Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Putih

Assalammualaikum,

Memula malas nak taip jugak tp di sebabkan Peej ckp takde org hantar kisah pasal expose mistik ni, i pun tegarkan diri menaip kisah ni utk memastikan segmen expose mistik tetap di teruskan...
hahahaha **inisemuapoyo**

Kisah 1 : Pejabat 1

Kisah ni terjadi tahun lepas.
ada sorang junior ni, dia kena stayback sebab nak kena siapkan project.
agak lewat jugak lah.
masa tu i pun tgh tunggu husband.
so masa tu tinggal kami berdua kat office.
cubical i dgn dia berdepan tapi selang 1 cubical.
so mcm jauh sikit lah.
and kami tak berapa nak nampak antara satu sama lain.

Lepas maghrib tu i pun nak balik.
I lalu depan dia and ckp bye.
dia tak menoleh pun. kusyuk menyiapkan kerjanya.
I pun balik aja.
biasanyer I akan ckp jgn blk lewat sgt
tapi hari tu entah nape I blah gitu ajer.

Keesokkan harinya dia pun tegur saya...."kak eda balik kul berapa smlm? Saya balik kul 10 (tak berapa ingat kul berapa tapi dah lewat mlm jugak la hehe) kak eda tak balik lagi"
I ckp..."haaaa kul 10 ? saya tengah berjimba kat jusco dgn anak2 saya kot.....saya balik lepas maghrib lah....kan saya lalu depan awak n cakap bye...tapi awak tak menoleh pun kat saya..."

alamak semua dah cuak.
saya ckp dgn dia biar betul dia nampak saya.
dia ckp dia nampak saya kat tgh duduk kat cubical saya.
kepala saya tunduk. die tak heran sgt. sebab saya mmg selalu mengadap tab saya bila saya kat tempat menunggu husband. so die assume saya tengah tgk tab saya. dia ada pelawa saya balik tapi saya tak menjawab so last2 dia pun balik aje.

Adehhhhhhh apahal laa plak hantu ni nak menyamar jadi aku nehhhhh. 
serammmm kottt….
die ckp mmg betul dia nampak I.
junior tu ckp masa dia standby tu dlm hati dia berkata harap2 laa ada org teman malam ni.
housemate dia ade call masa kul 9 tu tanya nak teman tak tapi die ckp takpelah kakak senior dia ada.

Ishhhhhh takooooottt.
i yg takde kene mengena plak tetiber jadi terbabit sama plak.
apahal laa menyamar jadi I plak...ishhhh….
dah ler lepas tu semua kawan2 opis jumpe I jer terus ckp...apa password? vongok! 
just to ensure im the real one...hehehehehe..... 
pas pada tu bila ajer takde org, pakat2 cabut even laa keje melambak nak kene siapkan hehehe..


Kisah 2 : Pejabat 2

Kisah ni dah lama dah berlaku pada kwn sekerja tingkat lain.
Kami ni kerja bahagian IT so mmg selalu kene dtg tengah2 malam untuk implement project.
so member ni dia dtg laa dgn husband dia.
sampai2 ajer opis, dia pun on kan lah cd bacaan ayat2 suci al-quran.
sesambil tu husband dia pun jenjalan laa around office sementara member tu siapkan keje…
tetiber husband die pegi kat dia then ckp....jom balik now….
yg member ni pun pelik laa..nape plak husband dia ckp cengitu….
then dia pun ikutkan aje lah ckp husband dia…
husband die pesan..jgn tgk keliling… 
suddently otw out member ni terperasan lah ade something kat mesin photostat….
seorang perempuan bertudung...semua putih...anddddd muka dia kosonnnnggggg....without mata, hidung, telinga....
apa lagi member pun terus lah melangkah dgn lajunyaaaa keluarrrr.....
***ishhhh i dah naik bulu roma citer pasal nih...camne nak turun lif nak balik karang nihhh..helpppp***


