Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : hostel sewa

hye kak peej…
saya ni silent reader akak je…
and saya ni baru jugak la bace blog akak ni..
saya suke bace expose mistik dalam blog akak..
ni saya pulak nak cite pasal pengalaman saya..

camni cite die..
mase sy first and second sem kt kolej thn 2010 sy ni dok hostel..
standard la kn bdk2 baru mesti dok hostel…
mula msok hostel tu tk de sy rase pape...ok je…
kiteorg ni 1 rumah dok 10 org..
hostel kiterog ni mcm apartment...1 rumah ade 3 blik…

sy ni dok bilik kecik so 2org je yg dduk..
yg lain tu 1 bilik dduk 4org sbb blik dieorg besa…
mistik2 ni kene time sem 2…
sy ngan 3org housemate ni suke tido kt luiar sbb luas kn..tido ramai2 kat luar tu..
time tu da mcm2 cite la kiteorg dengar kt hostel tu..
tp disebabkan tido rmai2 kn tk de la rase takot..
time kiteorg tido kt luar tu kalau setakat dengar org lari2 kt tingkat atas and dengar bunyi2 org alih2 meja sume tu mmng dah slalu dah dengar so kiteorg buat bodoh jela..

then housemate sy sorg ni bgtau kt kiteorg yg tido luar ni die smlm mase g toilet die ade dengar org buat air n dengar dengar org bukak plastik maggi…bunyi mangkuk sume la..
die tanye kiteorg ade ke buat maggi mlm td…
kiteorg time tu da cuak giler da..ape jadah kan buat maggi pkul 3 pagi time tu..
so kiteorg dah tk tido luar da…
tak lame drpd tu plak..time tu mggu exam kn...so masing2 study..
sy study dlm bilik je time tu mals nk join study kt luar…
biase la kan bdk study mesti la bsing2 kt luar tu sampai la pkol 2 lbih time tu sy dengar bunyi bising pastu sy kluar la nk tgk dieorg..so guess what ape jadi..???
tak de orang pon kt luar kak peej..abis yang sy dengar bising2 tu sape plak…
so sy g la bilik dieorg then tanye pkol brape dieorg masok bilik..
ok dieorg masok blik pkol 12...pkol 12 ok…

sy cite la yg sy ingt dieorg kt luar sbb sy dengar bising2 kn..
tengah2 cite tu kiteorg dengar org menangis kak..
time tu sumpah seramm gilerr..sume terdiam…
then kiteorg kejot member2 lain g tido kt bilik tengah tu..
byangkan la 10 org tido 1 bilik…
mmng mcm sardin la cite nye kn..
time dah dduk bilik tengah tu mmng dengar la segale bunyi kt luar tu mcm ade ramai org dok kt luar tu…
tak lame pade tu kn bleh plak 'bende' tu main tombol pintu bilik kiteorg..
nasib baik la kiteorg kunci pintu..die mcm nk bukak pintu bilik kiteorg tu..so scaryy kak..
time tu masing2 muke pucat je...lame jgak la die main tombol pintu tu..
kiteorg kt dlm bilik tu masing2 bace la ayat2 al Quran..
then lame2 die hilang..
mlm tu mmng kiteorg tak boleh tido kak…
mmng tkot sgt mlm tu...kalau setakat bunyi2 tu tk pe gak kn…
ni sampai nk bukak pintu bilik..bayangkan la kalau kiteorg tak kunci pintu time tu..
tk ke free2 je nmpk 'bende' tu..mintak simpang la kak nk nmpk 'bende' cm tu..

#sori kak kalo cite ni tak seram sbb sy rase ni la paling seram penah jd kt kiteorg..n sori jgak kalo cite ni panjang skit..hehehe...tgk la penutup cite pon mcm hape je kn... (insan yg penakut) ;)

#ade lg cite mistik2 ni..nanti sy email kt akak lg..



3 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

berderau gk darah kena penangan gangguan cmtu.
even xnmpk bnda tu..tp gangguanny boleh melemahkn jiwa org yg xpenh alami.
boleh sentap sebesen..serius story kena kacau ni best...cuma olahan and penulisan sikit sgt.
cm nk cepat jer..kalu relaks lg and gna bahasa + ayat2 suspen..msti gempak kn..
hehee..xsabar nk tggu perkongsian seterusnya.
-pembacalelaki-

Rai Ourkizuna said... [Reply to Comments]

meremang bulu roma.. T_T

Lizan said... [Reply to Comments]

uikkk takut....
boleh lak ada hajat nak bukak2 pintu bilik orang...kurang ajau laaa tu.
(ku pengsan dulu)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...