Instagram : @peejburhan

together again.

dah lama tak spend masa ngan noy.
ye la aku busy. dia lak sibuk ngan kawan-kawan dia.
n dia malas if keluar ngan aku nanti nak balik awal la apa.
abis macam mano? orang dah berlaki kan.
since dia now rajin tidur umah aku.
so boleh la keluar ke apa.

n sejak elly ajar makan kat flora cafe harus la aku asyik teringat-teringat makanan dia yang best tu.
so ajak la noy n Mr.B kat situ.
oh suka.







:: baru amik sekeping dua gambar dia dah tak kuasa nak layan aku. kong jaq sangat. ::



:: nonoy order laksa johor. huish tengok pic ni dah terliur-liur balik ::

:: favourite bersama so harus kena order ubi kayu rebus. heaven ::

:: MrB as usual. di mana ada rendang di situ dia ada. memang takkan dia order lain if ada menu rendang. so dia amik set nasi with rendang daging ::

:: aku order soto nasi impit. ok laa. tak sesodap mana la. better laksa johor kot. oh laksa johor. haha tetiba ::


ni laki aku order. dia penggemar cucur udang.
ok la sedap.
sebab rangup cucur udang dia n udang besar-besar. i like.
kesimpulan sodap la makan situ.

then balik tu aku bungkuskan mama.
macam-macam jugak la.
bungkus laksa johor, mee rebus, ubi kayu goreng, sotong kangkung.
kemain happy makan.


lepas lepak kejap rumah mama bersambung keluar.
noy nak cuci kereta sambil lepak.
so mencari la shopping mall yang ada tempat cuci kereta cars tu.
dah kata weekend. memanjang penuh weyh.
pergi great eastern mall dorang kata kereta banyak n tak sempat buat.
then ke wangsa walk. pun sama dorang tak boleh buat.
last-last ke jj au2 boleh buat.
ceh penat je round the world kan semua takleh.
baik dpd awal pergi situ je dekat rumah mama.
noy la aku cakap gi situ degil nak gak pergi sana sini.

:: penyakit pout mak datin pulak laki iolls ni ::


:: sedih aktiviti camwhore tak di layan MrB ::

sementara tunggu siap basuh kereta lepak minum2 aje.
nak makan dah kekenyan makan earlier.
tp kena gak ada benda untuk makan.
so harus amik banana chocolate chip muffin ni.
sedapppppp sukaaaa.


:: semakin batu belah batu bertangkup mak incik ::



tak lama pun.
ye la apa je nak buat sana kan.
oh ada singgah kedai spec.
tetiba rasa nak beli spec baru yang elok sikit la.
spec aku sekarang ni pun dah lama kan.
n tau la spec pun beli frame rm20 je.
tiba masanya untuk berubah. huhu.
carik yang besar gak tapi takda.
kedai tu kot takda. tapi memang susah cari pun kan jenis gini kat kedai betul.
so ada la yang berkenan sangat kat hati.
sekali selepas discount campur cermin apa semua rm1000++ ok. cisss.
mahalll. hati sudah terpikat.
tapi berpikir lapan puluh kali nak ke taknak.
then end up tak amik.
sebab bulan ni banyak weyh aku pakai duit kan.
oi oi oi. banyak nau belanja this month. takleh takleh.
tengok la nanti-nanti la kan.
takleh nak membaziaq sangat.

bersabarlah wahai hati.
wah tetiba dramatik kan.

Win CASH n TABITA SKINCARE SET by AHR Beauty CLICK HERE

8 Comments:

Capt Lalok said... [Reply to Comments]

noy tu comellll giler kan?,,flawlessnyer muka ko peej..takpe batu belah pun mak incik..ttp cute..

intandayani said... [Reply to Comments]

Flora cafe tu ktne?ritu lagi mase mama Nani pos kat fb nk tanya beli ktne laksa johor..Skali da de yg komen then untie ckp die tak tau ko beli ktne..Aku da terliur-liur sbb dok cari lame dah laksa johor..

Anonymous said... [Reply to Comments]

Assalamualaikum peej ...sy dh lama jd silent reader blog ni.sy respect sgt cara peej caring kt parents n famili.klu peej mkn best2 mesti pastu belikn skali utk mama.u r truly a great daughter.keep it up...in shaa Allah murah rezeki peej Aminnn..

peej said... [Reply to Comments]

@Capt Lalok
aku lagi comel kot. haha.
takda la flawless pengcahayaan kot. biasa je la.

peej said... [Reply to Comments]

@intandayani ianya di ampwalk. sebelah sucasa tu. opposite victoria station gitu.

peej said... [Reply to Comments]

@Anonymous
wsalam, Amin. eh biasa aje. sebab zaman kecilku mama n papa rajin layan diriku makan. so now if makan best mesti teringat kat dorang. tu belikan :)

Anonymous said... [Reply to Comments]

hi Peej, aku silent reader "Hayati" yang tengah gigih dok baca blog kau from the beginning..skrg baru bulan Mac 2008 (pheww...byk tahun lagi nak baca, tapi best baca blog ko)...anyway, aku tengok muka ko berbanding dulu, ada banyak gak beza...sekrang muka ko bertambah mantop (mungkin dulu ko selalu kemiskinan..hahaha)...noy pun sama...tambah jelitew sejak jadi stewardess...

Ok Peej, ko reply le sikit komen aku ni (kasi le aku hepi sikit, mentang2 aku xde blog :(

Aku ni nak gak buat blog, tapi ntah le, makin lama makin malas...so, aku decide aku lagi suka membaca dari memikir apa nak tulis :)

ok peej, aku doakan moga family ko (terutama auntie dan uncle) sihat2 selalu hendaknya. Aku ada baca blog mama ko jugak. Tapi nape ek aku xleh nak drop komen. Sedeh weyyy.

- Hayati G -

zullaiha zee said... [Reply to Comments]

cantiknya muka u peej .glowing sangat ok.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...