Instagram : @peejburhan

Mcm budak kecik

Laki aku ni suka makanan budak kecik.
Aku rasa maybe faktor dia kekecik di besarkan susah n tak dpt apa sangat.
So dia memang suka segala gula-gula, candy apa semua la.
Paling dia suka candy yg mcm gummy tu ada gula tu. 
If keluar tempat ada jual tu. Mesti akan amik banyak2.
Pastu sekejap pulak tu abis dia makan.

Then tadi je JJ, aku nak beli brg sikit.
Nampak machine yg ada bebola banyak2 tu. 
Ala yang kau masukkan duit, pulas, bola tu akan turun berpusing n kau dpt la seketul.

So ternampak la machine tu.

MrB: eh i nak ni.
Me: tak payah la. 
MrB: i nak makan chewing gum ni.
Me: kena pakai 50sen lama. I takd...

Tak abis cakap dia dah keluarkan duit syiling tu dpd poket n masukkan dlm machine tu.
Keluar la gum tu.

MrB: seketul je?
Me: ye la dah dia tulis 1 50sen.

Aku terus jalan.
Pandai2 la dia.

MrB: bodoh betul. Bola getah. Ni bukan chewing gum.
Me : hahah ye ke.
MrB: nah la. *dia hulur kat aku benda tu*
Me: padan muka. X menyempat. Mcm budak kecik.
MeB: i nak makan chewing gum.
Me: yang u nak makan chewing gum kedai depan tu ada. Ckp la u mmg nak guna mesin tu.
MrB: hihihi. Nasib ite tak telan moling. Hihhihi. Rasa apesal kenyal mcm getah je ni. Kalau telan tercokik moling.
Me : padan muka masuk paper mati tercekik bola getah.


Ini la 'chewing gum' dia tu. Haha
Asal dia nampak dia menyumpah.
Terus aku simpan dlm poket.
Tp nak buang la. Kecik kan. Takut anak buah or kucing aku tertelan nanti.

Tapi aku tgk gak mesin tu. Mmg mcm chewing gum ok.
Ala kan ada gum jenis ni. Yg keras tp if gigit dia pecah dlm tu gum.
Ada macam2 color. Yg putih ada corak. 
Takda rupa bola getah. 

Nasib la laki aku x telan.
Kang menemui ajal jadi kerja orang tanya meninggal sebab apa? Kena aku jawab, "tercekik bola getah". Hahah.
Budak kecik logik la. Ni umur dah tuoo. 
Haih la.

Tu tadi beli brg tetiba dia amik sumi jelly.
Aku kata watpe. Dia kata utk anak tina.
Aku kata mana ada dia dtg, tp tgk mula dia terus aku kata, hah amik la.
Tetiba depan sikit aku tgk dia tukar.
Sumi jelly gak tp besar gila.
Aku kata la buat apa. Yg kecik dah. 
Senang budak masuk mulut semua.
If besar berapa kali gigit kang comot.
Sekali dia kata, dia yg nak.
Hahahahaha. Ceh ckp la dpd awal. Xyah nak coverline kata utk anak buah.

Haih laki sapa la ni.
Macam gergasi tp jiwa budak kecik.




9 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

hahahhaha..comell sgt...Nasib x buat aksi guling2 kalau x dpt..hihi

Jumiyatul said... [Reply to Comments]

Tak masal ak gelak pecah2 perut baca pasal laki kau peach!

Anonymous said... [Reply to Comments]

alololo comelnya bola getah tu...jangan buang lekat benang pastu jadi mainan kucing...

Anonymous said... [Reply to Comments]

haha..ada geng sama perangai rupanya..aku klu gi shopping dgn adik utk brg2 dapur wajib ada sumi jeli, mamee, vitagen, segala tok nenek jajan, candy mcm2 bentuk sampai mak kata umah kami ada org2 tua jer tapi masuk dapur mcm kan ada bela ramai budak kecik..ye kami adalah budak kecik selamanya..heheheee...

Suraya said... [Reply to Comments]

hahahahahaha adoi la...sakit perut ite gela.....kelaka la husband peja nie...

Ai Artkid said... [Reply to Comments]

hahahahahahahahahahahahahahahah~ aku cuma boleh golak je ni ha~

Anonymous said... [Reply to Comments]

klakar + shomel sgt asben awak tu...terkekeh2 sy gelak kat ofis ni pas baca entry ni. by d way, sy silent reader awak...suka sgt baca...keep it up k!!!!

huda79 said... [Reply to Comments]

Sumpah...sy ketawa terbahak2 sorg2 tgh mlm ni hahaha...kelakar btl la mr B awak peej....hihiii

huda79 said... [Reply to Comments]

Sumpah...sy ketawa terbahak2 sorg2 tgh mlm ni hahaha...kelakar btl la mr B awak peej....hihiii

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...