Instagram : @peejburhan

pettt pettt…wah so fast.

ni cerita last week kot.
ye la cuti deepavali tu.
semangat ni laki ajak keluar dia balik kerja.
sabtu tu dia kena kerja lak.
semangat i bersiap.
tapi tengok dia tidur.
nak kejut tak sampai hati lak.
mesti penat la tu.

tapi perut lapar ni.
aku kan perangai tak makan.
nanti balik kerja baru sama2 jalan2 cari makan.
tapi ni dia tidur ni. takleh jadi.
maka apa lagi. order kfc delivery la.
:: kau mampu sakan macam ni tapi sekadar tunggu adik kfc aje? mesti dia hantar lalu nampak bibir merah trauma abis. haha ::

motif kfc delivery pun nak buat entry?
harus ok sebab excited.
ye la teruja boleh order.
kalau tak selalu delivery aku order kfc, nandos or dominos je pun.

dah lama ada kat certain area kot.
memula tau ada alangkah excited.
tapi rupanya area rumah aku belum ada.
baru certain area je dia cover.

gigih ok aku bukak website kfc.
sebab nak check dia cover ke tak area umah aku.
tapi check kemain kata sorry takda. bla bla.
aaaaahhhhhhhhh.

sampai la tetiba bukak post box tengok ada flyers pasal delivery.
wah dah ada ke?
kalau takda tapi hantar flyers adakah harapan palsu ok. tumbuk kang.
so terus call petang tu. kita try.
mana tau kat fb page dia tak update lagi.
maybe sebenarnya ada.
sekali memang ada ok. oh suka.

paling best sebab masa penghantaran 30 minit aje.
which aku rasa bagus.
sebab usually kau order sebab kau lapar n nak makanan cepat.
aku rasa mcD amik masa sampai 1 jam untuk hantar adalah melampau lama.
dah la kau fast food kot.
nandos takpa la, sebab dia nak panggang ayam apa bagai. logik la.
ni McD by the time sampai soggy dah pun semua.
sbb tu if aku nak mcD baiklah rajinkan diri drive thru sebab br 10 minit mcm tu pergi balik.
dominos mmg 30 minit tp pizza ni best makan malam. siang kurang feel.

nway, tengah berangan vain amik pic sendiri tetiba dengar pettt..pett.
whattttt? adakah dah sampai.
n guess what? dia sampai in 15 minutes macam tu.
aku macam, wahhh gila cepat woih.
what kind of sorcery is this?

ye ok sumpah cepat gila.
hari tu tina datang rumah lepak ngan anak2 pun aku order kfc.
again sekejapan sampai weyh.
siap bunyi hon motor tu.
aku kata dah sampai tina macam, tak mungkin la. cepat gila.
tengok memang sampai.
jadi sila la order ok. puas hati.
tapi ni kat area umah aku la.
korang punya tak tau la.
maybe yang branch kat umah aku ni rider dorang terdiri daripada pelumba negara mungkin. hihi.





ahhhh sedap.
oh btw ni order lagi.
by the time aku abis type ni dah selamat sampai makanan.
kfc i love yew….nyam

no kfc delivery
1 300 222 888

try la checkout if kat area korang ada ke tak. :)

7 Comments:

Cik Cammy Lia said... [Reply to Comments]

alaa, dh la dh lama sy nak mkn kfc..arini sis buat entry ni plak..meleleh la liur cmni.

attyfir said... [Reply to Comments]

gud info ,..boleh lah terai

watie bahari said... [Reply to Comments]

area sy xde lg peej... uwaaaa...

Xuriana said... [Reply to Comments]

what kind of sorcery is this?

lawak ok ayat tu, haha. tapi serius cepat gila. kagum saya. ajib pun teruja nak try delivery kat rumah, heheh.

Lily Suriani said... [Reply to Comments]

nk check kat mane erk sameade die cover ke x area umah kita tu?

farra8979 said... [Reply to Comments]

makin lama peeja makin lawa... ^^

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ko jangan peej, sekarang ayamas pun ada delivery hahaha. kitorang biasa KFC kat belakang rumah ni.. kat area lot kedai. so kalau rasa nak makan, drive kejap je tak sampai 5 minit. kehkeh

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...