Instagram : @peejburhan

lawa ke? *libas rambut*

tolonglah nak bersenang lenang pun tak ada masa.
kalau tak sebelum ni apa gossip pun cepat je tau.
ni nak online pun takda masa.
selalu nanti sebelum tidur baru ada masa online 1-2 jam.
tak sempat nak cover semua, sebab by then dah penat n perlu tidur.
gituh la 2-3 hari ni.

semalam lagi hampeh.
sebabkan kelmarin pun busy gila.
sambung ke semalam. banyak pulak order.
by the time MrB balik dia pun terkejut tengok banyak.
sebab usually aku jenis pos selang sehari. ni takleh kena post hari-hari.
settle siap pack, bergegas ke post.
bawak siap extra ephyra. sebab ada customer nak amik.
dia nak datang rumah aku risau tak sempat.
better bawak if la dia taknak tunggu n nak amik kat post office ke kan.
end up jumpa kat festival city. sebab aku pun nak makan.
biasalah bila dah busy mana sempat makan n minum pun.

lepas makan terus balik.
nak berjalan pun tak kuasa n tak larat.
later tu dok la rehatkan badan. last-last tertidur kau.
terjaga tengok kul 12am. hahaha hebat sangat.
terus lepas kedai atas. harus lapar.
sebab petang tu aku makan pan mee je pun.
plus aku ada nak amik blurberry cheese tart tu. mama mintak order kan.

lepas tu amik takleh tidur lak.
merasa lambat gak la tidur.
so tu yang today terbangun lambat.
as usual berderet la notification sana sini.
settle reply semua terus aktiviti packing barang.
oh kalau korang contact aku tapi sepiii je sebab aku tengah busy packing ye.
or aku kat luar. so harap paham.
jangan tiba-tiba panic konon aku menghilang setelah selamat dapat duit korang ke apa.
sebab tau, tak semua customer aku adalah reader, ada yang atas recommendation ke apa.
sebab tu korang masih takut ke apa aku tak sure.


antara yang perlu hadap for the past few days.
Alhamdulillah baru restock semalam, today dah habis ephyra.
termasuklah yang sememangnya ada aku simpan restock.
maknanya tomorrow kena jugak la restock lagi.
penat memang penat, tapi rezeki Allah nak bagi n korang pun supportive.
so mari hadap.

oh btw, ni muka bangun tadi.
walaupun maybe horror la kot bagi korang.
tapi aku macam teruja.
memang macam ni la perasaan setiap kali bangun n cuci muka setelah malam sebelum tu tidur pakai skincerity.


jerawat pun terus gelap bak tahi lalat hidup. hahahha.
baguih la.
aku suka la pakai skincerity ni.
bangun tu muka macam moist n super licin rasa.
gambar tak edit ye. straight dpd camera ni. n muka baru bangun so takda make up.
mata lebam abaikan. situ aku tak sapu apa. sebab takut.
dah tua-tua ni paranoid lebih. hahah.

nway, sambung.
settle pack n pergi post.
terus pergi makan.
macam tu la hari-hari.
today langsung minum pun lupa.
yang laki aku balik, "moling tu pergi dapur terkejut ke sebab bersih?"
hahhh? i tak pergi pun. minum pun tak lagi ni.
hahah boleh? kecewa je dia.
dia kan rajin kemas, pastu nanti aku puji2 bersih suka.
masalahnya aku ni ke dapur pun tak sempat ok. sedih gila.

so tetiba rasa nak makan mihun sup special ni.
so lets.


i like.
ada daging, perut, paru, tauhu, lobak asin, kicap cili padi tu. fuhhh.
tengah snap pic MrB datang.
letak popia. dia singgah beli.
terus, "i nak amik pic ngan zizan tu".
aku ingat dia ni memain sebab suka sangat kelentong lebih.
sekali betul la.


siap ada emma maeembong. amboih.
memang bercinta kah? entah.
tapi tadi memasing ada bawak kawan memasing. balik pun asing.
makan je la sama.

yang laki aku.

Mr.B : lawa emma tu.
Me : lawa?
Mr.B : lawooo *muka serious*
Me : siapa lagi lawa? i ke emma?
Mr.B : moling tu la.

hahha bagus.
tapi sanggup dia menipu kan.
obviously la aku tak lawaaaa! gila!
tapi effort dia untuk menjaga hati bini tu harus di puji.
terima kasih daun keladi.
tapi laki aku tu, tanya la aku ngan miss world siapa lawa pun dia akan aku lagi lawa.
yo lahhhhh.



2 Comments:

chics said... [Reply to Comments]

Alololo, sweet tau. Ye, effort tu penting ye :)

Shaheera Ibrahim said... [Reply to Comments]

Kak peej.. cer tgk balik muka kak peej yg atas tu.. sekali imbas dah macam nora danish.. (betul2 ni tak tipu!) :D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...