Instagram : @peejburhan

Expose Mistik: suara berbisik

Salam Kak Peej,

tengah2 baca blog akak, tingin plak nak share citer antu ni. pengalaman sendiri la.

masa ni saya sekolah agama kat alor setar. 
umur 13tahun masa tu. 
first time masuk hostel katakan, hati ni lemah sikit. 
asyik homesick je, tingat kat family. 
Sayu je hati tu kan. 

Then ada satu malam ni, after prep malam saya antara yang awal balik ke hostel sebab mata dah kuyu plus hati tak tenang kan. 
Kebanyakkan pelajar after prep dorang g supper dulu tapi malam tu saya tak rasa nak g makan so saya terus balik ke bilik. 
Asrama kami tu ada 3 tingkat dan bilik saya duduk tingkat 3 tu la. 
saya sampai je tingkat 3 tu, saya tengok gelap je aras tu. 
takde student lagi yang sampai ke tingkat 3 tu, tapi tingkat bawah dan aras 2 dah ada few students balik bilik masing2 dah.

tapi saya beranikan diri dan tawakal je la. 
Jalan jugak sorang2 ke bilik. 
sampai je depan pintu bilik saya jadi teragak2 sebab takut. 
Aras tu gelap dan sunyi, bayangkan lampu koridor pon ditutup lagi masa tu. 
dalam takut-takut tu saya beranikan diri nak bukak suis lampu bilik dulu. 

bilik asrama kan jenis dorm tu banyak2 katil kan. 
so bilik tu luas la, scary kot gelap2. 
suis lampu pulak sebelah dinding tepi pintu masuk je tapi kedalam sikit. 
so saya decide tak nak masuk bilik terus tapi saya masuk sebelah kaki je dulu dan cuba capai suis lampu tu tapi muka menghadap ke luar pintu. 
kiranya tangan tu macam menggagau mencari suis lah. 

menggagau la saya nak capai suis lampu tu tapi tak sampai. 
elok je saya nak melangkah setapak lagi utk capai kan jugak suis lampu tu, masa tu la ada angin lembut kat telinga saya berbisik "LAGIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII"

yerrr, "dia" suruh saya bergerak LAGI sikit untuk capai suis tu. 
suara tu betul2 kat sebelah saya. 
suara lembut tapi jelas. 
saya lari tak cukup tanah tapi Alhamdulillah terjumpa roomate masa nak turun tangga, terus menangis2 sebab terkejut. 

selepas tu mana2 kami pergi or apa2 kami buat, kami akan berjalan dalam group. 
tak berani dah nak berjalan sorang2 tambah2 kalau hati tengah lemah. 

tu je la akak, ada lagi citer pasal umah kat kuarters JKR. nnt free saya citer lagi yer. TQ akak! ;)

-nuruleda-

7 Comments:

AziniMZ said... [Reply to Comments]

Hii berani nya naik dorm srg2.. kalau daku tido kat dewan mkn pon tkpe drpd naik srg2..

:: Mrs.Eady :: said... [Reply to Comments]

serammmmmmmmmmmmmmm..!

kasihibu said... [Reply to Comments]

Eekkkk baca pun seram meremang bulu roma

Memey Anuar said... [Reply to Comments]

hoihhh naik bulu roma!

Fazleyatul Aini said... [Reply to Comments]

wehh boleh plak dia suruh lagi tu kan

Deceptive said... [Reply to Comments]

Nasib baik yg ini jenis agak santun. Terserlah keayuannya membisikkan 'lagi'

Syamel Syamelia said... [Reply to Comments]

i'm so sorryyyy...
supposedly cerita nie seram but i did gelak terbahak-bahak especially part "LAGIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII"
terbayang some kind of komedi seram punyew cerita ^,^

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...