa tu tak rasa seram lagi...

so malam tu lepas susun kasut kat luar bilik terus nak pergi basuh tangan
memang kejap je.. tak sampai 2 minit la kiranya..
bila balik tengok kasut rumate dah berubah sebelah..
gulpp masa tu dah pukul 10 mlm baru lah terfikir kejadian dari siang tadi...
pastu malam tu ajak kawan-kawan datang bilik tidur.. 
elok je kami tutup lampu almari rumate pulak terbukak.. kreeeeekkk kreeeekkk
masa tu tgk jam dah pukul 12.00 tgh malam..
masing-masing terus buat-buat taktau dan kelubung dalam selimut sambil baca ayat kursi..

hahaha bila ingat balik.. memang benda tu mcm suka kacau barang rumate..
sebab bila die pindah je dari bilik tu.. 
almari die dah tak berbunyi-bunyi lagi

-Lavender-

0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...