Instagram : @peejburhan

terpengaruh.

aku ni kalau bukan hari post aku memang relax.
tidur gila orang dah sampai tempat kerja aku baru tidur kot. haha.
sebab aku marathon cerita blacklist.
huda n ice la hari tu datang. ice kata cerita tu best.
apa lagi download la.
tapi still tak tengok.
then lepak ngan papa, papa kata papa ikut cerita tu n macam best.
still tak senang nak tengok.
baru ada masa nak tengok pagi tadi.
tu sempat marathon 3 episode tu.

tu takpa. ngantuk sangat pastu tidur.
pastu tak sedar hp on silent mode.
bangun tengok berbelas misscall. hua hua.
nombor tak kenal lak tu semua.
check sms n whatsapp rupanya orang yang nak pick up barang during lunch hour.
sorry la yek. burung hantu memang timing lain macam.
plus takda kerja nak rush so relax la.

tadi sempat ada customer amik barang.
main game sat
then vacuum jap. ni baru leh update blog.
kena vacuum sbb ngeri lak carpet kotor.
kucing aku kan suka sarkas sana sini.
terpelanting je ashtray sana sini. tu yang teruk jadi.
Mr.B lak beberapa hari ni tak sihat tu yang dia tak buat.
kalau tak tau la sehari je mau vacuum 3 kali.
dia la hari tu gi rumah mama, mama mintak tolong alih2 kan pasu kolam ikan tu.
ayol kan baru operate jugak mana leh kerja berat sangat.
so lagi aku gigih.
mama suruh tolak je tetap nak angkat la apa. gilo.
maybe dia ingat dia muda seperti dulu kot.
esoknya sampai ke hari ni amikpeha depan tu sakit gila.
macam sakit kau exercise squat tu la.
sian aku tengok nak tunduk ke, naik tangga ke, keluar masuk kereta dah macam robot, "Allahhhhhhh…Allahhhhhhh…fuhhhhh."
lupa kot diri tu dah tak berapa muda.

tapi tu la time dia mengemas tu pedd ada area umah mama.
so dia datang la kita orang lepas sembang.
pastu dia pun macam takleh terima, sebab MrB ni daripada dulu kot perangai macam tu.
dah dekat 10 tahun kenal, tetap rajin melampau.
ramai ejek cakap, time baru kenal perlu la rajin sebab nak tambah hari mertua. ni dah dapat takyah kot.
masalah bukan tu. dia memang suka.
mana-mana dia pergi kot.
kalau gi umah mertua aku. boleh tak laki aku daripada nak basuh satu pinggan je.
dia boleh duduk kat dapur tu 40 minit. hangin aku. sebab aku dah plan nak keluar kot.
so nak balik.
takkkkk. dia boleh mengemas dapur ok!

macam kita orang kan selalu lepak kedai atas ni.
boleh kata tiap malam la.
laki aku lagi over kadang semalam 2-3 kali.
memula lepak ngan aku. balik. tetiba kwn dia dtg, dia lepak lagi.
then kita orang keluar. blk dpd keluar dia ajak aku lepak situ lagi.
aku macam, dah2 la tu.

pastu kata la kedai tu ramai orang, pekerja lak time tu tak cukup.
kau jangan tetiba laki aku siap tolong ok.
clearkan meja. lap meja. amik order la apa.
siap nanti dia sian tengok dia tolong basuhkan pinggan mangkuk la.
aku melopong la sorang2 dia tinggalkan.
tapi baik melopong dpd tolong. i is tak berapa nak rajin kan.

tapi lawak la.
sebab dia semangat buat kerja.
dah la customer ingat dia kerja situ.
ada sekali tu siap ada perempuan ni agaknya tak sure MrB ni orang apa.
siap speaking ok,"u have fries here?"
yang laki aku pun, "absolutely".
hahha bongok. aku rasa perempuan tu ingat dia black kot. entah.
pastu nanti kita orang nak lepak table belum clear. dia sibuk clearkan.
dah la orang meja sebelah kemain angkat2 tangan, "excuse me. excuse me."
suruh dia clearkan table dorang la.
tapi sebab orang tu muka poyo2 eksyen laki aku taknak layan.
bila rajin dia datang mula la kawan2 dok usik kata, "aneee, bagi saya teh wo wais satu."
kong ajaq sangat.

