Instagram : @peejburhan

eh lupa

hari ni MrB tak kerja.
sebab demam panas since semalam.
kali ni teruk betul dia punya demam.
selalu dia demam pun kuat.
tapi kali ni teruk sangat.
semalam tidur aku siap terkejut sebab dia meracau gigil2 kesejukan kot.
oih gila apa. yang aku berlengas panas ada la.

so tadi siang pergi la ke klinik.
makan pun dia tak mau.
so takyah singgah mana-mana kita balik je la.
dia makan ubat dia tidur again.
dah la aku melanguk je buhsan.

later tu aku masak.
ah tak masak apa pun. buat sambal sardin kentang je.
then masak nasik.
semalam beli barang dapur beras biasa aku pakai takda.
so gedik gila nak beras wangi la konon.
rasakan nasi benyek macam ke hapa. me not like.

ramai kata campur beras biasa ok.
tak pun kurangkan air.
still lepas tu aku ada masak kurangkan air. masak atas dapur je.
ok la. tapi still aku tak suka texture dia.
maybe sebab aku dah biasa pakai beras takda kanji.
bila nasi texture lekat2 me not like. huhu.

tu takpa. ni sangap la ni.
ni tengah buat laundry. later kita jemur.
aku malas la buat kedai n pakai dryer dah.
sebab kau perasan baju semua jadi lusuh n macam luntur colour.
so mari guna kaedah lama.

tengah duduk ni baru teringat patut aku pergi bank tadi amik bank statement.
ahhh lupa.
sebab terpikirkan laki demam kot.
n dia ada rumah. tu tak bergerak aku.
dia takda, mula la aku ke sana sini menguruskan segala benda.

eh baru pukul 8ish dah ngantuk je rasa.
tak tau nak buat apa.
condirm weekend tak kemana ni sebab dah dia demam. T____T
boring.

0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...