Instagram : @peejburhan

hanya kerana mu filla

tak ingat hari apa.
aku ni kalau aku tau hari aku takda kerja or janji dengan sesiapa memang aku akan tidur.
hp bunyi la bagai nak gila kadang aku silentkan.
ye la hari rehat kan.
tapi ada satu hari tu hp aku dok la bertalu bunyi.
tengok filla rupanya.
tak sempat angkat. ah malas call balik. nak tidur.
sekali tengok dia dok bising kat whatsapp group pulak.
dia kata nak datang jumpa n lepak ngan aku.
aku kata la aku tidur kul 7-8am macam tu. aku ngantuk.
pastu buat ayat sedih kata aku tak kasi dia datang.
aku dah la mamai. aku kata datang je la.
elly dah gelak2 n kutuk filla sebab paksa aku.
yang aku pun jawab, "datang la".
macam pasrah gila tak dapat bagi jawapan lain.
memang pun!

since dia jauh time tu. dia kata takpa sambung tidur dulu.
sempat lagi. memang aku sambung tidur weyh.
gila apa time tu baru tidur 2 jam gitu.
ye la aku tau aku takda kerja. harus la aku stay up n ikut suka masa aku je kan.
nasib dia sampai later tu aku sedar.
kalau tak keras batu la kau kat luar gate tu filla.

kau je yea filla suka buat perangai sesuka hati terjah nak jumpa awal.
n aku pasrah n layan.
orang lain takda masa nak layan. silap boleh kena maki.
sebab tu aku cakap nak keluar ke, nak cod barang ke, sila bagi tau advance sehari sebelum supaya aku leh adjust.
jangan kau nak amik lagi sejam kau cakap, jap lagi free nak amik?
takda makna. i is masih terbongkang.

so filla sampai je, ajak dia masuk n lepak apa kejap.
then aku mandi siap la apa.
lewat sikit tu kita orang pergi lunch.
dia nak pergi cozy house great eastern mall.
ok je ikut. memang lapar pun.



menu tetap sama everytime ke sana.
filla akan order kungfu dia. aku akan order mihun kari. sodappp.
tapi gila banyak portion rasa nak pengsan menghabiskan.
end up habiskan isi2 je.
then gatal pulak konon nak ada makanan sampingan.
order sotong tepung.
kurang best hari tu. sebab rasa minyak ikan.
filla la notice. aku makan rasa biasa aje. tapi sedar la tak sesedap selalu makan.
sekali filla kata minyak ikan. then makan2, a ah la ada la rasa minyak ikan.


aku memang la tak larat nak makan abis.
tapi filla bagus. dia habiskan semua paksa diri.
selalu if keluar aku memang jadi mangsa abiskan. sebab aku tak suka bazir.
tapi bila keluar ngan filla, dia lak jadi mangsa. so bagus. selamat.



aku ni jujur sikit.
so jangan la tanya aku soalan. sebab aku jawab jujur.
kalau kau tak tanya, aku akan diam, walaupun ada rasa tak kena.

macam ada sekali tu. aku amikkan pic filla.
aku dah perasan apesan la kening dia ni tebal n gelap semacam.
kira nampak macam lukis la. tapi aku diam je la.
then lepas dah amik2 pic, filla tengok balik.
dia bising la apesal kening dia macam tu.
baru la aku bersuara, " aah aku perasan la jugak. tapi aku ingat tu memang style n personality kau. hahaha "
bengang gila dia.
ye la. kang kau pepandai tegur orang sentap kan.
tapi if tanya pendapat harus aku bagi tau pendapat aku la.

sama macam pic atas tu.
masa dia pakai tudung tu, dia tanya lawa tak tudung ni?
aku terus terang la cakap tak lawa.
pastu minah tu takleh terima. terus kelam kabut tanya kenapa tak lawa?
dia beli sendiri tau ni.
sebab serious aku memula ingat tu macam jenis tudung bawal.
rupanya bukan, tapi jenis chiffon n half moon. dah tengok lelama ok pulak.
cuma maybe aku tak suka sebab color dia tu.
aku suka hijau. tapi hijau tu aku tak suka.
tapi tu la. dia tanya pendapat aku, aku bagi tau la.
tapi lepas tu dia jawab, takpa aku sukaaa.
haha ok la. see pendapat berbeza.
tapi kalau tanya pendapat iolls. rasa2 takleh terima jawapan jujur sila jangan tanya.


amik pic kasi elly jealous.
tapi takda dia heran.
dia lagi best kat bali time tu.

aku ni lately takda masa la.
ni soon ice n huda nak pergi dah.
lama pulak tu pergi kan.
aku takda masa lagi nak jumpa.
abis macam mana. tetiba dia message last minute.
aku lak time tu tengah ngan mertua la apa.
hopefully sempat lepak sebelum dorang gerak.

serious weyh, kalau tahap busy tu apa pun tak boleh.
so sila bagi tau in advance supaya aku leh clearkan schedule.
amacam poyo tak? macamkan orang penting sangat kena set up meeting. hua hua hua.
takpa. poyo tu la best. kih kih.




8 Comments:

Shark Kay said... [Reply to Comments]

mcm slalu kene buli je member tu.
heheh...
best friend forever :)

Filla said... [Reply to Comments]

hahahah walaupon ko kutuk tudung aku... i still love u baby.. grrrrrrrrr... hahah

Felis Domestica said... [Reply to Comments]

Heyyyaaaa....
boleh jugak nak plen kerja, tp kena tido malam lor... pagibangun start pack n tulis alamat...
petang post, then boleh rehat, g memana n oder masuk jer
...sebelum tido, readykan barang....

i pernah buat sama ngan u asalnya, tak tahan sbb asik bz jer, then i tukar mcm tu, mcm kerja pjbt.

lega jugak la..., tp now i dah cuci tangan. kerja pejabat bebetul.. hik..hik..

good luck































peej said... [Reply to Comments]

@Shark Kay takda la buli. tapi dia blur2 so seronok kacau dia

peej said... [Reply to Comments]

@Filla hua hua hua. takpa nanti bercuti tengok apa lak boleh kenakan kau.

peej said... [Reply to Comments]

@Felis Domestica memang tu paling senang kan.
tapi tak boleh. contoh semalam la.
memang letih n nak tidur awal.
bukan nak. dah tidur pun.
tapi laki den jenis keluar lepak tiap malam.
semalam surrender sebab penat. ingat ok la.
takdanya. walau tak ikut. tapi dia akan call sepuluh kali.
terus takleh tidur.
tu yang susah nak join jadi geng tidur awal.
sebab laki pun jenis burung hantu n kalau lepak mesti nak heret sekali.

Mia Kassim said... [Reply to Comments]

Happy jak tengok korang berdua.....best friend forever gitu tapi kesian yg satu jadi mangsa buli lah pulak...kihkihkih

Felis Domestica said... [Reply to Comments]

@peej

AIyooo... mcm tu plak ek.
pastu dia ok jer bangun awal gi kerja.
ke set sampai jam 9, or slow talk ngan dia. dia nak lepak then apahal dia call berpuluh kali... rindu balik, golek golek lagi best...ops... he...he

key girls... good luck n sucsesss..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...