Instagram : @peejburhan

akhirnya

semalam agak awal aku bangun.
sebab memang dah ada plan nak ke bank.
sebab aku kan nak beli kereta.
ye tak beli2 pun lagi. haha.
so aku kena print bank statement.
so nak taknak kena la pergi bank.

tu yang bangun awal n ke setiawangsa.
lepak kejap ngan papa n mama then ke bank.
nasib takyah pusing banyak kali nak dapatkan parking.
n tak ramai orang pun kat bank.
wah bagus.

so selesai urusan untuk nak dapatkan bank statement.
tengok kat bahagian kaunter pun macam tak ramai orang.
wahhh best, the perks if bangun awal n berurusan awal. hihi.
aku bukak akaun asb 2. haha.
elly ni la penghasut n cakap bukak la akaun bla bla.
ok bukak la.
ok lepas ni kita simpan duit dua hala pulak ye.

then tengok jam. rasa macam eh masih awal ni.
apa kata ke cimb bank pulak.
dan akhirnyaaaaa aku bukak dah akaun cimb.
nice kannnn?
so lepas ni korang nak bank in dah ada akaun cimb ye uolls.
bagus takda la aku tertunggu2 2 hari baru payment clear kan.

sekarang ni kena la.
sebab kadang orang bank in dpd bank lain ni.
kata successful. padahal dia refund balik kau tak tau pun.
if dapat customer jujur takpa la inform.
ada jenis tak jujur. ada ye. jangan ingat takda.
banyak kali dah aku kena beria kata dah bank in.
mintak resit or transaction proof kata nanti bagi.
tengok tak masuk apa. tanya lagi senyap.
ciri2 menipu. tak bank in pun, try luck la tu.
aku tak paham konsep orang nak menipu ni.

gumbira ahkak settle urusan.
oh btw, aku ada terpikir nak jual sesuatu baru.
tengok macam mana. aku deal dulu.
rasa ok nanti aku bagi tau.
sebab barang kena tengok stock availability.
aku taknak promo tapi stock takda kan.
so if barang tu ada baru aku promo gitu.
n aku nak setting macam mana.
maybe aku bukak order isnin. last payment khamis ke.
then weekend aku amik barang. then isnin aku post ke.
see how. senang gitu kot.
mcm best.

ok sementara tu siapa nak beli tabita, ephyra, skincerity or ibu putih boleh contact daku.
segala price n details can check out at this entry CLICK HERE.

0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...