Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Jelmaan Kawan & Teman Tidur

Cerita 1 : Jelmaan Kawan


Salam. Hi Kak Peej. 
Nak share expose mistik yang berlaku dalam rumah ni minggu lepas. 
Saya duduk rumah sewa dengan classmates seramai 7 orang. 
Cerita dia macam ni.. Lepas habis final exam (last month) terus start semester break sebulan. 
Tapi final year student digalakkan (read : diarahkan sebenarnya) stay dekat Melaka untuk buat final year project (fyp). 
Bytheway saya study dekat salah sebuah ipta dekat melaka & final year student. 
Tapi lepas habes last paper, ramai je yang balik kampung. 
Balik sekejap je la dalam seminggu camtu kan. 
Dan saya pon tak terkecuali. HEHE. 
Last paper khamis petang, so saya balik hari jumaat. 
Ahad malam balik melaka semula sebab kononnya isnin tu nak pegi lab buat FYP. 
Ahad malam saya sampai rumah sewa time tu da lambat jugak la. 
Pkul 12 malam macamtu & saya sorang je yang balik. 
Lagi 6 orang housemates saya tak balik haritu. 
So saya OK je (konon). Masa dah sampai rumah tu badan dah penat & mengantuk. 
Masuk - masuk bilik je terus baring.

Masa baring tu mata dah nak tertutup sebab dah ngantuk sesangat kan. 
Tapi saya pk saya tak tukar baju, cuci muka , gosok gigi semua tu lagi. 
So saya macam berlawan dengan mata sendiri sebab nak bangun tapi mata nak tutup. 
At that time memang dalam keadaaan separuh sedar. 
Dalam keadaan mata separuh tutup tu saya nampak housemate saya (Siti bukan nama sebenar) berdiri depan bilik saya. 
Dia pakai full telekung putih sambil tersenyum kat saya. 
Pintu bilik saya time tu memang terbukak. 
Jarak dari pintu dengan tilam saya baring tu hanya beberapa tapak je. 
Lepastu dia panggil nama saya. 
Saya time tu mengantuk & penat & takut gila. 
Sebab takde orang kat rumah tu except saya seorang je! 
Memang keras kejung saya baring sambil tengok 'Siti', 'Siti' tengok saya. Bepeluh - peluh saya time tu. 
Dah la time tu saya tengah period tak boleh solat. 
Saya nak bangun ambil tafsir Al - Quran atas meja tapi tak berdaya macam berat sangat badan. 
Pastu saya terus tutup mata & paksa tido. 
Tapi memang tak dapat la nak tido sebab takut & berpeluh - peluh. 
Pastu saya bukak mata semula tengok 'Siti' dah takde. 
Then saya paksa bangun. 
Dari baring terus duduk. 
Bayangkan macam dalam cerita tv yang orang mimpi seram pastu terjaga dari tidur pastu dia terus duduk laju - laju. 
Macam tu la keadaan saya time tu. 
Then saya bangun terus tutup pintu bilik & kunci! 
Bajet dia tak boleh masuk bilik saya la. HAHA. 
Saya terus on laptop & terus search kat youtube ayat - ayat Ruqyah. 
Saya pasang sampai pagi. 
Tapi sepanjang nak pagi tu, pintu bilik saya terbuka & tertutup sendiri dengan KUATNYA! Macam ada orang hempas pintu. 
Padahal saya kunci pintu bilik tu. 
Macam mana boleh terbukak & tutup sendiri kan. 
Kejadian pintu tu memang berlaku depan mata saya & saya tengok je sebab tak tahu nak buat apa. T____________T

Kejadian pintu tu stop masa azan subuh. Punya la lama. 
Lepastu saya terus tertido sebab seriously badan totally flat. 
Tengah hari tu saya bangun tido, pintu elok je berkunci dari dalam bilik saya. Saya cuba nak bukak without pusing tombol pintu, memang tak boleh sebab berkunci. 
Plus pintu bilik saya ni pintu kayu yang berat tu. 
Dan saya terus demam seminggu lepastu. 
Malam esok nya saya import kawan saya dari rumah lain teman tido dekat rumah saya untuk beberapa malam. 
Elok je takde dah kejadian camtu. 
Setakat ni dah takde kejadian pelik - pelik berlaku. 
Harap - harap sampai habis sem la takde benda - benda pelik dah. Huhu. Sebenarnya sebelum kejadian tu berlaku, rumah ni memang ada gangguan sikit. 
Dua orang housemate saya pernah kena kacau beberapa kali. 
Lepastu dua - dua dah jumpa ustaz, ustaz bagi lada hitam, garam kasar, air semua tu untuk pagar rumah. 
Ustaz tu cakap mungkin ada ' housemate baru ' nak tumpang sekali. 
Kitorang kan 7 orang kan, ustaz kata mungkin yang ke 8 & 9 yang nak tumpang tu. Scary je dengar T______________T



Cerita ke 2 : Kene Kacau


Kejadian ni berlaku time saya tinggal di hostel. 
Masa tu saya 2nd year student. 
Hostel saya bukan macam dorm. 
Senang cerita macam rumah flat. Dalam satu rumah ada 6 orang student sebab ada 3 bilik. 1 bilik ada 2 orang. 
Tapi saya tinggal sorang je sebilik sebab roommate saya keluar universiti sebab dapat tawaran SPA ke ape ntah. Lupa dah. 
Dia pon masuk dua hari je macamtu.  
Ok back to the story, mula - mula saya OK je tinggal kat bilik tu sorang - sorang. Saya lagi suka sorang - sorang sebab privacy kan. 

Tapi lepas beberapa bulan, saya rasa lain macam. 
Bila siang okay je takde pape berlaku. 
Bila malam, time baru nak tutup mata nak tido, saya baring mengiring menghadap dinding, saya rasa ada orang kat sebelah saya. 
Baring sebelah saya dekat katil yang sama. 
Katil saya tu single bed. Jadinya kalau 2 orang baring atas satu katil, agak sempit la kan. 
Saya memang rasa sangat ada 'benda' baring sebelah saya. 
Haaa time tu takut sangat. >_____<" 
Saya tak berani nak pusing badan sebab memang rasa 'benda' tu. 
Saya cuba baca surah - surah yang saya ingat tapi memang payah sangat. Lepastu saya paksa tido lama - lama saya tertido. 

Saya ingat lagi, lepas kejadian tu, setiap malam saya mimpi kene patuk ular warna coklat. 
Dalam mimpi tu sakit sangat kene patuk ular. 
Lepas kejadian ada ' teman ' tidur, saya letak tafsir Al-Quran sebelah bantal time nak tido. 
Tapi kadang - kadang bila saya lupa nak letak Al-Quran sebelah bantal, 'benda' tu mesti muncul. Aaaaaa stress. 
Saya bertahan lama jugak. 
Lepas pindah hostel lain, saya dah tak mengalami benda - benda pelik dah pastu. Alhamdulillah. 
Saya ada lagi cerita mistik yang berlaku masa belajar dekat matrikulasi. 
Nanti saya share lagi k. Bye kak peej yang comel gebu. Heee =D

-Anne-

2 Comments:

Fazleyatul Aini said... [Reply to Comments]

hostel dan cite hantu memang tak boleh dipisahkan huhu
tapi cite kat rumah sewa tu, hampeh la. dah la selalu tinggal kat rumah sorang2. gggrrrrrr

arda said... [Reply to Comments]

pehh..kalo ak tgk pintu terbuka tertutup sndri ak dh kejung kat situ.silap2 blh pitam.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...