Instagram : @peejburhan

now what?

semalam tidur awal.
ok tak awal sangat la. rasanya aroung 4am. hahah.
ok awal la tu bagi aku.
n bangun pun awal la ini hari.
ok tak awal jugak. tapi awal bagi aku.
bangun kul 10am yawww.
kagum. bangun ngan sendiri lak tu tanpa alarm. kagum2 *tepuk bahu sendiri*

sebab memang ada customer kata nak datang amik barang.
pagi. rasa seram je kan orang nak amik pagi ni.
seram sebab aku ni payah bangun pagi kan.

ada few times aku try adjust la bangun awal.
mak ai bosan gila ok.
sebab apa je aku nak buat.
if busy ok la. time relax. serious melanguk tak tau nak buat apa ok.
nanti mesti end up tidur kebosanan.

ni ingat nak restock ephyra. licin stock aku.
sekali teringat dorang inform yang office takda orang sebab dorang ke terengganu.
so jawabnya next week baru restock la.
pastu dok melanguk ni tak tau nak buat apa.
tengok la. bosan sangat kita tidur.
tak pun masak ke kan.
tapi tu la bawang besar takda. aku ni bawang kecik tak suka.
dah la kecik nanti kena kupas banyak2. pastu mata pedih. i not like.

nway, takleh nak update entry redang.
sebab kat sana sehari pertama je rajin amik pic pakai camera sendiri.
pastu malas sebab radie, suami filla rajin snap pic hohoho.
so tunggu pic dpd dia je la.
patut boleh je update apa ada kat camera aku kan.
tapi tu la. camera aku pun takda ni. adik ipar aku pinjam.
tak sempat transfer pic.

ni aku share mana aku amik dpd instagram aku, radie, filla,

 :: bajunya sikit je. makanan je buat penuh bag ::

 :: win n MrB ::


 :: sejak pelbagai kes cemas je naik plane kan. sikit la. tapi yang pasti pilot time pergi ni landing teruk ok. bergegar n terkejut semua orang. tapi apa2 pun selamat pergi n balik dah pun. hihi :D ::

 :: elly n filla yang sentiasa akan terlena walaupun perjalanan sekejap. sabar je la. aku jenis payah sikit tidur duduk ni. tak berapa reti n selesa la. if dapat lena pun mesti dalam 10-15 minit je. pastu terjaga. pffftt  ::

:: amboi kemain tinggi angle amik pic. kantoi nampak lak. hahaha ::



 :: dah sampai ::



:: tengahari panas lepas lunch di ajak photoshot tepi laut. ::

 :: malam pun ajak berjalan. oiii penat. filla n radie ni rajin bebenor. aku n elly yang suka melepak n bermalasan ni pun di paksa aktifkan diri ::

 :: akhirnya laki aku pandai snorkeling selepas di ajar radie n win. aku ajar lapan ploh kali tapi dia tak yakin. tah apa2 tah. bila dah reti tu kemain amik pic dalam air sesaje ::






time sebelum keluar ni kelakar.
elly ni apa2 mesti dia nak mandi dulu n siap.
second filla aku last.
aku tak kisah pun. suka dorang la.
tapi elly kongjaq aku masuk toilet je dia kata aku ada masa 13 minit je untuk siap.
amboi. kemain kau eksyen kan dah siap.
aku ok je sap sap soi siap. pastu aku dok siap la pakai baju apa semua.
rambut balut tuala.
elly siap blow rambut bagai. pastu dia bising kata cepat la siap aku boleh relax2.
terus aku kata, eh dah siap la. aku bukan macam kau nak buat2 rambut. aku bukak tuala ni. haa jom keluar.
hahhaha. maka terhasil la rupa atas tu.
tapi serious aku memang macam tu. sikat rambut pun tak.
aku tak suka sikat nanti rambut tak lawo. hahaha.
mesti elly takleh terima konsep aku yang macam tu sebab dia ni nak lawa aje ala2 che ta katanyer.
ish tak kuasa la kan. aku memang simple. pantai je kot.
belum lagi bab dia n filla memasing nak menang.
filla kata kulit dia halus. tetiba elly up kata kulit aku lagi la macam kapas.
aku ni diam je. aku perati je perangai dorang tu. hahahah.

:: merealisasikan impian filla nak baring kat hammock ada orang buaikan. so jadi dayang la aku malam tu ::

ok la tu je.
aku lapar ni. aku rasa macam nak masak.
macam..macam..macamm…
lapar tapi malas.
first world problem.



6 Comments:

ieda iedana said... [Reply to Comments]

haha... yaa, first world problem bila lapar tapi malas.
tapi lagiiii problem bila dah ada makanan depan mata, makan je kejenya...
pastu demok, pastu timbul 2nd world problem gemuk tapi malas..

haha. ida la tu. bukan org lain..ngeee...

anyway, sonok bercuti dengan orang sekepala. kalo tak sekepala tu, gi mana pun tak best.

Anonymous said... [Reply to Comments]

yeay! kak peej update, dont leave yr blog pleaseeeeee...

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

chantek macam maldives walaupun tak penah sampai lagi hihi

chekyna said... [Reply to Comments]

peej, i rase u baikkkkk sangat...selalu beralah ngan kakak2 tu...kakak2 tu plak kelako yang amat sekor2..hahaha....


salam kenal2...

-silent readers of 3stooges' blog (peej, filla, elly) -

Alip~Ya~Alip said... [Reply to Comments]

Peej, Gambar semua santek2.

Alip~Ya~Alip said... [Reply to Comments]

Gambar seme santek2. Best nye kalau dapat pi....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...