Instagram : @peejburhan

ok janji lepas ni tutup laptop

wah membusy ahkak minggu ni.
rumah siap last rabu hari tu.
so minggu ni sekali je mampu berexercise.
sebab sibuk berkemas rumah.
ok tipu. takda la kemas sangat. laki aku yang rajin kemas.
tapi aku dok tolong angkat2 barang susun atur balik la.
n mama rajin dok berkemas benda lain.
mana yang takda guna dah di lesingnya. wah bagus.
sebab kebanyakkan benda rumah aku ni pun hasil mama campak daripada rumah dia.
ye la mana dia rasa semak kat sana dia akan letak sini. sabar je la.

malam rabu tu mama balik.
ye la berapa hari dah kat rumah aku kan.
khamis mlm aku mintak mama datang lagi.
buat teman sebab jumaat arjun nak pasang grill pagi.
n petang electrician nak datang.

khamis tu menggila gak la iolls.
bangun je dapat message fb dpd mama.
dia kata nak ajak aku teman dia beli shawl n lunch.
takda siapa rumah dia sorang. so nak lunch luar.
papa jenis tak makan. so later mama belikan la apa2.

tak sampai hati nak tolak.
so aku kata ok. tapi janji balik by 3pm sebab aku kena pack barang nak post petang tu.
ok set. so siap kejap pergi jemput mama.
then ke carrefour.

mama nak beli shawl untuk baju dia. ada weeding weekend ni dia kata.
then nak letak batu kat baju dia.
amboi mak siapa la ni khen siap batu bagai.
dia kata walaupun dah tua n jalan gogail (terhuyung-hayang) tapi tetap la nak pakai elok2.
elok la kan. iolls ni muda remaja lagi *ehemm nak gak* tapi agak pemalas nak melawa sakan.
not good. nasib laki iolls tak naik ferrari kalau tak dah kena tggl ni. sobs.

so hantar baju. dia kata sejam.
ok la lets pergi makan.
ke jombali je.
tapi kedai dia tak sama la macam jombali kat genting kelang tu.
kat situ menu macam lagi meletops je.
sini biasa n yang sama makanan maybe few je.
takpa la order apa ada.


me mommy.
no filter uolls. menawan sungguh.
walau umur tahun depan 60 tahun.
ok takda la menawan remaja sakan. kang ada muntah dalam baldi kata e eleh perasan puji mak sendiri.
tapi menawan bagi aku la. i mean untuk umur almost 60 elok je.

ramai customer tanya pasal jeragat.
jeragat ni pigmentation la.
wanita sampai umur tertentu takleh lari daripada masalah jeragat.
n jeragat ni memang once ada takkan hilang.
paling boleh pun dia lightkan jeragat tu.
mama dulu quite teruk. then pakai tabita ok.
tapi still ada spot yang degil mama kata.
semua produk aku dia try. ok kurang tapi still dia tak puas hati.
so dia tanya, "ibu putih tu apa pulak?"
aku kata la pati bla bla. boleh pakai kat muka n badan.
tapi aku tak tau la ok ke tak. aku sendiri tak pakai malas.
ye ahkak adalah seorang yang berterus terang. orang tanya aku akan jawab jujur.
takdanya nak menipu for the sake aku jual barang tu.
customer tanya pun akan jawab yang sama.

so bila mama tanya pasal tu. aku memang tak tau nak cerita.
sendiri tak pakai.
tapi aku cakap la. ramai jugak customer aku yang repeat order. so maybe bagus la.
since aku ada satu. aku pakai ada la tak sampai 5 kali je.
mama kata bagi dia.
so dia pakai la. wahh bagus la. n mama suka.
aku tak tau la muka mak aku ni memang ada magika ke apa. semua produk pakai ok.
tapi masa jumpa dia. memang macam rasa macam eh apesal berseri je kan.
so berkesan la untuk dia.

so untuk customer yang tanya. tu je aku boleh jawab.
sorry aku ni customer ramai tapi ramai jugak malu2 tak suka share testimonial. gitu la.
cuba la. mana tau berkesan kat korang gak kan.
tapi lain orang lain kulit n tindak balasnya kan. so tak berani nak cakap gerentiii n terlajak laris ke apa. hehehhe. :)

anyway sambung.
order biasa2. sebab tak tau nak makan apa.
mama amik wantan soup.
aku makan wantan dry mee.



