Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : dari celah tingkap

As salam Peej,

Ni akak nak share pengalaman expose mistik akk

Story 1
Dalam umur tingkatan 2, akak ada bilik sendiri
So memang manjang lepak bilik je
Satu malam akak lepak bilik around 11 malam
So tingkap  bilik akak jenis naco...atas sekali dh rompong sbb pecah
Sambil baring2 tu pandang ke tingkap nampak benda putih..lagipon langsir ditiup2 angin
Akak mmg rabun tp malam tu x pakai spect sbb power tak la tinggi sgt tapi nampak agak blur sikit la
Hati ni nak tau la paa benda tuh..amik kerusi panjat tgk dari tingkap
Sebelah rumah ada pokok mangga yang rendah ...so bende putih tu duk bertenggek kat pokok tu 
Serious muka dia kosong tanpa mata, hidung mahupun mulut berbaju putih..rambut panjang mengurai
Tapi perasaan kita nampak dia senyum melebar sampai ke telinga
Terus turun kerusi larik ke ruang tamu
Takutnya Allah je yang tahu
Lepas tu akak trus tukar bilik lain
Semenjak tu takde la nak intai tau pon jenguk2 tingkap lagi

Story 2
Akak selalu ikut parents balik kampung...bertolak plak malam2
Rumah atuk akak pulak jauh dalam..area pokok getah plak tu..rumah pon jauh dari org
Masa dah masuk area pokok getah, mas tu dalam kol 2 atau 3 pagi, abah akak suruh kami tunduk , jangan pandang luar
Kami pon tunduk la sbb mmg penakut semua
Sampai la di rumah atuk akak , tak sampai 10 minit blackout
So abah n atuk akak gi keluar naik motor nak amik gasoline
Tinggallah akak, mak akak, ngan adik akak 2 org
Masa abah n atuk keluar tu mcm2 bunyi akak dengar
Bunyi mengilai, baling pasir atas bumbung, atap zink mcm ada benda lompat2
Masa tu plak akak pakai baju alien workshop..siap tutup gambar baju sbb ye la gambar alien tu mcm bende tu gak
Mak akak pon seram gak time tu ajak baca beberapa surah
Akak sambil baca selubung dalam selimut
Panas berkuap dalam selimut tetap akak tahan jugak
Dekat sejam tu barulah abah n atuk akak balik bawak gasoline
Rasa nak melompat tapi still trauma..takut benda tu menyamar jadi abah akak
Sampailah mak akak tarik selimut barulah lega...baju sampai lencun dgn peluh
Pastu mcm phobia je bila dgr nak balik kampung..apatah lagi bila gerak malam2

Tu je cter akak..nanti ada lagi akak emel ye

-wan r-

0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...