Instagram : @peejburhan

macam mana nak teruskan?

rasa itu datang lagi.
tak sure adakah rasa ni memang akan sentiasa datang pada time tertertu.
atau memang akan berkekalan je rasa ini.

aku rasa korang pun dah perasan kot.
aku dah tak segigih dulu.
macam dah tak kuasa sangat.
tapi memang pun. dah takda hati sangat nak berblogging.
sangat-sangat takda hati.
macam dah tak rasa thrill n best blogging ni.
macam dah takda apa rasa nak share dalam blog ni selain membebel di kala-kala kebosanan.
sebab seriously takda apa kelebihan blogging ni.
sebab banyak lagi kemudahan lain ada if rasa nak share thoughts, pics atau sebagainya.
yang lagi senang, mudah n mendapat banyak respon.

sebab blog ni leceh kan.
amik pic, transfer pic, upload, karang cerita. post.
pastu sepi.
pastu nanti kau kena ulang balik benda sama.
again sepi. kadang-kadang ada la response sikit.
macam sessi bercakap dengan dinding gitu.
so di manakah fun nya kan?

tapi aku still enjoy baca blog orang from time tu time.
ikut kelapangan n mood la.
tu pun rasanya yang aku baca few je.
kadang-kadang if takda masa, mood malas ke. apa pun tak sempat.
jangan kata baca blog. nak check instagram ke apa pun lupa.

again aku kagum ngan yang masih gigih blogging.
especially yang sezaman aku n sebelum aku la.
sedar tak sedar pun tahun ni masuk tahun ke-8 aku blogging kau.
gila lama. tak muak kau? tak muntah. ye sila muntah.

banyak kali terasa jugak nak lupakan aje pasal blogging.
biarkan je blog ni di penuhi sawang.
tapi teringat yang ada tanggung jawab yang aku perlu laksanakan untuk blog ni.
contoh expose mistik. yang ni takpa. aku memang suka pun.
then teringat eh kena update pasal stock peniagaan aku.
sebab some customers aku nak tau apa-apa update memang kat sini pun.
then teringat eh kena update pasal pemenang contest tabita.
then teringat eh ada tanggungjawab orang nak iklan something.
so tang bila nak sempat sawang tu.

mungkin suatu hari nanti.



19 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

Blog inilah mengiklankan perniagaan. Jgn lupa tu

Anonymous said... [Reply to Comments]

jgn laaa..blog sy gemar baca dh makin sikit..nnt boring lah.. ilang tmpt nk bertenggek utk membaca. heheheh.. ari2 bkk blog peej, filla and elly. :)

YaNa Yassin said... [Reply to Comments]

Tue lah, blogging ada pasang surut. Bila datang malas memang tak berhupdate lah.

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej,jgn la stop berblogging,,ari2 saya buka blog awak tau nak baca tulisan awak walaupon merapu ka hapa..say amasih enjoy baca..

Aqilah Zaidan said... [Reply to Comments]

jgn2 jgn pth smgt kak peej..update la blog nanti hilang keseronokan berinternet buat saye..akak x update saye bosan..

Anonymous said... [Reply to Comments]

haii peej

bila baca kali ni terasa nak komen,selama ni silent ajo....jangan la stop blog...pleaseeee...suka sgt baca blog peej...biar le merepek pon...best je baca blog peej...

-anna-

shuweet said... [Reply to Comments]

hahah...sama la aku peej....dah taktau nak cerita ape pun kat blog...sepi dah lama...sebab banyak bende dah share kat ig ngan fb...idea pun xde nak repekkan ape dalam blog...

Noraini @Nanie said... [Reply to Comments]

Assalam anakku,

Mama pun rasa sama mcm ni, blog ramai yg prefer jadi silent readers. Kadangkala rasa nak tutup terus bukan lagi nak biarkan bersawang.
Readers tak friendly diblog, mama prefer fbooks, communicate even with short notes.
Just image one entry with 1,700 to 2,000 readers but prefer silent?

Anonymous said... [Reply to Comments]

salam hormat ibu nanie....kami2 jd silent reader sbb takde blog...tak pandai karang2 cerita...maaf kan lah kami2 yg jd silent reader ni ye ibu nanie...blog ibu dan anak ni mmg best baca...teringin nak berjumpa...tak dapat berjumpa,baca blog je pon jadilah...

-anna-

Anonymous said... [Reply to Comments]

kalau berblogging tapi tak ikhlas n separuh hati baik tutup je la blog ni.

Kniedaz said... [Reply to Comments]

Salam Peej,
Takpela..bila rajin, updatela blog..kita rajin baca blog Peej tapi tak tinggal komen..ceritala apa-apa pun..ok?
Take care!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

i feel you.
sebenarnya perasaan nak blogging tu sangat tinggi tapi tak de masa sangat.
pergi ofis sibuk dengan kerja banyak. balik rumah settle makan minum family, house chores semua.
ended up letih tidur. tak sempat nak blogging sekerap dulu.
ketaksempatan ni menyebabkan sama tak sempat nak baca semua blog.
macam baca blog ko tu selalu, tapi kadang tak sempat nak komen pun sebab kena sambung buat kerja lain.
so itulah ceritanya haha.
main usia meningkat ni makin banyak komitmen.
tapi harap akan terus blogging walaupun tak sekerap dulu.
cheers peej! :)

Mastura said... [Reply to Comments]

Hi peej...keep on blogging..btw nampak td tgh makan kat wangsa walk :-)

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej & auntie, ala terus la berbloging..
sy baca semua..siap entry 5, 6 tahun lepas pun habis khatam..
cuma xtau nk komen apa..hehehehe

Anonymous said... [Reply to Comments]

org lain takpe berhenti, k.peej tak blh sb ramai peminat akak tunggu tiap2 hari nak bc blog akak, hihi. sy siap promote blog akak kat kwn2, tp deme segan kot nak komen, mcm sy jugak ;)
tp kami sukeeee bc blog akak, rasa mcm chill je masuk blog akak ni, eceh ;)
sorry la ktorg tak komen, tp plis keep on blogging *insert smiley merayu2* haha
your post make our day, jd kami doa akak akan dibalas dgn kebaikan selalu, dunia & akhirat, aameen ^__^
-aisya-

izz zac said... [Reply to Comments]

hi peej..nampak kat wangsa walk last week..apapun keep on blogging :8)!seronot baca ur blog..

Anonymous said... [Reply to Comments]

kak peej.
silent reader jgk dh bertahun jgk lah hihihi
cume xtau nk komen ape
cuma ade terfikir nk submit kt expose mistik hihihi
anyway mcm readers yg komen kt atas, pls don't stop blogging
suka baca especially expose mistik hihihi
n mcm skrg nih, time blank dgn keje kt opis bukak jap blog akak :p
take care kak!

Aqidan Adilah said... [Reply to Comments]

Sy lg bosan kak...

Aqidan Adilah said... [Reply to Comments]

Sy pon bosan kak

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...