#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

nusantara

masa lepak malam-malam ngan kawan-kawan MrB.
sorang tu ada mention kat area burger king dekat area NZ wangsa maju tu ada kedai ayam penyet baru bukak.
nama kedai ayam penyet nusantara.


aku ni takleh dengar sikit ayam penyet ni.
favourite uolls. harus mau try kan.
terus hari tu demam ok sikit je. terus ajak MrB try makan sama.
kedai baru. dia memang betul-betul bangunan burger king tu. tapi belah atas.
tapi kedai baru n orang tak tau lagi kot.
so masa pergi kita orang je ada. huhu.
tapi ada few la orang datang tapi bungkus.
pastu tengok menu teruja jugak.
sebab rasa macam murah lagi je daripada kedai-kedai ayam penyet yang lain.


aku seperti biasa mesti nak merasa ayam penyet la kan.
baru boleh dibezakan dengan yang lain.
tapi laki aku boleh tahan order memacam.
takpa la makan sesama kan side order tu.



muka orang demam tak berapa nak ok lagi tapi sibuk nak berayam penyet.
bibir pecah tu. tu yang kena pedas lagi berapi tu. huhu.
abaikan kening yang sangat amazon tu.



:: rendang ayam padang. laki aku penggila rendang ::

:: telur, tempe n tauhu berlado ::

:: terung berlado ::

terkejut aku masa makanan sampai.
sebab walaupun harga murah n harga sama macam kedai lain tapi portion dia banyak gila weyh.
banyak melampau.
kesimpulan memang tak abis la. so pack bawak balik.
pack pun stock banyak n boleh makan satu family la banyak dia tu.


ayam penyet dia pun best sebab ayam dia besar gila weyh.
baru betul ayam namanya.
kau tau la nowadays.
tak kira la ayam penyet ke, nandos ke, kfc ke, ayam dia sedih gila kot.
stock kau confuse eh ni ayam ke burung ni? kecik nak mapuh.
ni memang terbaik la.

pastu sambal dia pun pedas i likeee.
aku pun tak sure memang betul pedas or sebab time tu aku demam.
so deria rasa pedas aku berlebihan campur package bibir pecah ke apa kan.
memang menangis2 la aku makan menahan pedas.
dah lama aku tak feel menangis makan ayam penyet.

so kesimpulan aku adalah suka ayam penyet nusantara ni
walaupun waroeng penyet memang terbaik.
tapi jauh nak kesana.
so setakat ni area umah aku, ni paling best kot. huhu.
puas hati ngan rasa, portion n harga dia.

semalam aku pergi area taman melati.
aku tengok ada jugak ayam penyet nusantara ni kat taman melati tu.
sebelah oldtown white coffee.
nice. tak sure dah bukak belum sebab aku lalu tu tengah pagi.
kedai tutup kan.
tapi if terasa nak makan pergi la kesana.
murah, sedap n portion puas hati.

8 Comments:

Xuriana said... [Reply to Comments]

haa, baru nak tulis cakap kat melati pun ada. aku pun x penah try. tapi a few days ago lalu yg kat melati tu, ramai org makan situ.

btw, takpe. kening amazon akan kita settlekan ahad ni, hehe.

mostly pink... said... [Reply to Comments]

krukkrak atas ayam tu banyaknyaaaaaaaaaa

mostly pink... said... [Reply to Comments]

krukkrak atas ayam tu banyaknyaaaaaaaaaaaaaaa

Iqa said... [Reply to Comments]

teruja tengok ayam tu.. mhehehehe

peej said... [Reply to Comments]

@Xuriana try la. boleh tahan la. btw aku dah tak amazon. haha

peej said... [Reply to Comments]

@Xuriana try la. boleh tahan la. btw aku dah tak amazon. haha

peej said... [Reply to Comments]

@Xuriana try la. boleh tahan la. btw aku dah tak amazon. haha

peej said... [Reply to Comments]

@Xuriana try la. boleh tahan la. btw aku dah tak amazon. haha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...