ok tetiba sangat kan cerita lain.
aku nak cerita lain sebenarnya.
nway, aku tetiba terajin pulak follow masterchef us season 4 ni.
tu takpa. tu takpa.
yang takleh tahan aku tertekan tengok semua makanan tuuuuu.
macam sedap je semua.
pastu mula la menggelupur rasa macam nakkkkkkk!
tapi laki aku ni bukan gemar sangat makanan dia tak biasa.
dia kan lelaki melayu terakhir.
so berkuburlah impian.

until la dok layan gtalk ngan tina.
dia kata last friday tu dia cuti so jom breakfast.
aku macam ok. walaupun tak sure boleh ke tak bangun.
tapi if ada berjanji ke apa2. aku akan cuba bangun la.
sebab tu sama macam korang customer.
nak datang amik better bg tau sehari awal aku leh set timing.
jangan tetiba esoknya tetiba saya nak dtg lagi sejam boleh?
time tu pagi. memang tak la derrr. tuan tanah tidur terbongkang.

terus sembang nak breakfast apa.
dia kata nak breakfast omputeh.
ok jommmm. sebab aku pun nak.
sekali kebetulan dedua nak eggs benedict. sebab rupanya dia pun tengok masterchef tu. hahaha.
tina la gigih google mana the best egg benedict in kl la apa. over.
telan2 air liur tengok. last kita orang decide ke publika plan b je.
senang n tak jauh sangat.

nasib pagi tu laki aku ketuk pintu sebab dia tertinggal wallet.
ikutkan aku terlajak tidur dah. sebab bukak alarm pastu tutup. syabas. haha.
so berjaya makan.
aaahhh heaven.


huish telan air liur lak tengok balik.
memang sedap.
masterchef la kong ajaq especially time description tu.
the best english muffin with a slice of bacon n a perfectly poached eggs, top with hollandaise sauce.
melampauuuu kan?
mana tak pitam aku tengok rancangan tu.
tu takpa. pastu ada dia buat burger la. kat restorang gordon ramsey tu.
pastu buat home made sausage la.
pastu pasta kau jangan cakap la. memacam jenis rasa nak nangis woiii mana nak carik pasta jenis tu semua kat malaysia ni?
pastu dessert jangan cakap la. takleh tahan tengok. eeeee melampau.

oh btw lepak tu aku berjaya amik pic itu aje je.
harap maklum tina bawak dua anak dia.
mayesa si kecik duduk sebelak aku.
ngan baby chair la.
dah la macam mak budak nak jaga kenit tu.
suka makan. kena ada makanan kat tangan.
kalau lambat hulur je amik kau dia berdiri ok.
belum lagi dia suka tarik baju aku.
kena tahan. kang terkeluar sebelah tetek tak pasal.
nasib aku dok heppp hepp tu dia takut la jugak.
tapi kadang gangster jugak aku dok jegil mata.
selamba dia poke hidung aku pastu sengih.

so takda la aku nak amik pic ke apa ye.
oh btw last weekend pergi saloon.
aku takleh tahan nak potong rambut.
panjang sangat dah n asyik simpul.
aku memang jenis tak sikat rambut kan. so boleh bayangkan horror dia?
sebab if sikat lagi tak elok sebab tak curly tp jadi gerbang. ish scary.

so hari tu potong. haaa puas hati.


tapi tu la.
tetiba rambut kontot rasa macam ehhh nak rambut panjang balik.
tapi tu la. merasa la tunggu lagi 2 tahun baru panjang balik kot.
takpa la. ok kot.

ok bye aku nak sambung mengemas.


6 Comments:

chics said... [Reply to Comments]

"siap speaking ok,"u have fries here?"
yang laki aku pun, "absolutely".

Macam harammmmm aku gelakk okk

intandayani said... [Reply to Comments]

Hadoi tak cannot go la Ben..Siap tolong kt kedai makan..haha memang lawak stress..Lawa ler pulop rambut ko Peej..Aritu aku potong rambut nyonya kt Pertama tu potong cam hape.Kawan aku cakap sedap je die bantai zrass zrass.Skali hambik da macam simpan ekor pastu atas merebang..Aku ni bengong balik baru perasan..Rase nak saman nyonya konfiden tu kate experience 20 tahun...Puiii

Schazaza Zober said... [Reply to Comments]

peej, rambut baru tu sangat sesuai dgn u... mcm segar je tgk.. and nampak muda... :)

Miss Brenito said... [Reply to Comments]

nampak kurus dengan rambut baru.. siyes seswai sgt tau.

wan said... [Reply to Comments]

kak peej, cite blacklist tu mmg besttt...hehe

vivien_capri said... [Reply to Comments]

5 minit gak tenung gambar paling last tu. ur skin so the lawa ♥♥~

hehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...