Instagram : @peejburhan

tolonglah...

kan semalam entry aku kata ngantuk n nak tidur awal la apa kan.
guess what elok je abis buat entry tu memang tertidur. wah best.
tapi tak lama best tu sebab kul 2 pagi laki kejut.
kejut bukan sebab apa. sebab ajak makan boleh?
tolonglah asyik makan tengah malam, berat aku naik berganda.
cea macam la tak biasa kan. hahhaa. poyo.

pastu balik tu aku harus la segar bugar.
terus semangat nak kemas sikit.
sebab semalam petang aku beli rak kasut.
yang proper la.
sebab macam kejutan sangat bila sedar apa ke banyak sangat kasut aku ni. haha.
serious selalu rasa takda kasut sebab aku kan 24/7 suka pakai selipar je pun.
sekali amik kau banyak. n sakit mata lak tengok rak beli rm10 ni. senget2 macam ke hapa.
so mari beli yang proper. so kena la adjust sikit tolak2 barang kasi ruang rak tu sampai.

then masuk bilik seperti biasa online.
eh awal lak laki aku masuk tidur. pastu baring je tak sampai 5 minutes tidur.
bagus kan. dia sedap berdengkur aku ni celik takleh nak tidur balik.
pastu datang lak geng gossip kat whatsapp. pun 2-3 ada geng burung hantu.
amik kau session sejam layan memacam cerita la.
paling best memasing kak nam gila nak type laju n gelojoh je.
typo memang macam haram gila.
yang amazing tu walaupun typo gila pun memasing paham apa yang cuba di sampaikan.

pastu sampai la ke saat ini ahkak takleh tidur uols.
cisssssssssss.
elok pulak ada few customer whatsapp la email la apa.
so mari attend.
then layan game.
now what?

ok ada rasa sedikit mengantuk tapi tak rasa nak tidur.
macam mana itu?
ada baju nak basuh ni.
tapi macam malas. sebab dah lama aku takda buat kerja basuh baju n sidai apa semua.
aku now kan basuh. then pergi keringkan kat laundry.
senang. sebab basuh. keringkan. balik terus aku lipat.
kalau tak aku ni nanti basuh.
jemur je mau 2-3 hari sebab ngan musim hujan ni kan.
then angkat jemuran masuk bakul.
mau kau bakul menunggu untuk lipat makin bertimbun.
so takleh.
nasib la rumah ni padat ngan barang.
kalau tak mau tetiba rasa nak beli dryer.

ni few weeks back.
tengok kau dah 3 bakul berderet baru reti nak mengadap.
pastu sambil lipat kena sambil layan tv series.
baru tak terasa lipat tu.


alang2 tu memang terus kemas la almari.
sorry aku bab melipat memang takda la nak kemas2 sangat.
sebab tak reti. ok tipu. reti je. tapi macam kena fokus so tak suka
janji berlipat sudeyh.

lepas aktiviti ni la maka adegan terkejut sebab oit banyaknya baju aku.
n seluar aku!
selama ni beli rasa macam alaaa takda baju bla bla.
tapi tu la perangai. baju baru pun tapi tetap ulang baju sama.
baju baru sayang nak pakai kalau takat keluar dekat2. haha boleh?

nway, elok aku buat entry kata baju tak pakai taktau nak buat apa.
sebab mak aku kan kata if kita sedekah tapi baju tu alasan dah taknak pakai, maknanya tak ikhlas. tsk.
serba salah aku.
sekali elok ada reader ni kata dia nak.
wah bagus. kalau tak memang tak tau nak buat apa.
tu yang asing tu. n dah selamat sampai pun kat dia.

ni baru teringat. kat bilik tengah tak silap dulu aku ada gak asing baju.
dua kotak besar. rasanya ada lagi tu.
nanti la senang nak tengok la apa ada.
lupa sudah.
sebab now aktiviti rasa nak clearkan rumah yang semak2.
cea ayat nak tunjuk kerajinan je.
takda makna. memang nak clearkan. tapi takdanya settle dalam masa terdekat.
kerajinan aku hanya muncul mungkin sebulan sekali je. hahaha.

eh ok la.
nak tidur la.
aku ni bukan boleh berjaga lama sangat.
nanti perut tu lapar je pastu mereka-reka je dalam otak nak makan itu ini.

3 Comments:

makchaq said... [Reply to Comments]

Salam

Ada kawan blogger makchaq tanya pasal dealer tabita sebab yg dia beli di Indon dah nak habis. Makchaq suruh dia check blog ni..
Sorry lambat bagi tau & komen keluaq tajuk..

nqr said... [Reply to Comments]

iyerrr.... qistina qusrina qistona wis

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

Hihihi.
Saya paling malas lipat baju T__T
Suka cuci, tak suka lipat.

Baju banyak, pos ke saya je kak.
Kikiki.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...