Instagram : @peejburhan

melayan nafsu

jangan di tanya ini bila.
cea macam la ada orang nak tanya pun kan.
nway, aku memang tak ingat la bila.
tapi tau seperti biasa aktiviti lepas post barang petang mesti nak makan.
asyik makan sama je, tetiba petang tu rasa nak makan nasi arab.
senang ke saba restaurant je la.
dekat area setiawangsa je kan.




sampai terus order. gila lapar tak makan apa kan.
harus order mandhi lamb.
lama weyh tak makan lamb. takuit.
orang la kan suka menakutkan makan lamb ni darah tinggi apa bagai.
so baik xyah makan.
tapi sekali sekala tak salah kan.
so yeah. harus order.
pastu makan pejam2 mata. sedapppp. lembutttsss..


air harus mango juice. sedap.
pure je rasa. teringat mango juice kat mekah dulu.
tak tau ada lagi ke tak now.
tapi dulu pergi, memang after solat kat masjid mesti akan singgah beli mango juice.
terbaik.


muka sangat sakai.
aku biasa la tau takda kemana memang begini je keluar.
mama bising gila. mama kata atleast pakai la bedak, eyeliner n lipstick.
bedak pun takda. aku memang tak pernah pakai bedak. maybe lepas ni kena beli.
laki aku memang tak pernah complain.
tapi ye la kan, sendiri sedar sebenarnya comot. tapi tu la pemalas.
akan cuba merajinkan diri. tapi tengok la.
aku make up ni ok lagi. aku malas part nak membasuh muka nanti.
kang tak basuh tak bagus kan.
beli make up remover untuk senangkan diri, dah muka aku lak tak serasi.
abis jerawatan.


makin bersih pulak muka laki aku ni.
dia nak pakai tabita memang malas. lelaki kan.
dia suruh aku pakaikan. eh tak kuasa. aku pun boleh tahan pemalas.
so dia just pakai cleanser je la.
tapi dalam diam now tiap malam tak pun selang semalam dia akan pakai skincerity.
amboih. semangat sungguh. hahahaha.
bertambah semangat bila 2-3 orang tanya dia pakai apa, muka nampak bersih.
pastu tanya aku betul ke? entah. kita ni hari2 tengok mana nak perasan kan.
tapi harus dia semangat.
kelakar kadang dia duduk main computer. aku lalu nak ke toilet nampak la dia.
berkilat je muka. gigih dia malam awal lagi dia dah pakai skincerity.
skincerity kan senang pakai. just roll on je kat muka. satu tu je.
tidur. esok pagi cuci. senang la tak leceh nak pakai 2-3 benda.
tu dia suka tu kot.



lepas makan dok lepak kejap.
sebab jalan jam kan petang.
sementara tu bungkuskan untuk family aku sikit.
kebetulan tengok mama update status fb kata dia masak simple je untuk berbuka.
so terus dapat je makanan aku gerak. boleh mama berbuka kan.
lupa pulak nak snap pic yang di pack tu.
nasib mama rajin snap gambar. CLICK HERE.
blogger tegar mak aku ni, aku dah sendu.

dah lama tak makan chilis la.
tetiba rasa nak makan la.
tapi tu la chilis tu nak menunggu turn tu ahkak malas tu.
tapi sedapnya tetiba teringat mashed potato dia.
haiii la nafsu.
letih ok nak melayan.



4 Comments:

Filla said... [Reply to Comments]

ok dah dapat idea.. chillis jom???? muahahhaha

strawberi said... [Reply to Comments]

samala..kalo gi saba..rugi if tak order mango juice tuh..hehe...pastu suka order lamb hanith..ntah ble nk cuba menu lain...ahaksss...

peej said... [Reply to Comments]

@Fillaaku ok je. set time. keluar ngan korang laki aku ok je. hua hua

peej said... [Reply to Comments]

@strawberi sedap ke tak pernah try. nanti ku try.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...