Instagram : @peejburhan

extra letih

tah kenapa 1-2 malam ni extra letih.
sampai malas nak lepak keluar pun.

tadi terpaling la penat.
sampai pukul 8pm aku dah nak tidur.
tapi confirm terjaga tengah malam tu.
tapi takpa la. janji rehat.
tapi ku sangka panas sampai ke petang, rupanya hujan di tengah hari.
elok tidur hp aku non stop ringing.
ada la misscall dekat 20 kali kot. pitam kan.
rupanya customer nak amik barang.
mamai2 dibuatnya.

sempat la kena tanya asal aku tak suka angkat phone.
ye harap maklum aku memang tak suka cakap phone.
even kawan rapat pun aku tak kuasa nak sembang dalam phone.
ni pulak no tak kenal kan.
sebab tu aku tekankan if nak apa2 sms or whatsapp.
sebab aku tak nampak apa lebihnya call.
sebab if nak beli sama gak end up aku tetap kena bg details through whatsapp/sms kan.
kalau la iphone ni boleh block calls dah lama aku buat.
ok memang boleh kan tapi kena masukkan satu2. kosser.
aku nak terus settings n set call takleh masuk. hahahha.
ada kemungkinan kena beli samsung ni. samsung boleh kan?
jadikan second phone kan. n sememangnya tau no tu takda penting pun orang nak contact.
kan kan kan?
ok tunggu next year la kita beli.

oh siang tadi aku keluar restock ephyra.
sebelum tu singgah mcD beli prosperity burger.
ada burger tu memang tak order lain la.
then singgah kejap kat bank cucuk duit.
takda cash lebih pulak.
sebab aku transfer boleh limited amount je in a day. saja set gitu.
so since amik ephyra banyak. so ada yang kena bayar cash la balance tu.
petang pulak nak post kan. so baik cucuk sekali duit.

ada 2 machine atm.
satu tu rosak.
beratur la belakang ada 1 family tu. lama pulak.
tu takpa, tu takpa.
sekali tengah beratur harus la tengok kiri kanan.
sekali ada sorang lelaki ni masuk.
tolonglahhhh kacak nak mampus aku kena pandang dua tiga kali.
kenapa?
sebab muka dia macam nak iras remy ishak.
ok korang tau kan betapa aku tak tahin tengok keseksian remy ishak tu.
so aku nak pastikan eh ni remy ishak ke apa ni?
tapi bukan la ofcoz sebab kalau tak mesti dah rapat orang terjerit2. *akulettew*

dia ni muka memang sebijik.
tapi dia cerah sikit rasanya.
n setelah perati berkali2 *wah sanggup tu* rasanya badan dia kurang tough la.
tapi if dia rajin gym sebijik woih.

satu perangai aku yang hanya noy tau.
aku takleh weyh tengok orang kacak n menepati citarasa ni.
sebab aku teruja lalu sengih ok.
sengih kalau lawa takpa ni macam ke hapa.
automatic senyum meleret sampai ke telinga.
sambil hidung kembang2 sebab konon nak tahan daripada senyum tapi tak berjaya.
so agaknya kalau la ada orang nampak aku ingat mesti aku sewel.
sebab dia beratur belakang aku. so aku cucuk duit sambil senyum sorang2 macam orang gila.
pastu aku gerak tetap senyum2. tapi nak toleh tengok again segan.
sekali nampak lagi kelibat dia lalu sebelah aku sengih macam kera lagi.
dah macam apa perangai jalan sorang2 sengihhh je muka.

masuk kereta nampak dia keluar. oh abang remy. *wah tetiba*
pastu perati je dia pergi mana.
nasib dia sorang je.
mula2 ingat dia menuju ke arah satu kereta ni.
macam perempuan tengah isi minyak.
tetiba rasa macam, e eleh, bukan lawa pun. untunglah dapat remy ishak.
hahahah tiba2 sangat kan. padahal perempuan tu tak bersalah pun.

