Instagram : @peejburhan

lagi penat sebenarnya

hari tu barang tabita exc n skincerity sampai.
terkejut aku.
melampau banyak supplier kirim bagi kat aku sebab takut aku putus stock.
ni buat mandi pun berlebih ni. huhu.


tapi bestnya sebab takda la rasa gundah gulana barang takda ke apa kan.
tapi bila brang banyak takda tempat dah nak susun.
aku nak kena beli almari or rak lagi la.
tapi tu la bilik office now tu kecik je. mana nak sumbat tah.
aku plan nak alihkan office pergi ke bilik tengah.
tapi tu tunggu weekend ajak abang aku datang ke apa.
tolong2 la kan. tak pun aku suruh laki aku panggil adik2 dia kan.
so bilik tengah tu besar sikit la. sikit je punnn.
so hari tu aku susun. d=few je muat. lain kena simpan tempat lain.




ada orang nak amik kotak.
so gigih aku keluarkan stock semua.
so kotak tu boleh bagi sekali. kang simpan semak kan.
tapi tu la tempat takda. terpaksa stack macam ni.


sementara promo berapa hari lagi ni.
antara item yang laju jalan.
gigih aku semalam demam pun siapkan.
happy tengok stock ada.
tapi hari ni je berapa belas jalan. aaa kena buat lagi.
penat uolls.
selalu ok sebab tak sihat ni kan tu letih tu.


banyak kan stock
so kalau contact aku takyah tanya stock ada ke tak?
yes ada. semua ready stock uols.
so kejarkan harga promo until 15/1 untuk tabita ye.

TABITA PROMO CLICK HERE


snap pic barang nampak ni. terus snap sekali.
bak kata pepatah like tuan like kucing.
ceceh ni manja gila ngan MrB.
MrB panggil je terus dia akan menggelupur berlari masuk bilik n tidur tepi tu.
ngada gila.

aku ni demam tapi tak panas pun suhu. ok la.
selalu aku kalau demam melampau panas dia. kali ni takda.
tapi start ngan selsema, so semua effect.
tau la selsema kan, semua rasa x selesa. ngan kepala n mata rasa tarik.
tekak perit. today start batuk pulak.
tapi demi kerja, gigih jugak la bekerja.
dah la today super banyak kan parcel.
terus buat kerja until 5ish gitu.
keluar pergi post. settle post pergi klinik dulu.
alang satu jalan.
nasib tak ramai orang ada sorang je depan aku. so tak lama la tunggu.
mintak ubat bla bla.
amik kau banyak gila bagi.
ni tak baik gak tak tau la.


settle kat klinik baru aku pergi makan.
makan kat papparich sebab tau ada bubur situ.
tekak tak best ni memang nak makan lain tak berapa nak feel kan.
then later kena beli makanan kucing pulak.
aku surrender sebab tau la lepas makan, makan ubat dia punya stone macam mana.
so laki aku uruskan semua. tau-tau dah sampai depan rumah dia kejut.
balik aku duk balas segala korang whatsapp la apa order bagai.
tau-tau aku dah ternganga tidur.
ye la hidung tersumbat tidur harus nganga ye. huhu.
lama gila tidur. daripada 8-12 macam tu terjaga.

ni dah makan tadi laki ku belikan makanan.
dah makan ubat. nak rehat ni. tapi dok lawan.
alangkah happy n lega bila tau esok cuti. eh esok apa. hari ni la.
ye la aku bukan alert sangat ha public holiday ni.
happy sebab di keadaan tak sihat ni dapat cuti adalah best.
maknanya boleh relax.

ramai ingat kerja macam ni senang.
takda ok. kerja macam korang lagi senang.
atleast korang ada MC n cuti segala.
macam kita orang? kau ingat customer kisah kau sakit ke apa?
ada some yang memang readers aku, usually sweet2 n memahami.
ada some yang jenis selagi barang tak dapat kat tangan dia, selagi tu dok kecoh.
so macam mana kau nak lengah2 ke apa.
so selagi mampu, teruskan je la buat kerja.

macam pernah aku nangis sebab penat.
laki aku cakap, tak larat takyah la buat.
cakap senang. aku tak buat, income tak masuk.
orang kerja tetap lain, kau MC berapa lama pun gaji kau tetap jalan.
tapi takpa la. rezeki kan. kita redah je.
ngan rezeki yang ada ni dapat la salurkan sana sini sikit2.

harap today dapat berehat n sihat.
baru best sikit buat kerja.

p/s : di ingatkan lagi. promo tabita sampai 15/1 ni je ye. harap maklum


0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...