Instagram : @peejburhan

oh kucing

aaa rasa nak bercuti lagi.
walaupun baru balik cuti. tak puas.
kejap sangat rasa.
pastu ni noy lak dok ajak.
pastu saje je facetime aku bagai.
lagi rasa nak pergi.
tapi timing macam tak kena.
sebab untuk peniaga online macam aku.
masa sesuai bercuti sebenarnya adalah tengah bulan.
hujung n awal bulan tak sesuai ok.

tapi alangkan best if pergi n tinggalkan semua.
gembirakan diri n hilangkan rasa penat bekerja.
walaupun orang dok cemuh kata alah apa kerja sangat aku buat.
kau tak buat kerja ni kau jangan banyak bunyi.
aku yang hadap aku tau tahap mana penat tak penat aku tu kan.

nway, tapi tu la. satu lagi susahkannya bercuti bila kau ada banyak kucing. T_____T
nak hantar boarding kayap uolls kata banyak nau kucing.
hari tu ok la sebab mak n fam adik ipar aku duduk rumah aku.
kira takda la rasa risau ke apa.
tau makan minum kucing cukup. litter box pun dorang bersihkan.
tapi kalau kau nak bercuti lagi n harapkan orang buat lagi.
amboiii cantik muka kan.
so kuburkan rasa melonjak ingin pergi tu.

dah la if nak pergi harus laki aku nak ikut kan.
kan best tetiba dia kata, takpa la u pergi. biar i duduk rumah jaga kucing.
wahhh berangan tak hengat. memang takkan.
pastu if la dia lepas. ngan pulau line maxis macam haram.
tak dapat call kang mau dia bertukar menjadi hulk.
oh apalah nasib.
takpa. tak dapat pergi mungkin duit boleh simpan n belanja ke lain. muahhahaha.

apa2 pun nak pergi pulau lagiiiiiii.


kan best if duit den botingkek-tingkek.
aku akan beli chalet kat pulau. buat lawa-lawa.
pastu pindah n duduk sana.
wah boleh ke? hmmm. kang teringin nak mcD ke nandos ke how?
tapi mesti best kan. beach life sangat.
time tu baru la tetiba jadi carribean goddess.
wah nakkkk jugak. hahahha.



2 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

bawak skali kucing2 tu, hehe ;)

anyss said... [Reply to Comments]

Assalamualaikum,
Cubalah pergi pulau Mabul...fuyoooooooo! boleh terlupa jalan balik ;)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...