Instagram : @peejburhan

burung hantu jugak best

today bangun awal.
around 8ish dah bangun.
dah la tidur seperti biasa after subuh.
gatal minum coffee kan. rasakan terkebil2 takleh tidur.
tapi tetap bangun pagi sebab dah berjanji nak ke immigration.
gila lah bangun pagi, dah la hujan sejuk.
pastu kena mandi.
rumah memang aku tak pasang water heater sebab aku bukan morning person kan.
tak perlu nak mandi pagi. so takyah nak air panas sangat la.
sekali ni kena mandi pagi. rasakan sejuk menggigil macam nak gila.

siap-siap so gerak ke immigration.
sekali orang tu takda pulak situ. dia kata datang esok. eiiii.
takpa la aku gerak.
since pagi kalau pergi bank pun ok la.
sebab nak bukak akaun cimb.
rimas dah sepuluh kali orang asyik tanya, "cimb takda? cimb takda?"
ok lets bukak.
tapiiiii tak dapat ok!
sebab apa jalan jam bagai nak gila.
aku tak paham la kenapa banyak sangat kereta.
dah la banyak kereta. out of 10 rasanya hari ni aku kena deal 9 yang bawak kereta macam bangang.
ada lembab. ada tak reti bagi signal. ada yang yang sesuka hati nak masuk corner padahal takleh patutnya jalan tu. dah aku sangkut. kimak betul.
menjerit2 aku bawak kereta stress kena deal kebabian begitu.
huihhh memang tak suka betul la aku siang2 ni.
malam gak best lengang je suasana.

by the time nak ke bank aku dah lapar la.
ngan stress lagi. tegang2 la urat leher stress.
so baik singgah makan.
so ke JJ. layan makan meehoon singapore. aaa sedap.
by the time settle makan aku tengok nak lunch hour dah.
ish tak kuasa la aku nak ke bank. mesti nanti counter tak banyak bukak, tapi manusia ramai.

takpa lets shopping JJ.
shopping benda2 junk food. ada la pewangi la apa.
sembilan barang sahaja ye. tapi total rm80. gila.
terus la balik.
balik attend email kejap.
ni nak pack barang lagi few yang bayar last minute ni.
pastu nak tido sat la.
kepala pusing lak tak cukup tidur ni.

apa-apa pun nasib la den ni kerja dr rumah je.
tak perlu nak ke sana sini sangat la.
alangkah bestnya rasa balik rumah tadi.
tukar baju pakai singlet n boxer short je.
free n easy. love.
kalau la hari-hari kena hadap hari2 siang ngan kereta macam tu semua.
mungkin aku memerlukan kewujudan macam cerita the purge tu.
sebab memang berkumpul rasa nak bunuh orang. hahhaa



0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...