rupa agak sedih. tapi rasa boleh tahan la.
walaupun bahan seciput macam tak ikhlas nak bagi kita makan.
tapi ok la kot. makan berdua ni total tak sampai rm25.
aku takleh sikit tetiba total harga murah macam ni.
rasa macam wahhhh amazing.
ye la nowadays tau la sekali makan if sorang pun mau rm30 kan.
ni bila berdua tapi rm25 tak sampai i is happy. :D
ok memang ada kedai murah. tapi paham tak murah tapi makanan macam cibs je rasa dia.
kira ni ok la. sodap. suka je.
eh tengok pic ni terasa nak makan yee mee lak.

settle makan pergi balik kedai letak batu tu.
tak siap piuler. dia kata mesin ni rosak so lambat.
dia kata 3.30 siap. e eh lama tu.
so takpa. mama kata tinggalkan. malam dia amik ngan ayol.

ok singgah beli shawl mama.
bungkus croissant untuk papa dpd delifrance. balik.
hantar mama. then bergegas aku balik siapkan packing barang.

elok laki iolls balik terus post barang.
settle post barang aku terus ke kedai lampu
aku nak beli kipas. kipas dining area kan rosak.
kan dulu rumah aku bocor2. so rosak kipas tu.
now pakai kipas table. panas hazab uols.
so beli kipas elok buat letak living area. kipas kat situ kita alihkan ke belakang.
gitu la ceritanya.

nasib sekejapan je dapat kipas yang ok.
then bergegas ke JJ pulak.
sebab aku nak carik carpet bodo2 untuk letak kat dapur.
ye la kalau tak togel semacam pulak dapur aku.
letak la carpet bongok2 jadi la.
nasib ada. beli 2.
sekali kat sana laki aku dpd call dpd mak.
dengar dia dok ajak mak n hafiz fam tidur rumah.
ok kena beli barang sikit ni.
plan nak masak.
elok balik rumah baru sedar diri. eh nak masak apa benda dapur belakang aku takda lampu. hahah.

so dorang datang. n later mama datang. beli makanan bungkus je la ye. hihi.
seronok la mama sembang n main ngan ali.
lewat jugak la tidur sebab layan sembang.

yang pasti aku bangun as usual lambat.
tau-tau bau masakan enak mama n mak mertua aku memasak kat dapur sambil sembang.
grill pun dah elok pasang. hihi.
bertuah punya anak/menantu hantu.
so aku tolong2 sibuk kat dapur. then makan sesama. :D

then petang tunggu punya tunggu electrician tak datang2. wth.
call papa tanya. papa call dia, dia leh lupa. syabas.
so next week je la jawabnya.
so tadi hantar mama.
then later malam aku tambah masak nasi.
sambal siang tu aku curah sardin je. goreng telur dadar.
risau gak makanan tak abis. sekali elok again hafiz datang ngan ayun.
so paksa dorang makan walaupun dorg br je lepas makan sebenarnya. haha.
n Alhamdulillah semua licin. bagus sekali basuh semua.

yang aku kul 2 pagi takleh tidur lagi ni.
padahal pagi ni nak berpicnic ni.
ngan tina n fam. maybe hafiz pun join.
ajak mak sekali. tapi tadi mak kata tak kuasa nak pergi. tengok mcm mana.
aku patut bawak nugget n hot dog je.
ok senang tu.
then aku bawak air kot. sebab mama bg tempat simpan ais tadi. :)

harus bangun  pagi nak goreng nugget ni.
harap tak terlajak perahu la iolls.
laki aku dah tido tu. bagus. dia nak keluar lepak sebenarnya
tapi aku tengok dia tertidur. so aku biarkan hihi.
bagus. kang lepak tah kul berapa balik.
kang nak kejut liat kang.
cea cakap orang. padahal aku pun sama je.

tapi rasanya kak jah bab nak beraktiviti ni mesti gigih je.
kadang rasa macam budak kecik. nak tidur pun susah sebab excited. hahah.
korang ada tak macam tu. zaman dulu2. if la ada trip sekolah ke, esoknya nak pergi sunway ke, holiday ke, mesti malam tu debar2 excited takleh tidur? hihihi. ke aku je macam tu?

ok la. aku cuba untuk tidur.
caranya tutup laptop n lempar keluar bilik.
drama sungguh tu. memang tak la lempar. ;p

ok nite peeps.
eh nite ke? ke morning ni?

2 Comments:

intandayani said... [Reply to Comments]

aah la Peej cantik kulit auntie...nmpk cam 40an okeh..

julie said... [Reply to Comments]

I pun kalau ada aktiviti the next day, malam tu susah nk tido.... Mcm excited sangat...end up selalu terbabas bangun lambat..... hihi

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...