but nway, siapalah yang kawin ngan remy ishak tu kan.
mesti nanti aku benci je kat perempuan tu. hahah bodoh gila.
tapi zaman kecik2/remaja korang pernah kan macam ni?
contoh korang minat artis ni gila2. sekali tau dia ada gf ke apa.
automatic benci weyh gf dia tu.
tapi tu zaman memuda kita paham la.
motip aku ni dah tetua tetiba nak benci bakal isteri remy ishak khennn?

laki aku n abang aku cukup menyampah aku suka remy.
sebab dia kata mat bangla.
ok fine ada certain angle sedikit ada la.
tapi kadang tak. nampak macam lelaki melayu sangat kan? ke tak?

oh talking about bangla ke apa.
macam ada sekali tu lepak ngan mama.
dia ada pergi wedding anak tiri kepada sepupu aku.
orang pakistan.
so mama n ayol dok kata la ramai gila orang pakistan handsome.
berkerut muka aku.
tah la i tak minat.
ok fine memang ada certain tu memang la kacak.
tapi kalau dah pattern muka bangla, hindustan, arab ke apa mesti aku tak minat.
kira kalau tetiba la kata aku tak kawin, dapat orang gitu. aku tak suka kot.
wahhh ayat, macam kan miss world nak reject2 orang. padahal orang tu awal2 dah tak hingin kan.
just saying la.

pastu ada lepak sembang ngan siapa tah. lupa.
cakap kalau la kita ni memang duduk luar negara, agaknya bf/laki kau orang apa.
aku cakap aku suka black. hahahaha amikkk.
chocolate man. itu i is taste. tapi so far taste tengok movie ke apa la.
tak tau la kalau dah memang depan mata suka ke tak sure la.
sebab yang ada kat malaysia semua menakutkan.
kalau tengok tv if yg american punya kan sexy sikit. mih mih mih.

motip entry hari ni cerita macam ni dah kenapa?
hilang ingatan apa dah ada laki? hahahhahaa.
nasib laki aku tak reti baca blog2 ni.
kalau tak mau kena perli 8 tahun.

ok bye.
tak jadi tidur jadi mari sambung buat kerja.



8 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ha a betul! samsung boleh block semua number. siap boleh pilih number mn yg xnak block. and jugak boleh set nak block dr pukul berapa sampai pukul berapa :D

Alia said... [Reply to Comments]

Wahahahaha iols suka fizo omar. Kelassssss. Tapi adik aku cakap muka kampung, tapi aku rasa mawar tu lagi ke-kg-an. Wahaha dasar dengki.

Taste titew mat salleh walaupun titew tak gempak mana, haha angan angan timggi, nasib baik la Ada jugak sorang tersangkut

peej said... [Reply to Comments]

@wani ezryl * tu la kan best.
dulu zaman pakai sony dulu boleh block jugak kan?
best.

peej said... [Reply to Comments]

@Alia
hahah dulu zaman aku tengok drama dia berlakon tajuk sofiyya ke safiyya lupa la.
aku n adik aku gila weyh kat fizo. rasa hot habis la.
siap follow ig. then perasan eh mcm kg je mamat ni. terus malas dah.
tapi dalam pada tu macam takleh terima gak la motip kau suka si mawar tu? dah la tudung horror. hahah

anak korang mesti comel.
aku takdo anak. tapi if ada anak ngan ben aku harap anak aku mcm black siap pakej rambut kerinting. wah berangan.

jija said... [Reply to Comments]

Wah ai pun mcm nak giler tgk remy ishak tau.....ai harap die x lah dgn maya karin sebab ai is x suke.x suke.x suke..... hehehe....kalau follow instagram die lagi lah....habis semue bulu2 ni meremang tau hahaha.......

Xuriana said... [Reply to Comments]

pija,

ko borak dgn aku la kata ko kalau kat oversea nak black haha. aku plak nak white. wahhhh berangan tak habes. padahal dgn orang minang jugak kita ni muahahaha..

peej said... [Reply to Comments]

@jija tak kira la dia ngan siapa mesti aku tak suka nanti. hahaha

peej said... [Reply to Comments]

@Xuriana wahahha ngan kau ke? berangan itu best. ;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...