Instagram : @peejburhan

publik kah?

last weekend memang plan nak pergi threading kat publika.
set dah ngan tina.
noy pun kata nak ikut. ok la.
sekali pagi ahad tu tina whatsapp kata dia demam. so tak pergi la.
tengok dia kata begitu apa lagi. sambung tidur.
tak kuasa la kan nak gigih pergi awal.
plan awal pun sebab minah tu semua nak awal.
ikut aku memang takda la der.

so rasanya dah kul berapa baru bangun. hihi.
so siap. alang-alang ajak sekali MrB.
sebab tak makan lagi pun kita orang kan.
sampai kita makan dulu ye. lapar menggigil dah ni. time tu pun dah petang. :)
memangdangkan suami tekak melayu.
marilah cari kedai berkonsep makanan melayu.
so senang makan kat chawan je.

:: kembang semangkuk kak ton ::


:: kuncup kemuncup dik ton ::


rambut video clip namanya ni.
tetiba motip gerbang gitu kan? entah.
tah bila aku nak betulkan roots tu.
takda masa iolls. sejak post barang hari2 ni. tsk sedih.
ingat ni cuti panjang nak buat la.
tapi dah tentu saloon aku tutup seminggu.
sebab dorang sarawak chinese. selalu memang lama dorang balik kampung.
takpa la.maybe ke tempat lain.
aku malas tempat lain sebab nanti mula la nak dengar dorang ni bebel kata rambut kau gitu gini la.
suruh buat itu ini la. eee rimas.
at least tempat biasa tu dah reg cust bertahun.
dia dah masak sangat ngan rambut kita so takda complain apa.

eh terlajak ke cerita lain.
nway, sambung balik.
dah kata kedai konep makanan melayu.
amboi kemain memacam laki iolls order.

:: sago gula melaka ::

:: cucur udang ::

tak best. berminyak bagai nak gila.
confirm tak tos dulu ke apa. pemalas budak yang goreng ni tau.
serious banyak gila minyak tak masuk akal punya.
cicah pulak dia bagi kuah kacang. ok la.
tapi tu la cucur udang itu tak sedap.



ahkak order asam pedas.
biasa-biasa aje. sedap laki asam pedas omak den.
oh rindu. mamaaaaa if masak asam pedas roger yea.

:: noy punya masak lemak cili api ::


ni laki iolls punya. kari ayam.
settle makan n lepak kejap.
then terus membuat threading tu.
aku buat kening n upper lips je.
noy buat memacam so berjanggut la jugak tunggu.


no more amazon uolls.
tapi tu la aku ni kan allergic sikit ngan benang tu.
so memang kebiasaan akan bengkak n merah untuk 1-2 jam. layankan aje.
yang laki aku first time tengok.
elok aku settle kemain dia non stop dok buat gaya orang buat threading tu.
ngan tangan n kepala macam ayam. hishhh.

tak lama pun situ.
settle je noy terus gerak balik.
ada rasa nak berjalan shopping la apa.
tapi ada orang nak amik barang kat umah aku petang tu.
so kena la bergegas balik.
kesian kan iolls. dah la tak sempat berjalan kemana.
jalan pun terganggu sebab orang nak amik barang.
ikutkan aku nak je set time ikut time aku.
tapi tu la. kadang aku dah set tetiba orang tukar time.
takkan nak cakap tak boleh kan. so ok je la.
gituh.

ni tau nak cuti panjang ni. i is gembira.
sebab rasa oh bestnya dapat rehat sikit.
ala sama je. macam mana kadang korang stress n rasa nak muntah hadap kerja hari-hari.
macam tu jugak iolls rasa. so bila membayangkan berapa hari tak perlu hadap kerja rasa macam oh bestnyaaaaa.
tapi tu la. dapat rasakan mesti nanti ada je yang contact kata nak COD n all.

oh lagi satu. COD adalah amik kat rumah aku.
maknanya sila ke rumah aku. sampai bagi tau.
aku pass barang. begitu.
aku takkan bergerak kemana-mana untuk convenience korang.
sebab harap maklum kadang sekali nak amik bukan sorang.
bersusun nak amik. so aku duduk rumah je senang.
so jangan nak sentap if aku tak melayan request suruh aku tunggu certain tempat untuk korang ambil barang ke apa. sekian terima kasih.

ok la nak sambung buat kerja.
nak post n amik barang.
dah seminggu barang aku kat batu caves tu. bongok hantar jauh.
dah la aku call nak request dia hantar second time or letak kat melawati ke tak berjawab call.
kims betul. ye la kang tak amik mau dia hantar balik kat seller barang tu.
aaaaa malasnya nak ke batu caves tu. terasa jauh.
ok walaupun tak jauh. tapi orang malas memang macam ni.

ok la. tu je.
ta-ta peaches



6 Comments:

C!kpuanmuda® said... [Reply to Comments]

cantiknya noy!

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

peej bila ko nk dtg pos laju batu caves hehe nak jumpa..saja je..huhu

darikacamatai ly said... [Reply to Comments]

Salam,

Kak peej,typo *konep* tu kalau sebut lelaju and salah dah mcam lain beno bunyinya...hahahaha

Anonymous said... [Reply to Comments]

the lipstick colour is not that nice on you...

tifa anvar said... [Reply to Comments]

u tu bukan kembng sngt pn peeja. fit je tapi cute

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej, once dah start threading, kena buat brp kerap? laki mak dah tegur bulus atas bibir ni. dah 4 tahun kawen, baru nak ditegur nya. stress mak!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...