Kisah 3 : Hospital

Oke ni kisah yg baru ajer berlaku September hari tu….
Masa tu arwah nenek (al-fathihah) I tgh sakit kat hospital so adik bongsu I telah di beri mandat utk jaga dia di hospital. Adik I ni takut juga almaklum hospital gomen kan sgtttt lah creepynya….
tp terpaksa beranikan diri utk menjaga nenek i….
malam tu nenek i mcm meracau2…
nampak itu lah nampak ini lah…
adik I dah seram dah...die dah tak tau nak buat camne dah….
kebetulan plak tetiber kul 12 tunang die dtg…
adik I pun lega laa sebab ade org tunggu..
pastu depa pun sama2 laa baca yassin bagai semua…
tunang adik i ckp die nak blk kul 3 sebab esoknya keje tp adik i ckp balik laa kul 5..at lease dah nak subuh takde laa takut sgt…
so last2 tunangnya tu pun setuju lah....

bila sampai kul 5...adik i mintak tunang die temankan pegi toilet luar coz toilet dlm bilik jenis yg duduk (adik i pengeli sket )….
so tunang dia pun temankan….
toilet luar tu berada di satu coridor yg panjang...antara lif dan wad….
so di sepanjang coridor tu ade lah cermin yg menampakkan luar hospital tu....

tunang adik i ni die pun bersandar laa pada cermin tu sementara menunggu adik i…. 
bila adik i keluar toilet, die pun pegi laa ke arah tunang dia dan derang pun borak2 sambil adik i mengadap tunang die…
kirenyer adik i nampak luar....tunang die nampak toilet….
masa tgh borak2 tu adik i tertoleh laa ke bahagian kiri..which is....ada tingkap2 yang berada kat kawasan lif....and kawasan lif ini ada lampu n terang....

die pun ternampak laa hamba allah nih…..
memula dia mcm nampak tak nampak…
then die pun teruskan tgk..then baru lah confirm nampak..... 
besar...putih...and meloncat2 di tepi tingkap tu..
die pun terus sebut ALLAH dan pegang tunang dia.....tunjuk ke arah itu….
tunang die toleh dan tunang pun sebut ALLAH….
meaning dua2 pun nampak mende yg sama…. 
then derang pun cepat2 blah dr situ terus masuk wad balik....

alahai peeejjjj.......tang hamba allah yg ni mmg takleh belah lah.....kalau i mmg takot giler kot....
agaknya kalau laa i yg nampak mmg pengsan kot...mintak simpang laa......

oklah itu aje lah dulu kisah untuk u n your readers....lgpun member i nak turun dah nih...i nak follow ikut turun liffffff......huhuhu….

-eda-

…………………………………………………..

lambat aku publish.
sebab busy bak ang nak buat apa pun takda masa.
ni relax sikit kita layan baca n publish.
ingat taknak publish terus. tapi tak best la kan.
alang ada cerita ni mari share.

serammmmmmm.
cerita kedua tak suka.
cerita ketiga pun sama. 
sebab tu masa aku masuk hospital tu, biarlah duduk 3rd class beramai2 pun.
kurang takut la. walaupun takut gak sebab kata spesis burung hantu.
nasib time tu dapat katil dekat ngan nurse station. phewww.
trauma oi trauma.


4 Comments:

Dila al-Basri said... [Reply to Comments]

aaaaaaaaaaaa tasuke tasukeeee huhuhu

intandayani said... [Reply to Comments]

Aku da la keje hospital.Baca lak yg no 3 tu..nasib la ade org..

jija said... [Reply to Comments]

Pejj,
Saye tadi sorang2 kat office (lunchtime) kan kire mcm berani2 lah kan bace citer hantu ni,sekali kan bace kisah yg stayback kat office tu saye dah x senang duduk dah series rase seram sejuk hahahha terus bukak ayat quran tau....hahahah tu lah berani x bertempat kononnye....

Ainur Izzati Ahmad said... [Reply to Comments]

Hahahahahah....mintak password!! itu sgt kelakar >.<"

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...